Bağlama Kursu İzmir' de Uygun Fiyatlı Bağlama Dersi

Bağlama Kursu İzmir' de Uygun Fiyatlı Bağlama Dersi+ Öğrenme garantili dersler
+ Uygun fiyatlı bağlama kursları
+ Uygun fiyatlı bağlama satışları
+ Her yaşa uygun özel eğitim


Ayrıca aklınıza takılan tüm sorular için Kursa Başlamadan Önce Bilinmesi Gereken 6 Şey yazımıza tıklamanızı ve okumanızı kesinlikle öneririz. https://erturgutsanatmerkezi.com/sik-sorulan-sorular/


Bağlama dersine başlamadan önce Bağlama Kursu İzmir’den ücretsiz deneme dersi almak isterseniz bize 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. Hem ucuz bir bağlama kursu olsun, hem bana kısa zamanda sevdiğim türküleri çalmayı öğretsin hem de uygun fiyatlı ama işimi de uzun süre görecek bir bağlama almama yardımcı olsun diyorsanız Erturgut Sanat bağlama eğitimleri tam size göre!

Bağlama derslerine başlamak için hemen bir bağlama da satın almak zorunda değilsiniz, dersliklerimizin bağlamalarını, bağlama dersleri sırasında istediğiniz gibi ücretsiz olarak kullanabilirsiniz! İsterseniz yıl sonunda düzenlenen konserlerde de sahne alabilirsiniz! İzmir’in en çok ilgi gören ve en çok tercih edilen bağlama kursuna siz de davetlisiniz!

Yazımıza geçmeden önce sizden bir ricamız var! Lütfen “Bağlama Kursu İzmir” adlı yazımızı sonuna kadar okuyun, sayfadaki bağlama dersiyle ilgili bilgiler veren videoları izleyin, böylelikle bağlamaya başlarken en doğru seçimleri daha kolay yapabilirsiniz, sadece 4-5 dakikanızı ayırıp bu yazıyı okumanız yeterli, o halde hadi başlayalım!


Bağlama Kursu yazımızda cevabını bulacağınız yazılar aşağıdaki gibidir;

– Bağlama çalmayı ne kadar zamanda öğrenebilirim?
– Herkes bağlama çalabilir mi, bağlama çalmaya uygun muyum?
– Bağlama fiyatları nelerdir, hangi bağlamayı satın almalıyım?
– Bağlama kursu fiyatları nelerdir?
– Uzun sap bağlama kursu ve kısa sap bağlama kursu mevcut mudur?
– Bağlama çalmaya başlamak için yaş sınırı var mı?
– Sitenizde bağlama dersi videoları ve bağlama notaları var mı?
– İzmir bağlama kursları hangileridir, Karşıyaka Bağlama kursu nerededir?
– Saz kursu almak için yetenek gerekiyor mu?


bağlama-kursu-izmir

Ücretsiz Deneme Dersi İçin Hemen Arayın


Ayrıca sosyal medya hesaplarımızı takip eden herkese çeşitli atölyelerimize ücretsiz katılım hediye ediyoruz.
Erturgut Sanat Sosyal Medya Hesapları


Bağlama Kursu ve Bağlamanın Ülkemizdeki Önemi Büyüktür!

Bağlama ülkemizde en yaygın olan telli çalgılardan biridir. Bağlama bir Türk çalgısıdır. Adeta bağlamanın çıkardığı her tınıda bir şeyler anlatmaya çalışır bağlamayı dinleyene. Bağlama öyle bir dildir ki, herkesin bildiği ama kimsenin anlatamadığı şeyleri anlatır, çok içtendir. Parmakların bağlamanın her perdeye değiştirmesiyle gönüller yeni bir perdeyi aralar, çok farklı bir taddır bağlama, bağlamayla yeni bir hikayeye akar yürekler. En güzel sevda türkülerini alt tel, en hüzülü dertleri orta tel, gurbetle sılanın yanık havasınıda üst tel anlatır bize, bazen birleşip bu üçü hayatı anlatır bizlere, bağlama sayesinde.

baglama-kursu-izmir

Erturgut Sanat Bağlama Kursu İzmir

Duygu yüklü koca bir gemidir bağlama, o küçük gövdesinde ne duygular saklıdır bağlamanın, “Bağlama” Türk Milletinin bağrından kopmuş bir çalgıdır.


