Erturgut Sanat ailesi olarak bugün Sinopsis Nasıl Yazılır? konusunu ele alacağız.. Bir yazar olarak yapmanız gereken en zor şeylerden biri eserinizi özetlemektir. İster bir roman yazın isterseniz tiyatro oyunu ya da senaryo, eserinizin özetini çıkarmak hem eserinizi pazarlamak hem de insanların merakını cezbetmek için son derece önemlidir. Teknik bir terim olarak bakıldığında ise bu özete sinopsis denir. Peki bir eserde sinopsis nasıl yazılır? 

Eğer siz de senaryo, dizi projesi ya da roman gibi bir eser yazmak istiyor ve bu çalışmanın bir sinopsisini çıkarmaya ihtiyaç duyuyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Emin olun ki işinize yarayacak bilgiler bulacaksınız. 

Yazarlık Kursu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın.. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşın ve randevu alın!

Hazır mısınız? O halde başlayalım.

Sinopsis Nedir? 

Sinopsis Nasıl Yazılır?

“Sinopsis” kelimesi, kelimenin tam anlamıyla “kapsamlı bir bakış açısı” anlamına gelen Eski Yunanca synopsesthai kelimesinden gelir. Bir eserin sinopsisi hikayenizin ana hatlarının, alt başlıklarının ve sonunun kısa bir özetini, birkaç karakter açıklamasını ve ana temalarınıza genel bir bakış içerir.

Bu çalışma hem eseriniz hakkında fikir sahibi olmak isteyen okurlar hem de eserinizi çekmek ya da basmak isteyen yapımcılar için son derece önemlidir. 

Sinopsisin Ana Unsurları     

Sinopsis Nasıl Yazılır?

Çoğu kişi tarafından çok önemsenmese de sinopsis kendi başına bir sanat biçimidir. Peki bir sinopsisi oluşturan ana unsurlar nedir? 

Bir sinopsisi oluşturan ilk ana unsur karakterlerdir. Hikayenizin temelindeki ana karakter ve antagonist. Ana karakterleri ve ikincil karakterleri en başından itibaren güçlü ve unutulmaz kılmanız gerekir. 

Bir sinopsisi oluşturan ikinci temel nokta ise çatışmadır. Çatışma, okuyucuları okumaya devam ettiren birincil gerilimdir. Kısa özetinize ana çatışmanın kısa bir açıklamasını ekleyin. 

Sinopsisi oluşturan son unsur ise olay dizisidir. Olay dizisi, olayın tetiklendiği andan sona kadar, anlatınızın iskeletidir. 

Bir Sinopsis Nasıl Yazılır

Sinopsis Nasıl Yazılır?

Kitabınız üçüncü kişi tarafından yazılmamış olsa bile, profesyonelliği ve anlatı mesafesini korumak için sinopsisinizi üçüncü kişi bakış açısıyla yazmanız gerekir. Tek sayfalık iyi bir özet, 500 ila 700 kelime arasında bir kelime sayısıyla yazılmalıdır. Tabi ki potansiyel temsilcilerinizin veya yayın evlerinizin belirli gönderim yönergelerine de uymak zorunda olduğunuzu unutmamanız gerekir. 

Yazdığınız sinopsisin yazı stilinizin bir uzantısı olduğunu unutmayın. Bu nedenle yazdığınız bu kısa çalışma aynı zamanda yazı dilinizin de kısa bir gösterisi olacaktır. Bu nedenle sinopsis dili de en az metnin dili kadar önemlidir. 

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

İzmir sanat kursları arasından, müzik kursu arayışında olanlar için, enstrüman çalıp, enstrüman kursu alıp yeni bir hobi edinmek isteyenler için, Erturgut Sanat Merkezi bir çok enstrümanın dersi sunıyor! İzmir müzik kursu bakımından çok şanslı bir yer, bir çok seçenek var! Siz de müzik kursu almak istiyorsanız Erturgut Sanat’a davetlisiniz, siz istekli olun ve gerisini bize bırakın!