Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Çocuklarda Bateri Çalmanın Faydaları konusunu ele alacağız.. Ebeveynler, çocuklarının yapmasına izin verdikleri her şeyin artılarını ve eksilerini tartarlar ve enstrüman çalmak da farklı değildir. Stresten kurtulmadan bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar, davul çalmayı öğrenmenin 8 şaşırtıcı faydası ve bugün nasıl başlayabileceğiniz burada.
Davul çalmanın o kadar çok beklenmedik faydası var ki, her türlü sorun için bir terapi biçimi olarak kullanılıyor. Depresyon, bağımlılık, kas krampları ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara bütüncül bir terapötik yaklaşımdır. Araştırmalar, terapötik davul çalmanın anahtarlarından birinin , duygusal ve fiziksel faydalar sağlayan bir endorfin hücumu olan davulcunun yüksekliği olarak bilindiğini gösteriyor. Çocuğunuza davul çalmayı öğretmek, onların ruh sağlığı ve fiziksel esenliğiyle ilgilenmenin birçok yolundan biridir.
Bateri Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp ücretsiz randevu alabilirsiniz..
Çocuklarda Bateri Çalmanın Faydaları
Davul Çalmanın Sağlığa Faydaları
Davul çalmak titiz bir egzersizdir, bu nedenle doyurucu bir davul seansının bazı fiziksel faydalarının olması şaşırtıcı değildir. Ses ve titreşimler de eşit derecede faydalıdır. Pek çok insanın fark etmediği şey, davul çalmanın tonlarca zihinsel, duygusal ve sosyal faydası olduğudur.
Anksiyete ve Depresyondan Kurtulma
Davulcular, koşucuların yaşadıklarına benzer bir şekilde yükselir. Davul çalarken beyin, olumsuzluğun salınmasını teşvik eden mutlu kimyasallar salgılar. Anksiyete ve depresyondan kurtulmanıza yardımcı olabilir ve çocuğunuzun yüzünü tekrar gülümsetir.
IQ’yu Artırır
Davul çalmak, dört uzvu koordine etmek, müzik okumak, tempoyu korumak ve sonraki notaları tahmin etmek için beynin her iki tarafını kullanmayı gerektirir. Bu, zeka seviyelerini yükselten ve akademik performansı yükselten türden bir beyin aktivitesidir.
Motor Becerileri Güçlendirir
En iyi davulcular, zihinlerinin görsel kodlamasını ve vücutlarının kas koordinasyonunu doğuştan senkronize eder. İnce ve kaba motor becerileri ile zihinsel hız arasında mükemmel bir koordinasyon gerektirir. Davulcular, genellikle sabit bir el gerektiren ve hızlı tepki verebilen faaliyetlerde daha iyidir.
Egzersiz Olarak Sayılır
Davul çalmak zayıflar için bir hobi değildir. 30 dakikada ortalama 270,4 kalori yakar, ancak daha da fazla efor sarf etmek kolaydır ve çoğu davulcu genellikle bunu yapar. Çocuğunuz oyun oynarken tüm işi oynama hareketleri ve artan kalp atış hızı yapar.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Araştırmalar, düzenli olarak 30 dakika boyunca davul çalmanın, virüslerle savaşmaya yardımcı olan bağışıklık sistemini güçlendirdiğini gösteriyor. Davul çalarken T hücreleri çoğalır. AIDS, kanser ve diğer hastalıklarla savaşmak için bunlara ihtiyacımız var.
Vücut/Doğa Dengesini Sağlar
Ritim kelimesinin Yunanca kökeni, ölçülü bir akış anlamına gelen “rhythmos” dur. Davul vuruşları sizi çevrenizdeki dünyayla uyumlu hale getirir. Davul vuruşlarının gelgitleri doğanınkileri taklit eder.
Şifa Enerjisi ile Bağlanmak
Şamanlar ve diğer kutsal insanlar, yüzyıllardır yüksek güçlerine bağlanmak için davul çalmayı kullandılar. Davul çalmanın sizi daha yüksek şifa enerjisiyle bağlayarak zihni, bedeni ve ruhu birleştirdiği düşünülmektedir.
Arkadaşlıkları Teşvik Eder
Herkes bir davulcuyu sever. İzlemesi eğlenceli ve her grubun kalbi ve ruhu . Grup çalışması, davul çemberleri ve doğaçlama seansları çocukları birbirine yaklaştırır ve arkadaşlıkları teşvik eder.
Gürültülü uygulamalar sorunu, pek çok fayda ile pek önemli görünmüyor. En değerli avantajlarından biri, çocuğunuza verdiği neşe ve başarma duygusudur. Çocuğunuzun davul çalmaya olan ilgisini beslemenin birçok yolu ve öğrenmelerine yardımcı olacak bazı basit, ucuz yöntemler vardır.