Verniklemenin nedenlerini ve becerilerinizi geliştirecek ipuçlarını öğrenin

Vernik, bir resme bittikten ve tamamen kuruduktan sonra uygulanan son katmanı teşkil eder. Cam altında çerçevelenmeyecek resimlerde onları kirden, tozdan ve çevredeki kirlilikten korumak için kullanılan bir yöntem de denebilir. Vernik ayrıca bir resmin son görünümünü homojenleştirir (eşitler), bu da hepsini eşit derecede parlak veya mat yapmak anlamına gelir…

Resim eğitimi hakkında ayrıntılı bilgi için Buraya Tıklayın.

Vernik Türleri

Resim Neden Vernikleri?

Fırça ile veya sprey kutusuyla birlikte uygulanan parlak ve mat vernik arasında seçim yapabilirsiniz. Parlak vernikler tamamen kurur, ancak mat (bazen saten olarak da adlandırılır) bir vernik hafif buzlu cam görünümü bırakır, bu nedenle bir resimde kullanırsanız daha ince ayrıntıları kaybetme olasılığınız vardır..

Bir vernik ideal olarak çıkarılabilir olmalıdır (şişe etiketini kontrol edin, size söyleyecektir), böylece ileride bir tarihte rengi bozulmuşsa kolayca çıkarılabilir ve değiştirilebilir. Akrilik boya vernikleri su veya solvent bazlıdır.

Bir resimde kullandığınız vasat bir verniği son vernik olarak kullanmanız önerilmez, çünkü bu katman bir resim temizlenirken ileri bir tarihte kaldırılırsa, resmin kendisi zarar görebilir.

Ne Zaman Verniklenmeli

Vernikleme

Bir resmin verniklenmeden önce tamamen kuruması veya vernik çatlaması çok önemlidir. Bir resmin iyice kurumasını beklemek, akriliklerde, yağlarda olduğundan daha az sorun teşkil eder (bazı uzmanlar, en az altı ay izin vermeniz gerektiğini söylüyor). Henüz kurumamış bir yağlı boyanın parlaklığını eşitlemek istiyorsanız, rötuş verniği kullanmayı deneyin.

Vernikleme nasıl yapılır?

Resim Neden Verniklenir?

Vernikleme aceleyle yapılacak bir şey değildir; Ayrıca son adımda neden bir tabloyu bozma riskini alalım değil mi? Boyanın tozsuz olduğundan emin olun; cilanın fırça izi bırakmadan eşit şekilde akmasını sağlayın (gerekirse seyreltin) ve uygun bir cilalama fırçası kullanın.

Verniklemeden Sonra Bir Resmi Değiştirme

Çıkarılabilir bir vernik kullandıysanız, umarız ki vernik şişesi hala bir yerlerdedir… böylece onu çıkarmak için talimatları okuyup uygulayabilirsiniz. Aksi takdirde, verniğin üstünü boyayın ve ardından her şeyi yeniden cilalayın (ve birisi o vernik katmanını çıkarmaya çalışırsa ve altındaki fazla boyayı ve verniği de çıkarırsa, hala ortalıkta olmadığınızı umuyoruz!)

Bir Resmi Verniklemeyle İlgili İpuçları

Resim Neden Verniklenir?

Bir resmi cilalarken, genellikle bir pencereden gelen parlak ışıkta çalıştığınızdan emin olmalısınız. Cilalarken, ara sıra tabloyu ışığa doğru eğmek, cilayı nereye uyguladığınızı açıkça görebilmek için gerekli bir yöntemdir.

Verniği şişesinden, kullandığınız cilalama fırçası için yeterince geniş olan küçük bir kaba dökün. Verniği sorunsuz bir şekilde uygulamayı çok daha kolay hale getirdiği için kesinlikle kaliteli bir vernik fırçası satın almanızı tavsiye ederiz. Her zaman ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüzden biraz daha fazlasını dökün, böylece bitirene kadar cilalamayı bırakmanız gerekmez. Şişedeki talimatları izleyerek verniği suyla hafifçe seyreltin; bu daha kolay yayılmasını sağlacaktır.

Azami iki kat vernik uygulamanızı öneririz. Akrilik vernik hızla kurur, ancak ikinci katı uygulamadan önce ilk katı bir gece kurumaya bırakabilirsiniz. Daha eşit bir vernik sağlamak için bu, ilkine dik açılarla yerleştirilerek uygulanır.

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

Açıldığımız günden beri resim çizme konusunda kendine pek güveni bulunmayan bir çok öğrencimiz oldu ve her biri resim kursunun ilerleyiş sürecinde çok güzel çizimler ortaya koydu, siz de resim çizmeye hevesliyseniz resim kursumuzdaki ücretsiz resim deneme derslerine gelebilirsiniz.

Resim çizmek doğru bir eğitimle çok kolay, özellikle bireysel eğitimlerle başlayan süreçlerle çok kısa sürede etkileyici resimler çizmeyi öğrenebilirsiniz.

Resim derslerimizde karakalem, obje ve desen çalışmaları ile başlayıp, perspektif çizimleri, kurşun kalem figür deseni ve imgesel kompozisyon çalışmaları ardından kuru boya tekniği ile renk çemberi, kuru boya ile natürmort çalışmaları ve takip eden günlerde sulu boya eğitimi ile sulu boya kıvamı, uygulamalı kompozisyon çalışmaları öğrenimi. Devamlılık durumun da bir çok farklı teknik ve tarz kazanılır.

Sanat merkezimizde hobi olarak resimle ilgilenen kişiler için grup dersleri veya bire bir özel dersler verilmektedir.Resim dersi saatleri kişinin isteğine göre arttırılabilmektedir. Her yaştan resim öğrencisi için farklı ders içerikleri mevcuttur. Resim derslerimizde kara kalem, ve değişik malzemelerle çalışmalar yapılabilmektedir.

İzmir’de Resim Kursu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Herkes resim çizebilir mi?
İsteyen herkes, pratik yaptıktan sonra resim çizebilir, yeterki çalışmalarını düzenli olarak gerçekleştirsin.

Resim çizmek zor mudur?
Resim çizmenin elbette bir zorluğu vardır fakat doğru bir eğitim ve doğru bir eğitmenle bu iş olabildiğince kolaylaşmaktadır.

Resim kursuna kayıt olmak için ne gereklidir?
Resim kursumuza gelirken kayıt için sizden ekstra hiç bir şey istenmemektedir, tek yapmanız gereken resim çizmeyi öğrenmeye hevesli olarak sanat merkezimize gelmeniz.

İzmir’de resim kursu fiyatları ne kadar?
Resim kursları fiyatlarımızla ilgili ayrıntılı bilgi almak için 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir veya  msn@erturgutsanatmerkezi.com adresimize mail atabilirsiniz. Ayrıca fiyatlarımızda kampanya mevcuttur, kampanyalı fiyatlarımızdan yararlanmak için lütfen kampanya bitmeden acele edin!

Resim kursunuza nasıl gelebilirim?
Resim kursumuz Karşıyaka’dadır fakat resim kursumuza Hatay, Bornova, Buca, Alsancak, Aliağa, Gaziemir, Karabağlar, Mavişehir, Balçova, Güzelyalı, Göztepe gibi yerlerden kolayca metroyla, otobüsle ve vapurla ulaşabilirsiniz. Kursumuz Aydın ve Manisa gibi illerden de çok tercih edilmektedir. Mesafeler hiç dert değil, kaliteli bir eğitim almak istiyorsanız evime yakın olsun, yürüyüş mesafesinde olsun demek pek de önemli değil, önemli olan iyi bir eğitim almak. Hayatınıza bir renk katmak istiyorsanız tek yapmanız gereken resim kursumuza gelmeniz. Resim kursumuza İzmir’in her noktasından ulaşım çok kolaydır.

Resim Kursu İzmir – Resim Dersi İzmir
Grafik Tasarım Kursu İzmir – Karakalem Kursu İzmir


Resim kursuyla ilgili sık sorulan soruların cevaplarını aşağıdaki videolarımızda bulabilirsiniz, ne gibi sorular mı bunlar?

Kalem nasıl tutulur?
Güzel resim çizmeyi ne kadar zamanda öğrenebilirim
Daha güzel karakalem resim nasıl çizilir?
Gerçekçi insan çizimi nasıl yapılır?
Kısa sürede güzel resim çizmenin yolları nelerdir?
Resim bölümü yetenek sınavlarında neler sorulur?
Resim çizerken kullanılan teknikler nelerdir?
Resim çizmek zor mudur?
Resim çizmek yetenek gerektirir mi?
Resim çizmeye başlamak için yaş sınırı var mıdır?
Resim çizmeye başlarken ilk adım nedir?
Resim çizmek için gerekli ekipmanlar nelerdir?
Resim çizmek için metod önerileriniz nelerdir?
Gerçekçi insan gözü nasıl çizilir?
Gerçekçi insan burnu nasıl çizilir?
Resim çizerken yapılan hatalar nelerdir?