Erturgut Sanat Merkezi Bağlama Kurs Programı

Bağlama dersleri sırasında öğrenmek istediğiniz tarz doğrultusunda bir program hazırlayarak bağlama derslerindeki verimi en üst düzeye çıkarmaktayız. Ayrıca öğrencilerimiz bağlama kursu sırasında sanat merkezimizdeki bağlamaları kullanabilmektedirler.


Bağlama Kursu Gün ve Saatleri

Bağlama kurslarımızın birebir özel derslerinin gün ve saatleri öğrencinin isteği doğrultusunda belirlenmektedir. Sınıf halindeki bağlama derslerimizde ise gün ve saatler sanat merkezimizde açılmış olan sınıfların saatlerine göre ayarlanmaktadır.

acoustic guitar performance by music band


Bağlama Kursu Etkinlikleri

Sanat merkezimizden bağlama dersi alan öğrenciler isterlerse düzenlenen konser gibi organizasyonlara da katılabilmektedirler. Ayrıca diğer müzik aleti öğrencileriyle beraber çalışmalarda yapabilmektedirler.


İzmir’de Bağlama Kursuyla İlgili Sık Sorulan Sorular

Ne kadar zamanda bağlama çalabilirim?
Bağlama çalmayı öğrenme süreniz tamamen sizin beklentilerinizle ilgilidir fakat en azından 2. 3.derslerinizde yavaş yavaş şarkı çalışmalarına başlayabilirsiniz.


Bağlama çalması zor mudur?
Bağlama çalması düzenli bir çalışmayla zor değildir. Eğitmenlerimiz size en kısa sürede bağlama öğretmeyi garanti etmektedir!


bağlama kursu izmirKısa sap bağlamayla mı yoksa uzun sap bağlamayla mı başlamalıyım?
Çalmak istediğiniz yöre doğrultusunda buna karar vermek daha doğru olacaktır. Hangisiyle başlayacağınıza karar vermek için bağlama öğretmenlerimizden destek alabilirsiniz.


Bağlama kursu fiyatları ne kadar?
Bağlama kursu fiyatlarımızla ilgili detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz. Bağlama kurslarımızda şu an kampanya mevcuttur, kampanyalı fiyat sınırlı kişinin katılımıyla sınırlıdır, kampanyadan yararlanmak için bizi arayıp bilgi alabilirsiniz.


Bağlama kursunuza nasıl ulaşabilirim? Ulaşım kolay mıdır?
Bağlama kursumuza ulaşım çok kolaydır, isterseniz Narlıdere, Buca, Bornova, Hatay, Yeşilyurt, Güzelyalı, Mavişehir, Bostanlı, Alsancak, Urla, Balçova, Gaziemir, Karabağlardan da kolaylıkla bağlama kursumuza ulaşabilirsiniz, metro, otobüs ve vapurla kolayca kursumuza ulaşabilir ve bağlama eğitimi alabilirsiniz. Kursumuza Aydın’dan ve Manisa’dan da gelen bir sürü bağlama öğrencisi vardır.





Bağlama milli değerlerimizi taşıyan önemli bir müzik aleti. Bilinen diğer adıyla da saz! Kısa sap bağlama ya da uzun sap bağlama çalmayı öğrenmek istiyorsanız bağlama derslerimize davetlisiniz.


Bağlamanın yapısı ve çeşitleribağlama dersleri izmir

Bağlamanın gövdesi ağaçtan oyularak yapılmıştır, telli ve uzun saplı, bir tür halk müziği çalgısıdır. Yöresel ve boyutları itibariyle farklı isimlerle anılır bağlamalar; Kopuz, cura, saz, çöğür, dombra, iki telli, tambura, divan sazı, meydan sazı, tar vs. Bağlama değişik tekniklerde, parmaklar ve mızrapla çalınır. Parmaklarla çalma tekniği “şelpe” veya“dövme” olarak adlandırılır.

Bağlama genellikle 7 tellidir. Teller altta iki çelik ve bir sırma bam teli, ortada iki çelik, üstte de bir çelik ve bir sırma bam teli olmak üzeredir.


