Koro Çalışması İzmir
Koro çalışmalarımız son sürat devam ediyor, hayatına eğlence katmak isteyen, şarkı söylemeyi seven herkesi koro çalışmalarımıza bekliyoruz.
Çalışmalarımız yakında başlıyor, siz de ön kayıt yaptırarak koromuzda yer alabilirsiniz.
Koro çalışmaları için ücretle ilgili bilgiyi de telefonla almanız mümkündür.
Koro çalışmalarımızla ilgili ayrıntılı bilgiyi : https://erturgutsanatmerkezi.com/izmirde-koro-calismalari-basliyor/ adresinden alabilirsiniz.
Koro, aynı repeartuara sahip olan kişilerin aynı müzik eserlerini söylemek ve icra etmek için birleşmiş kişilerin oluşturduğu topluluğa denmektedir. Koro kısaca çoklu sesler topluluğu olarak ta ifade edilebilir. Koronun çıkışı kliseyle birlikte başlamış olsa da bu müzik akımının tutulmasıyla birlikte günümüze kadar gelmeyi başarabilmiştir. Klasik müziğinde sıkça kullanılmasına rağmen belli sanatçıların çok sesli müziğe yönelmesiyle birlikte koro anlayışı sanat ve halk müziğimize de girmeyi başarmış ve toplu ifade tarzı müzikte de yakalanmaya başlanmıştır.
Koroda bireysel değil topluluk uyumunun oluşturulması hedeflenmektedir. Bu yüzden her birey kendi müziğini icra etmeye değil, topluluk hissiyatını düşünerek ortak bir payda da buluşmayı hedeflemelidir. Koroyu oluşturan her bireye ‘korist’ denilmektedir. Genellikle koristler ses aralıklarına göre kategorilendirilse de kimi korolarda bu kategoriler cinsiyet, yaş, ses gibi etkenlere bağlı olarak ta değişiklik gösterebilmektedir.
Ancak genel olarak ses sınıflandırması kadınlarda soprano, mezzo soprano, alto şeklinde inceden kalına doğru sıralnırken erkeklerde bu sınıflandırma kalından ince doğru tenor, bariton ve bas şeklinde yapılmaktadır. Her korist kendi partisine uygun aralıktaki notaları söylemekle yani seslendirmekle görevlidir. Çevrenizden de bildiğiniz üzere bir çok koro çeşidi bulunmaktadır. Bunlar; çocuk korosu, çok sesli koro, Türk sanat müziği korosu, Türk halk müziği korosu, gençlik korosu vb. şeklindedir.
Koro için belirlenen repeartuarda koristlerin tamamının birbirleriyle birlikte bir uyum içerisinde hareket etmesi ve parçaları aynı müzikal bütünlükle seslendirilmeleri beklenilir. Bunun için çok uzun süre çalışmalar yapılmalı ve toplu ritmik ve ezgisel uyum sağlanmalıdır. Çalışmalar hem enstrümanlar eşliğinde hem de enstrümansız olarak gerçekleştirilebilir. Müzik aletleri olmadan okuma yapılmasına da acapella adı verilmektedir. Akapella parçalar da solo olarak insan sesi benimsenmektedir.
Türk Sanat Müziği Korosu, Pop Müziği Korosu gibi çalışmalarımız devam ediyor.