Saksafon Kursuyla En Güzel Tınıları Çalmak Çok Kolay

Saksafon Kursu

Saksafon KursuTürkiye’nin en iyi sanat merkezlerinden Erturgut Sanat Merkezi’nde!

İzmir’in tartışmasız en çok tercih edilen saksafon kursundan

+ Saksafon çalmayı öğrenme garantili
+ Uygun fiyatlı saksafon kursları
+ Bütçenize uygun, öğretmenlerimiz tarafından onaylanmış alto saksafon ve tenor saksafon satışları!

Ücretsiz deneme dersi için 0507 95 96 333 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.


Ayrıca aklınıza takılan tüm sorular için Kursa Başlamadan Önce Bilinmesi Gereken 6 Şey yazımıza tıklamanızı ve okumanızı kesinlikle öneririz. https://erturgutsanatmerkezi.com/sik-sorulan-sorular/Saksafon Kursu


Saksafon kursu yazımızda cevap alabileceğiniz bazı sorular;

– Saksafon fiyatları ve saksafon kursu fiyatları ne kadar?
– Saksafonla iyi şekilde şarkı çalmayı ne kadar zamanda öğrenebilirim?
– Saksafon çeşitleri nelerdir ve hangisi bana uygundur?
– Saksafon çalmak için uygun muyum, saksafon çalmanın şartları neler?


Bizi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz; Erturgut Sanat Sosyal Medya Hesapları


saksafon-kursu

Ücretsiz Saksafon Deneme Dersini Kaçırmayın!


Çok hoş tonlara sahip olan, çalması belki de en havalı müzik aletlerinin başında gelen, rengiyle bile insanı büyüleyen ve çalmasının sanıldığı kadar zor olmadığı bir müzik aletidir saksafon.


Saksafon Kursu Hakkında

Saksafon kurslarımız birebir özel ders olarak yapılmaktadır. Saksafon derslerimiz sırasında yanınızda alto saksafonunuzu veya tenör saksafonunuzu getirmenize gerek yoktur ayrıca saksafonunuz bulunmaması durumunda sanat merkezimizdeki saksafonları kullanabilirsiniz. Derslerimizde saksafon kursu programlarımız kişiye özel olarak hazırlanmaktadır.


İzmir’de Saksafon Hakkında Sık Sorulan Sorular

saksafon-kursu-izmir

Saksafon çalmak isteyenler nereden başlayabilirler?

Saksafon dersi için kesinlikle bir hocaya ihtiyaç vardır. Bazı enstrumanlar kaynak kitaplarla, eğitim cdleriyle öğrenilebilir fakat saksafon kesinlikle bir hocayla çalışılmalıdır. Saksafona yanlış üflemeye başlarsanız o şekilde ilerletirsiniz, o yüzden doğru şekilde üflemeye başlamak çok önemlidir. Yanlış üflemeye başlandığı takdirde bu alışkanlığı değiştirmek uzun zaman alacak ve öğrenme sürecinizi hem uzatacak hemde zorlaştıracaktır. Ancak uygun zaman geçtikten ve yeterli yolu katettikten sonra kendiniz çalışmalarınızı devam ettirebilirsiniz. Kendinizi geliştirmek için bol bol saksafonlu parçalar, saksafon eserleri dinlemeniz gerekmektedir.


Saksafon Çalması Zor bir müzik aleti mi?
Trompet ve trombon gibi enstrumanlara göre biraz daha kolay bir enstrumandır, fakat kolay bir enstruman yoktur, her enstruman çalışma gerektirir. Saksafona başladığınız takdirde dört dörtlük vuruşlarda uzun üfleme çalışmaları yapmak gerekir. Dört dörtlük bir üflemeden sonrada bu süre kadar beklemek, dinlenmek gerekmektedir.


saksafon dersleri

Erturgut Sanat Saksafon Kursu İzmir

Saksafon çalmak için kuvvetli bir nefes mi gerekir?
Nefes ve yaş saksafon için önemli değildir. Konuşurken verdiğimiz nefesten daha az bir nefesle diyaframdan nefes alarak (Yatağa uzandığınızda uyurken alıp verdiğiniz nefes diyafram nefesidir) saksafondan ses çıkarabilirsiniz. Nefes, yaş, kilo gibi unsurlar önemli değildir, en önemli unsur istemek ve çalışmaktır.


Saksafon ile doğaçlama nasıl yapılır?
Saksafonun konumu ve sesi itibariyle doğaçlamaya çok müsait bir enstrumandır fakat bu da yetenek gerektiren bir şeydir, herkes doğaçlama yapamayabilir. Doğaçlama yapmak için öncesinde bir çok şeyin oturması gerekir. Bir orkestrayla çalıyorsanız bir altyapı size eşlik ediyordur ve bu altyapı kendi içinde uyumludur ve belli armonileri çalıyordur, sizde bu armoniler içinde istediğinizi yapabilirsiniz. Doğaçlama yapmak için uzun çalışmalar, yetenek ve çok dinlemek gerekir. Doğaçlamada bir yaptığınız şey diğerine benzemez ve ne çıkacağı belli olmaz.


Saksafon çalmaya başlayanlar ne tür parmak egzersizleri yapabilir?
Parmak egzersizi olarak bol bol gam etüdleri yapılabilir. Gördüğünüz notayı parmağınız ve beyniniz arasında koordine edebiliyorsanız, gördüğünüzü basıp üfleyebiliyorsanız bütün etüdleri rahat rahat yapabilirsiniz. Ne kadar fazla etüd yaparsanız saksafonla uyumunuz o kadar artacaktır, yapılan çalışmalar kesinlikle metronomlu ve yavaş bir şekilde çalışılmaya başlanmalıdır.


Saksafon Nasıl Tutulur?
Saksafon sağ el aşağıda sol el yukarıda olarak tutulur, sağ elin baş parmağı dengede tutması için olan aparata konulur, sol el baş parmağı ise oktav perdesinin altına konulur ve sabit duran parmaklar bunlardır ve kesinlikle askı olmalıdır. Oturarak ve ayakta çalınabilir fakat etüd yaparken ayakta çalışılması daha sağlıklı olacaktır. Nasıl rahat ediyorsak öyle tutmamız en doğrusu olacaktır.


Saksafon Çalanlar Kendilerini Nasıl Geliştirebilir?
Saksafon çalmaya karar verdikten sonra çok çalışmak gerektiği asla unutulmamalıdır, ne kadar çok çalışırsanız o kadar çabuk gelişeceksinizdir. Her gün en az yarım saat uzun ses üflemek zorundasınız, öğrenme sürecini belirleyen unsurlar ise yeteneğiniz ve özellikle çalışmaya ayırdığınız zamandır.


acoustic guitar performance by music bandSaksafon Çalmaya yeni başlayanlar nefeslerini nasıl geliştirebilir?
Saksafona yeni başlayan arkadaşlar bekle beraber sıkılmadan uzun ses üflemelidir düze ses çıkarmaya çalışmalıdır. Nefesiniz yettiğince en uzun sesi üflemek başlangıç için yapmanız gerekenlerden biridir.


Saksafon çeşitleri nelerdir?
En çok kullanılan tenor, alto ve soprano saksafonlardır. Soprano saksafonlar en ince, alto orta, tenor ise daha kalın sesler çıkarmaktadır.


Saksafon nasıl bir müzik aletidir?
Saksafon nefesli sazlar içinde en çok çalınmak istenen enstrumandır ve her tarzda çalınabilir klasik jazz tango hatta Türk müziği ( dudağımızı kullanarak koma sesler yaparak ). Ses rengi itibariyle jazz a çok yatkın bir enstrumandır.


Bir müzik aleti olarak saksafonun yapısı nasıldır?
Saksafon bir ana gövde bir horoz ve bir bek olmak üzere 3 ana parçadan oluşur, beke takılan bilezik ve bir kamış vardır. Saksafonda bütün ses bütün deliklerden çıkar ve içlerinde güderi vardır sesi yumuşatır ve çok fazla bakır sesi gelmesini engeller.


Saksafon alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Saksafonun madeni çok önemlidir ( Ağırlığı çok önemlidir, ağır saksafon daha iyi olacaktır ) Perdelerindeki kalite çok önemlidir. Bek saksafonun en önemli kısmıdır. Bekiniz ve kamışınız kötüyse saksafondan iyi ses alamazsınız.


izmir-saksafon-kursuSaksafon ağızlığı çıkan sesi nasıl etkiler?
Saksafon ağızlığı, saksafonun beki  çıkan sesi tamamen etkiler.


Saksafon ağızlığının özellikleri nelerdir?
Saksafon bekinin bakalit ve metal çeşitleri vardır, metaller daha sert ses çıkarmaktadır daha yumuşak ses için bakalit bek tercih edilir. Her bekin numarası vardır. Numara kamışla bekin uç kısmı arasındaki mesafenin ve içindeki deliğin genişliğinin farkıdır. Saksafonun en önemli kısmı bek bilezik ve kamıştır.


Saksafon kamışı seçerken nelere dikkat edilmeli?
Bu seçim çalmak istediğiniz tarza göre değişmektedir. Örneğin Jazz çalar buğulu bir ses isterseniz numarası düşük bir kamış kullanmalısınız.


Saksafonun bakımı nasıl yapılır?
Saksafon özellikle kendi enstrumanınızsa buna iyi bakmak zorundasınız, enstrumanla birbirinize alışması için belli bir zaman geçmesi gerekir. Bakım için her ürünü kolaylıkla bulabilirsiniz. Çalarken tükürük çıktığı için içi bez olan aparatlarla silinmesi gerekmektedir. Güderilere iyi bakmak gerekir onlarda ıslanmaktadır bazılarının arasına işiniz bittikten sonra sigara içinden çıkan kağıtları koyabilirsiniz.


Saksafonla ilgili faydalı makaleler için “saksafon” kategorisine tıklayınız


Saksafon Etkinlikleri

Saksafon öğrencilerimiz isterlerse diğer öğrencilerle beraber grup çalışması yapabilirler, gitar, bateri, piyano gibi müzik aletleriyle beraber çalışma yapabilirler.


saksafon dersi izmirSaksafon kursuna ulaşım kolay mıdır?
Saksafon kursumuza sadece Karşıyaka, Bostanlı, Mavişehir’den değil, İzmir’in Hatay, Balçova, Gaziemir, Narlıdere, Konak, Bornova, Buca, Yeşilyurt, Güzelyalı, Göztepe, Karabağlar, Aliağa, Urla gibi noktalarından da ulaşım metro, otobüs ve vapurla çok kolaydır. Ayrıca sadece bu bölgelerden değil, Aydın ve Manisa’dan da saksafon kursumuzu tercih eden bir çok öğrenci bulunmaktadır.

Saksafon KursuSaksafon Dersi İzmir / Saksafon Kursu İzmir / İzmir Saksafon Dersi / İzmir Saksafon Kursu / Saksafon Kursu İzmir Karşıyaka

Saksafon Dersi İzmir


Aşağıda sizler için saksafon dersi ile ilgili sık sorulan soruları cevapladık, buyrun videolara (:

Bir insanın eline en çok yakışan, duruşunu bile değiştiren müzik aletlerinden bir tanesidir saksafon. Bir çok çeşidi bulunur fakat en çok tercih edilen çeşitleri alto saksafon ve tenor saksafondur. Gerek sesi, gerek rengi, gerekse şekliyle izleyenleri ve dinleyenleri büyüler. Dinlemesi ve izlemesi ayrı zevkli olan saksafonu çalması çok daha ayrı bir zevktir.

Saksafon kursu İzmir olarak İzmir Karşıyaka’da ders vermekteyiz, saksafon kursumuza İzmir’in her yerinden kolayca ulaşılabilir, saksafon kursu İzmir Bornova, saksafon kursu İzmir Alsancak gibi aramalar yapıyorsanız da Karşıyaka’daki kursumuza kolaylıkla ulaşabilirsiniz.


saksafon-dersi-izmirParis’in sanat dolu sokaklarında Adolphe Sax tarafından bulunmuş ve sax’ın sesi anlamına gelen saksafon ismi verilmiştir. Çalarken insanı olduğu yerden alıp, olmak istediği yerlere götüren bir müzik aletidir.

Saksafon hakkında söyleneyecekler yazmakla, konuşmakla bitmez, bu sebeple en güzeli sizleri ücretsiz saksafon deneme derslerimize davet etmemiz. Ücretsiz deneme dersimize gelerek saksafonun nasıl çalındığını neler yapıldığını kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Ücretsiz deneme dersleri için yazımıza tıklayınız. –> Deneme Dersi Nedir, Deneme Dersi Randevusu

Saksafon dersi alacak kişilere bazı öneriler bazı bilgileri kısaca sıralayalım.

Saksafon dersi almaya başlamak için yaş sınırı bulunmamaktadır, her yaştan birey saksafon dersi alabilir.

Saksafon dersi almak için önceden bir saksafon almak zorunda değilsiniz, saksafon dersi almaya başlayacak kişilerin aklını karıştıran soruların başında acaba saksafon alıp çalmayı beceremezsem sorunu gelir, bu sebeple çalmaya emin olana kadar saksafon kursumuzdaki saksafonları kullanarak pratik yapabilirsiniz.

Saksafon çalmaya başlamak için istediğiniz tür saksafonla başlayabilirsiniz, genellikle tenor saksafon ve alto saksafon tercih edilmektedir, ikisinin arasındaki tını ve şekil farkını görmek için saksafon kursumuza gelebilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

Saksafon çalmayı hobi amaçlı öğrenmek istiyor, bir okula hazırlık yapmayı düşünmüyorsanız eğer, bu kararı vermiş istekli herkes saksafon çalabilir, bir müzik aleti çalmanın %30’u yetenek %70’i ise çalışmaktır, eğer istekli olur ve çalışırsanız kesinlikle saksafon çalabilirsiniz.


Saksafon kursu fiyatlarımızı öğrenmek için bize telefonla veya mail yoluyla ulaşabilirsiniz. Saksafon kurslarımıza kayıtlar sürekli olarak devam etmektedir, ayrıca saksafon kursumuza ulaşım çok kolaydır, İzmir’in her yerinden kolaylıkla saksafon kursumuza ulaşabilirsiniz. Alsancak, Hatay, Aliağa, Bostanlı, Güzelyalı, Bornova, Buca, Konak, Karabağlar, Mavişehir, Narlıdere, Yeşilyurt, Urla gibi çok daha uzak noktalardan da kolaylıkla saksafon kursumuza gelebilirsiniz. msn@erturgutsanatmerkezi.com / 0507 95 96 333 iletişim bilgilerimiz.


İzmir Saksafon kursu yazımızın devamında saksafon ve saksafon dersiyle ilgili akılları kurcalayan bütün soruları cevaplıyoruz, 5 dakikanızı ayırıp yazıların kalan kısmını da kesinlikle okumanızı öneririz. Ayrıca okurken de bir yandan sıkılmamak için aşağıdaki saksafon videosunu da dinlemenizi öneririz. Ve yazımızı faydalı bulduysanız ricamız sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanız ve sosyal medya hesaplarımızı takip edip bize destek olmanız. –> Sosyal Medya Hesaplarımız

saksafon-kursuSaksafon Kursu İzmir yazımızda aklınıza takılan soruların hepsinin cevabını bulabilirsiniz. İşte o sorulardan bazıları;

Saksafon kursu fiyatları ne kadar?

Saksafon çalması zor mudur?

Saksafon çalmayı ne kadar zamanda öğrenebilirim?

Saksafon fiyatları ne kadar?

Online saksafon dersi imkanı var mı?

Alto saksafon kursu ve tenör saksafon kursu hangisini tercih etmeliyim?


Saksafon çalmak birçok insan tarafından zor olarak bilinse de bir kere derslere başladığınızda bu işin sanıldığı kadar zor olmadığını anlayabilirsiniz.
Özellikle okullarda öğretilen blok flütü az çok çaldıktan sonra saksafonun da bunun biraz daha karmaşığı olduğunu görebilirsiniz. Yurtdışında çok ünlü isimler bile belli bir yaştan sonra saksafon dersleri alıp,performans sergilemektedirler.

Erturgut Sanat bünyesinde haftanın 7 günü devam eden saksafon kursları sayesinde saksafonun bütün parçalarını tanıyacak, öğrenecek ve bu enstrümanı güzel bir şekilde çalmaya başlayacaksınız. Kurumumuz sabahtan akşama kadar açık olduğu için size uygun saatlerde kendi derslerinizi ayarlama olanağı da bulabilirsiniz. Buna ek olarak, derslere başlarken hemen bir saksafon satın almak zorunda değilsiniz.

Kursumuz, sizlere bünyesindeki saksafonlardan faydalanmanız için fırsat tanımaktadır.
Ders süresince ve ders dışında da saksafonlarımızdan gerektiği gibi yararlanabilirsiniz. Saksafon çalmaya heves ediyorsunuz ancak bu işe kalkışmaya bir türlü cesaret edemiyorsanız, ücretsiz saksafon tanıtım derslerimize girebilirsiniz. Bu sayede hem saksafonu tanıma fırsatınız olmakta hem de eğitmenlerimizle tanışmaktasınız. Olumlu bir şekilde düşündüğünüz takdirde, kursumuza saksafon kaydı yaptırabilirsiniz.

izmir-saksafon-kursuSaksafon çalmak için elbette biraz müzik kulağı olması sizler için yararlıdır, fakat önemli olan düzenli çalışmak ve pratik yapmaktır.
Bununla birlikte derslere ilk adımdan başlayacağınız için sizlerden usta bir müzisyen olmanız beklenmez. İçinizdeki istek, azim ve sabırla temel saksafon eğitimi derslerinden sonra parça çalmaya başlayabilir ve çaldıkça kendinizi geliştirebilirsiniz.

Zor kavramı kişiden kişiye değiştiği için bazı şeyleri yaşayarak ve hissederek anlamanız çok daha sağlıklıdır. İlk baştan ön yargı ile başlayarak değil de aşama aşama tanıyarak ve öğrenerek müzik aleti ne olursa olsun başarılı olabilirsiniz. Unutmayın kimine göre dans etmek, kimine göre şarkı söylemek ya da futbol oynamak zordur.

Doğru bir eğitimle sizlere saksafon çalmayı öğretiyor ve bu konuda ilerlemenize destek oluyoruz. Sadece konservatuar amaçlı değil hobi amaçlı bile olsa her öğrencimizle seviyesine göre ilgileniyor ve her önemli noktanın üzerinde olması gibi duruyoruz. Eğer fiziksel anlamda nefesli bir çalgı çalmak konusunda engeliniz yoksa her yaştan öğrenciyi saksafon çalmayı öğretmek için Erturgut Sanat çatısı altında toplamayı hedeflemekteyiz.

Saksafon da birçok müzik aleti gibi kendi arasında çeşitlere ayrılmaktadır. Alto saksafon ve tenor saksafon da bu çeşitlerdendir.
Alto saksafon tenor saksafona göre daha küçüktür. Sanat merkezimizde her iki saksafon türü için de eğitim alma şansına sahipsiniz. Herhangi çeşit bir saksafon çalmaya başladığınızda diğer tür için de rahatlıkla performans sergileyebilirsiniz.

İki saksafon arasındaki farkı duymak için internetten küçük bir araştırma yapabilirsiniz. Elbette kurumumuza uğrayarak, eğitmenlerimiz vasıtasıyla yüz yüze de bu farkı duyabilirsiniz. Bundan sonra hangi tür size daha hoş geliyorsa, bu doğrultuda bir süreç içine girmeniz daha sağlıklı olacaktır. Bazı durumlarda önce alto saksafondan başlamanız gerektiği konusunda duyumlar alabilirsiniz. Bu çok keskin bir genelleme değildir. Böyle denilmesinin sebebi alto saksafonun daha hafif ve fiyat olarak biraz daha ucuz olmasından kaynaklanmaktadır.

Saksafon fiyatları diğer müzik aletlerinde olduğu gibi yapılışına ve üzerindeki detaylara göre değişiklik göstermektedir.
Geniş bir fiyat aralığına sahip olan saksafon almak için acele etmemelisiniz. Eğitim merkezimizdeki eğitimcilerimiz de sizlere bu konuda seve seve yardımcı olmaktadırlar. İnternet satış mağazalarında tarama yaparak size en uygun saksafon fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Müzik aleti satan marketleri de dolaşabilir ve yetkili kişilerden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olabilecek birileri mutlaka bulunmaktadır.

Saksafonunuzu hesaplı bir model seçseniz bile saksafonun uç kısmındaki bek aksamını değiştirebilir ve daha kaliteli bir aksamla çok daha güzel sesler çıkmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki kaliteli bir bek performansınızı olumlu yönde etkileyecektir.

Saksafon derslerine başlayan herkesin ilk sorusu bu aleti ne kadar zamanda öğrenip, çalabileceğidir.
Elbette her müzik aletinin belli bir öğrenim süreci vardır. Bu hem kişiden kişiye hem de enstrümandan enstrümana değişebilir.  Bu zarf sürecinde sizlere saksafon hakkında en temel bilgileri hem teorik hem de pratik olarak göstermekteyiz. 3 aylık bu süre zarfında elbette eğitmenleriniz size şarkı da çaldıracaktır ancak böylesine güçlü bir müzik aletini öğrenmek ve şarkı çalabilmek biraz sabır istemektedir.

Saksafon kursumuzda verilen saksafon kursları bireysel olarak gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple İzmir saksafon kursuna kayıt yaptırdıktan sonra sizlerin uygun olduğu saatler belirlenir ve dersler bu doğrultuda devam eder. Amacımız derslerinizi düzenli bir şekilde takip edebilmeniz, eğitmenlerimizle iletişim halinde olmanız ve etüt çalışmalarını ihmal etmemenizdir. Bu noktalarda başarılı olduğunuz takdirde saksafon çalamamanız için hiçbir neden yoktur. Saksafon kursuna başladığınızda öncelikle saksafonu doğru şekilde tutmanız gösterilecektir. Daha da önemlisi saksafon nasıl doğru şekilde üflenir bunu öğrenirsiniz.

Saksafonun tarihçesine değinecek olursak; geçmişi 1840’lı yıllara dayanan saksafon, tahta üflemeli çalgılar sınıfına girmektedir.
AdolpheSax tarafından geliştirildiği için ‘’Sax’in Sesi ‘’ anlamına gelmektedir. S harfini andıran şekliyle koni bir biçime sahiptir. İlk kullanıldığında ordu ve klasik müzik orkestralarında tercih edilmiştir. Saksafon kullanımı özellikle caz ve pop müzik türlerinde tercih edilmesiyle yaygınlaşmıştır.

Özellikle Amerika’da sadece saksafon icra edilen çok ünlü caz kulüpleri mevcuttur. Bu kulüplerde çok ünlü ustaların saksafon performansı sergiledikleri özel geceler düzenlenmektedir. Saksafonun yapısı klarnetle, tuş sistemi de flütle benzerlik göstermektedir. Saksafonda çoğu zaman pirincin üzerine vernik sürülmektedir. Üstü de altın ya da gümüşle kaplanmaktadır. Bu sayede hem paslanma önlenmiş olmakta hem de ses daha güçlü çıkmakta ve estetik bir görünüm kazanmaktadır.

Saksafon 3 parçaya ayrılmaktadır. Bunlar ana gövde, horoz-boyun ve ağızlıktır.
Bek kısmına da bilezik ve kamış aksamları eklenmektedir. Saksafon da kendi arasında çeşitlere ayrılmaktadır. En çok Soprano, Alto ve Tenor saksafon çeşitleri tercih edilmektedir. Bunlar haricinde C Soprano,F Mezzo Soprano, C Ezgi, Bariton, Bas ve Kontrbas saksafon çeşitleri mevcuttur.

Erturgut Sanat bünyesinde başlayacağınız saksafon dersleri sonrasında her tür saksafonu rahatlıkla çalabilecek düzeye gelmektesiniz. Bununla birlikte, saksafonun bakımı ve korunması hakkında da bilgi sahibi olacaksınız. Bir müzik enstrümanını çalmak kadar onun bakımını yapmak ve korumaya almak da çok önemlidir. Müzik aleti çalmak her açıdan disiplin gerektirir. Sizlere bu konuda eğitmenlerimizin vizyonu altında gerekli ipuçları ve püf noktaları verilecektir.