Bağlama Düzeni

Bağlamada çoğunlukla kullanılan düzenler; bağlama, bozuk düzen (kara düzen), misket düzeni, fa müstezat, abdal düzeni ve do müstezat düzenleridir.


Saz kursunuza Karşıyaka dışından nasıl ulaşabiliriz?
Saz kursu İzmir Buca, saz kursu İzmir Bornova, bağlama kursu İzmir Karabağlar, bağlama kursu İzmir Balçova, İzmir Çiğli saz kursları gibi aramaların sonucunda yine sitemize ulaştıysanız, kursumuza gelmek hiç de zor değil, İzmir’in her yerinden kolaylıkla kursumuza gelebilirsiniz, otobüs durağı, metro istasyonu, vapur iskelesi gibi ulaşım noktalarına çok yakın olan kursumuza sizi de bekleriz.

bağlama-dersi-izmirBağlama çok ayrı bir müzik aletidir, bağlamanın kendi dili vardır ve bağlanın dili öylesine özel bir dildir ki, o dili bilen bir çokları olmasına rağmen bağlama  kimsenin anlatamadığı şeyleri anlatır. Bağlama üzerinde parmakların her yer değiştirmesinde, gönüllere yeni yeni hikayeler akar, en güzel, en özel türküleri, sevda türkülerini, en hüzünlü dertleri, gurbetle sılanın yanık havasını anlatır, kısaca bizi ve hayatı anlatır ve bağlama anlatılamaz, yaşanır.

Siz de bağlamanın bu güzelliklerini görmek istiyorsanız ücretsiz deneme dersimize gelebilirsiniz, ücretsiz deneme dersi için yazımıza tıklayınız –>  Deneme Dersi Nedir, Deneme Dersi Randevusu

Bağlama çalacakların akıllarındaki soruları giderecek cevaplar;

Bağlama çalmaya, bağlama dersi almaya başlamak için yaş sınırlaması yoktur, eğer istekliyseniz her yaşta bağlama çalmaya başlayabilirsiniz.

Bağlama çalmaya başlarken çalmak istediğiniz yöreye göre bağlama tercihinde bulunabilirsiniz, kısa sap bağlama veya uzun sap bağlama eğitimi alabilirsiniz.

Bağlama çalmaya başlamadan önce bağlama satın almanız gerekmemektedir, bağlama kursumuzun bağlamalarını kullanarak da eğitim alabilirsiniz.

Bağlama kursumuza kayıtlar sürekli olarak devam etmektedir, bağlama kursumuzun ulaşımı çok kolaydır, Bornova, Buca, Konak, Alsancak, Hatay, Aliağa, Bostanlı, Güzelyalı, Karabağlar, Mavişehir, Narlıdere, Yeşilyurt, Menemen, Çiğli, Urla ve çok daha uzak noktalardan da kolaylıkla bize ulaşabilirsiniz.


Bağlama kursu fiyatlarımızı öğrenmek için telefon, whatsapp ya da mail yoluyla ulaşabilirsiniz. msn@erturgutsanatmerkezi.com / 0507 95 96 333 iletişim bilgilerimizdir.


En sevdiğiniz türküleri, hayranlıkla dinlediğiniz parçaları çalmayı öğrenmeyi istemez misiniz?

bağlama-kursu


Bağlama milli çalgılarımızdan biridir ve daha çok saz olarak bilinmektedir.
Türküler vasıtasıyla yurdumuzu, folklorumuzu anlatan ve en çok sevilen çalgılardan biridir. Siz de memleketiniz kokan şarkıları bağlama aracılığıyla çalıp, paylaşmak istiyorsanız kursumuza başvuru yapabilirsiniz. Bağlama eğitimi veren değerli öğretmenlerimiz ve Erturgut Sanat olarak kurumumuz sizlere bu çalgıyı güzel bir şekilde çalmanız için ellerinden gelen desteği vermektedir.

Bağlama dersleri işinin ehli eğitimciler tarafından verildiğinde zor değildir.
Keyifli bir müzik aleti olduğu için çalması size keyif verir.

Bağlama birçok çeşide sahiptir ancak en çok kullanılan bağlama çeşitleri uzun sap bağlama ile kısa sap bağlamadır.
Bu iki çeşit bağlamayla da farklı yörelere ait parçaları çalabilirsiniz. Buna göre çalmak istediğiniz yöreye ait parçaları eğitmeninize söylediğinizde sizleri hangi tür saz alacağınıza dair yönlendirebilirler. Böylece yanlış saz seçimleri alma gibi bir risk de ortadan kalkmış olur. Şunu bilmelisiniz ki bir kere saz çalmaya başladınız mı her çeşit sazı çalmak isteyeceksiniz. Saz çalmak isteyen herkesi kurumumuz çatısı altında toplamaktan mutluluk duymaktayız.

Bağlama fiyatları bağlama yapımında kullanılan ağaçların türüne göre farklılık göstermektedir.
Her bütçeye göre bir bağlama çeşidi bulabilirsiniz ancak en ucuz çeşitlerden uzak durmanız önerilmektedir. Bağlamadan soğumamanız için orta kalite bir çeşitle başlangıç seviyesine giriş yapmanız uygundur. Profesyonelleştikçe de çok daha kaliteli bir bağlama satın alabilirsiniz.

Kursumuz bünyesince verilen bağlama kursu fiyatları dönemsel olarak değişiklik göstermektedir. İster bireysel olarak alınan bağlama dersleri ister sınıfça alınan bağlama derslerine katılmanız mümkündür. İzmir Bağlama kursu ders fiyatlarını öğrenmek ve bu konuda ayrıntılı bilgi almak için kurumumuzla iletişime geçebilirsiniz.

Bağlama öğrenmenin yaşı yoktur.
5 yaşından büyük herkes bağlama dersi alabilir ve kısa bir süre sonra bağlama çalmaya başlayabilir. Bu yüzden eğitimin doğru eğitim kurumu ve doğru eğitmenler tarafından verilmesi şarttır. Bağlama çalmayı öğrenmek içinse üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Fiziksel olarak uygun olan herkes bu güzel çalgıyı öğrenebilir ve başarılı performanslar gerçekleştirebilir. Bağlama kursu İzmir ile sormak istediğiniz her türlü konuda sizlere yardımcı olmaktayız.

Bağlama çalmak isteyenlerin sorduğu sorulardan bir tanesi de bu çalgıyı ne kadar zamanda tam olarak öğrenebilme süreleridir.
Bir müzik aletini tam olarak çalmaya başlamak uzun zaman ister. Usta müzisyenler bile kendi tarzlarını yıllar boyunca yaptıkları çalışmalar, egzersizler ve performanslar sonucu bulabilmişlerdir. Kursumuz Erturgut Sanat olarak, sizlere eğitimlerinizi en baştan vermekteyiz. Bağlama nasıl doğru tutulur, parçaları nelerdir, bakımı nasıl yapılır gibi bütün detaylar üzerinde titizlikle durmaktayız.

Bağlama derslerinde temel eğitim 3 ay sürmektedir. Bu süre zarfında size bu enstrümanla ilgili her türlü detay gösterilmektedir. Temel eğitim sonrası istediğiniz türde şarkılarıçalmaya geçmekte serbestsiniz. Seviyeniz; siz ne kadar ileriye gitmek isterseniz o derece gelişir ve dersleriniz de buna göre şekillenir. Eğitmeniniz tarafından verilen egzersizleri düzenli olarak yaptığınız takdirde, zayıf olan yerlerinizi en kısa zamanda düzeltebilir ve çok daha iyi bağlama çalabilirsiniz.

Bağlama dersleri verdiğimiz eğitim kurumumuz son derece merkezi bir yerdedir ve toplu taşıma araçlarının sık geçtiği bir bölgededir. Kursumuza nasıl geleceğinizi öğrenmek için bizimle iletişime geçebilir ve tam adresimizi alabilirsiniz.

izmir-bağlama-kursuBağlama telli tezeneli çalgı ailesine ait bir enstrümandır.
Türk Halk Müziği’nde en sık kullanılan çalgılardan biridir. Hem boyutuna hem de yöresine göre farklı isimlerde tanımlanabilir.

