Erturgut Sanat olarak bugün sizler için Gitar Çalmak Zor Mu? konusunu ele alacağız.. Evet gitar çalmaya başlamak isteyen herkesin aklındaki ilk soru ile bugünkü bloğumuza başlıyoruz. Gitar hemen hemen her müzik türünde kullanılan eşlik yelpazesi çok geniş bir enstrümandır. Dinlediğiniz müzik türüne göre gitar türlerinden birini tercih ederek hayalinizdeki şarkıları çalabilir hatta biraz emek ve vakit ayırarak melodiler yaratabilirsiniz.

İlk olarak gitar çeşitlerinin (Klasik gitar, akustik gitar, elektro gitar vb.) herhangi birinin diğerinden daha zor ya da kolay olup olmadığı konusunu ele alalım. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; tüm gitar türlerinin başlangıç aşaması dahil disiplinleri bazı noktalarda paralellik gösterse de birbirinden genel olarak farklı diyebiliriz. Ancak biri diğerinden daha zor demek son derece yanlıştır.

Gitar Çalmak Zor Mu? sorusuna verilebilecek cevap öğrenme amacınıza, ayıracağınız vakite ve doğru bir eğitime göre şekillenir. Ancak kısaca doğru bir eğitim metodu ile ilerlediğinizde gitar çalmayı öğrenmek hiç de zor değil ve öğrenme süreciniz de öğrenmiş olmak kadar eğlenceli olacaktır.. Şimdi söz konusunu cevabımızı alt başlıklar halinde açarak ilerleyelim..

Gitar Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın.. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp ücretsiz randevu alabilirsiniz..

Gitar Çalmak Zor Mu?

Öğrenme Amacınıza Göre Değişebilir

Gitar Çalmak Zor Mu?
Gitar Çalmak Zor Mu?

Gitarı hangi seviyede öğrenmek istemeniz, öğrenme sürecinizi belirleyen en önemli unsur olacaktır.. Hobi amaçlı, bir kaç akorla birlikte dilediğiniz şarkıları ritim eşliğinde çalmak istiyorsanız verimli bir çalışmayla çok kısa bir sürede tabiki de öğrenebilirsiniz. