Erturgut Sanat olarak bu yazımızda sizinle Keman Yayı Nasıl Tutulur? konusunu ele alacağız.. Keman eğitimi başlangıç aşamasından ileri düzeyde eğitime kadar birbiriyle iç içe ve birbirini destekleyen çalışmalarla yapılmaktadır. Örneğin keman eğitiminin temelini oluşturan kemanda duruş ve tutuş eğitimi tam öğrenilmediğini ya da üstünden durulmadan atlanarak gidildiği takdirde ileri düzey eğitimleriniz zora girecektir.. Bu nedenle başlangıç aşamasından itibaren her etütü basit kolay demeden titizlikle çalışmalı ve evde tekrarlar yapmalısınız..

Keman yayının doğru tutuluşu doğru ilerlemeniz ve kolay öğrenmenizin yanı sıra tonunuzu da olumlu şekilde etkili olacaktır. Aksi halde yayı daha sert veya daha yumuşak tutmanız tellerden de sert veya yumuşak ton almanızı sağlar..

Bir keman yayı nasıl olmalıdır konulu blog yazımızı okumak için Buraya Tıklayın..

Keman Yayı Nasıl Tutulur?

Keman Yayı Nasıl Tutulur?

Öncelikle keman yayı sağ elle tutmamız gerektiğini belirtelim. Tutarken sağ elinizde kasılma olmamalıdır. Son derece rahat olmalısınız.. Özellikle tutuşu hazırlanırken baş parmak ve bileğinizde kasılmalar olabilir bu tamamen kaslarınızın alışmasına bağlı olarak kısa sürede geçecek olan bir durumdur.

Baş Parmağın Pozisyonu

Keman Yayı Nasıl Tutulur?

Bütün parmakların yerini titizlikle belirlemeli ve doğru bir şekilde alışmalısınız. Aksi takdirde bir parmağın yanlış duruşu diğer parmakları da etkileyecek ve doğru yay tutuşununu sağlamanız mümkün olmayacaktır.. Başparmağınız deri sargıyla tahta mekanizması arasındaki küçük boşluğa parmak ucu gelecek şekilde aynı zamanda parmağımızı da hafif kırarak yerleştirilir. Başparmağını kesinlikle sıkmayın. Aksi takdir doğru tutuş sağlayamazsınız..

Yayınızın ömrünü uzatacak 5 yöntem konulu blog yazımızı okumak için Buraya Tıklayın..

İşaret Parmağının Pozisyonu

İşaret parmağınız ikinci ekleminden bükülerek arşedeki sargı bölümü kavrıyor. Burada da dikkat etmeniz gereken konu parmağınızı çok kasmamanız gerektiğiniz. Eğer bu konu hakkında soru işaretleri barındırıyorsanız yazımızın sonundaki videomuzu izleyerek soru işaretlerinizi giderebilirsiniz..

Orta Ve Yüzük Parmaklarının Pozisyonları

Keman yayı nasıl tutulur

Orta ve işaret parmaklarınız tahta mekanizmada işaret parmağının hemen yanında duracak şekilde olmalıdır. Burada dikkat etmeniz gereken önemli detay parmaklarınız mekanizmanın ne çok altında ne de mekanizmayı geçecek şekilde olmalıdır. Tam sınırda olması doğru tutuş için oldukça önemlidir. Yazımızın sonundaki videomuzda gösterimli anlatıma ulaşabilirsiniz.

Serçe Parmağının Pozisyonu

Keman Yayı Nasıl Tutulur?

Serçe parmağın arşe tutuşundan oldukça önemli etkisi vardır. İşlevinin boyundan çok daha fazla olduğunu belirtmek gerekir.. Serçe parmağınız arşenin sonundaki metal çevirme mekanizmasının biraz gerisinde olacak şekilde yerleştirilmelidir. Parmağınız ise ilk (avuç içine yakın) ekleminden kırık duracak şekilde yerleştirilmektedir.

Doğru Tutuşu Sağlayan Faktörler

Doğru tutuşu sağlamak sadece parmaklardan geçmemektedir. Omuzun doğru duruşu, dirsekten itibaren kasılmalarının olmaması parmaklarınızı da doğru tutmanızı sağlayacaktır.. Bu yazımızda sizlerle birlikte Keman Yayı Nasıl Tutulur yazsını ele aldık. Yazımızı görsel olarak desteklemek için aynı konudaki videomuzu aşağıya bırakıyoruz. Mutlu, sağlıklı ve sanatlı günler..

Keman eğitimi hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için Buraya Tıklayın..

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

İzmir sanat kursları arasından, müzik kursu arayışında olanlar için, enstrüman çalıp, enstrüman kursu alıp yeni bir hobi edinmek isteyenler için, Erturgut Sanat Merkezi bir çok enstrümanın dersi sunıyor! İzmir müzik kursu bakımından çok şanslı bir yer, bir çok seçenek var! Siz de müzik kursu almak istiyorsanız Erturgut Sanat’a davetlisiniz, siz istekli olun ve gerisini bize bırakın!

Erturgut Sanat Merkezi 2007 yılının Aralık ayından, yani kurulduğu günden beri müzik alanında, çok geniş bir enstruman seçeneğiyle hizmet vermektedir. İzmir’de müzik kursu ve sanat kursları arayışınıza son vermek için Erturgut Sanat burada!