Bağlamanın atası kopuz olarak bilinmektedir.
Kopuz 1500 yıllık bir geçmişe sahiptir. Dede Korkut Hikayeleri’nde de kopuz adından bahsedilmektedir. Kopuz bilindiği üzere Orta Asya Türk boyları tarafından kullanılan bir çalgıdır. Kopuz zamanla evrim geçirmiş ve bugünkü bağlama halini almıştır. Kopuzun üzerinde değişiklik yapılıp, sap kısmına perde bağlanması yoluyla çalgı bugünkü bağlama haline dönüşmüştür.

Bağlama adına ilk defa 18. yüzyıl metinlerinde rastlanmaktadır.
Bağlamanın üzerinde 7 tel bulunmaktadır. Tezene denilen bir mızrap türüyle çalındığı için tezeneli çalgılar grubu üyesidir. Bununla birlikte bazı parçaların türüne göre mızrap değil el yardımıyla da çalındığı görülmektedir. Bağlama 9 parçadan oluşmaktadır. Bu parçalar; gövde, göğüs kısmı, sap, perdeler, burgu kısmı, üst eşik, orta eşik ve alt eşik ile tellerdir.

Bağlama türlü çeşitlerle adlandırılmaktadır. Günümüzde en tanınan bağlama türleri büyükten küçüğe doğru sıralanırsa şu şekildedir; En büyük boy olan Meydan Bağlama, Divan Sazı, Tambura, Kısa Saplı Bağlama, Çöğür ve en küçük boy olan Cura’dır.

Erturgut Sanat olarak, sizlere vereceğimiz 3 aylık temel bağlama eğitimi sonrasında her çeşit bağlamayı kolaylıkla çalabilirsiniz. Bağlamanın sapı üzerinde bulunan her perde değişik tınılara sahiptir. Tezene yardımıyla tellere vurma suretiyle parmağınızla bastığınız perdelerden notaları çıkarabilirsiniz. Bağlama çalarken, sağ ve sol el aynı anda senkronize olmaktadırlar.

Ertugut Sanat olarak, en iyi saz öğretmenlerimizle çalışırsınız.
Eğitim veren bütün kadromuz sizlere öncelikle nasıl doğru bağlama tutulur göstermektedirler. Temiz bir ses çıkarabilmeniz için tutuş pozisyonu çok önemlidir. Bu aynı zamanda sizlerin daha rahat enstrüman çalmanızı ve enstrüman üzerinde daha kontrollü olmanızı sağlamaktadır. Isındırıcı etütler sayesinde her geçen gün daha seri bağlama çaldığınızı görebileceksiniz. Sağ elinizle tezeneyi tutarak, ritim ve vuruş hareketlerine yoğunlaşır, sol elle de notalar arası geçişe alışır ve net ses çıkmasını sağlarsınız. Etütlere farklı düzeylerde geçiş yapabilir ve parçaları çalışabilirsiniz.

Bağlamada akort işlemi yapılırken, sapın uzunluğuna ve kısalığına göre değişik işlem yapılmaktadır. Akort aynı zamanda düzenlere göre değişiklik göstermektedir. Bunlar Bağlama Düzeni, Kara Düzen, Fa Müstezat Düzeni, Do Müstezat Düzeni, Abdal Düzeni’dir. Eğitmenlerimiz size bağlama ile ilgili doğru tutuşu harfi harfine göstermektedir. Bu sayede daha en baştan enstrümanı doğru tutup, kavrayacak ve tellere doğru basabileceksiniz.

Eğitim kurumu olarak, öğrencilerimize sadece çalgı çalmayı öğretmeyi değil müzikle iç içe yaşamayı da aşılamaktadır.
Müzik ruhun gıdasıdır diye boşuna denilmemiştir. Modern ve gelişmiş ülkelerde müziğe ve görsel sanatlara inanılmaz yatırımlar yapılmaktadır.Bizler de kurumsal bir eğitim sanat ve kültür merkezi olarak sizlere elimizden gelen her türlü yardımı ve desteği vermekle yükümlüyüz.

Enstrüman çalmayı öğrenirken, temel eğitimde sonra pratik yapmak ve etüt çalışmalarına devam etmek kadar müzik kulağınızı da geliştirmek son derece faydalıdır. Özellikle çok değerli saz ustaları Neşet Ertaş, Çetin Akdeniz, Erol Parlak, Ahmet Koç ve İsmail Tunçbilek gibi müzisyenler mutlaka dinlenmelidir.