Erturgut Sanat ailesi bugün sizi için Saksafon Kamışı Nedir başlıklı bir makele hazırladı.. Bir saksafonun sesi, saksafoncunun ağzına koyduğu ağızlığa bağlı kamışın titreşmesiyle üretilir. Bu şekilde ses çıkaran çalgılara kamışlı çalgılar denir. Saksafon da bu kamışlı çalgılar arasındadır. Obua ve klarnet de kamış enstrüman ailesinin üyeleridir.

Saksafon Kursu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşın ve ücretsiz randevu alın!

Saksafon Kamışı Neyden Yapılmıştır?

Kamış, kamış bitkisinden yapılır. Kamış, içi boş bir gövdeye sahiptir ve bir yılda metrelerce yüksekliğe kavuşur. Bir kamış yapmak için, kamış uygun uzunlukta kesilir, uzunluk boyunca dört parçaya kesilir ve ardından tıraş edilir. Kamışlar doğal bir malzemeden yapıldığından, hiçbir iki kamış tam olarak aynı değildir. Bu nedenle en iyi ses için doğru sazları seçmek çok önemlidir. Enstrümanlar ve aksesuarlarını nasıl iyi seçeceğinizi öğrenmek için zaman ayırın. Deneme yanılma yöntemi ve tecrübe edinmek en iyi çözümdür

Saksafon Kamışı Nasıl Takılır?

Ağızlık, kamış ve bağ, enstrümanın ses üreten kısmını oluşturur ve bu nedenle enstrümanın sesinin kalitesi üzerinde büyük bir etkiye sahiptirler. Ayrıca enstrüman çalma hissini de etkileyeceklerdir.. Kamış düz tarafı ağızlığa değecek şekilde ağızlığın üzerine yerleştirin, ardından yerinde tutmak için bağı sıkın.

Saksafon Kamışı Nedir?
Saksafon Kamışı Nedir?

Enstrümanın bir parçası saksafon çalan kişinin ağzına ne kadar yakınsa, ses üzerindeki etkisi o kadar güçlü olur. Bu nedenle kamış en kritik parçalardan biridir. Bir kamışın yaklaşık bir hafta ila iki hafta tam anlamıyla performans vermesi beklenir, daha sonra yıpranmaya başlar. Bir süredir kullandığınız bir kamıştan yeni bir kamışa geçtiğinizde, enstrümanınızın sesi de onunla birlikte değişecektir.

Saksafona Kamış Nasıl Takılır isimli makalemizi okumak için hemen Buraya Tıklayın..

Saksafon Kamışı Ne Zaman Değiştirilir?

Saksafon Kamışı Nedir?
Saksafon Kamışı Nedir?

Saksafon kamışının ömrü sizin saksafon ile vakit geçirme süresine göre değişir. Tabiki de kamışı ne kadar çok kullanırsanız o kadar hızlı tükenecektir. Ayrıca uzun süre kullanmamak da kamışı olumsuz etkiler. Saksafondan ses çıkarmak zorlaştığı zaman ve seste bozulma hissettiğiniz an kamışın ömrü dolmuş demektir..

Saksafon ve kamışı hakkında daha ayrıntılı bilgiler edinmek için Buraya Tıklayın. Enstrüman aksesuarlarını daha iyi tanımanız o enstrümanı tam anlamıyla öğrenmenizi ve full verim almanızı sağlayacak olan en önemli unsurdur.

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

İzmir sanat kursları arasından, müzik kursu arayışında olanlar için, enstrüman çalıp, enstrüman kursu alıp yeni bir hobi edinmek isteyenler için, Erturgut Sanat Merkezi bir çok enstrümanın dersi sunıyor! İzmir müzik kursu bakımından çok şanslı bir yer, bir çok seçenek var! Siz de müzik kursu almak istiyorsanız Erturgut Sanat’a davetlisiniz, siz istekli olun ve gerisini bize bırakın!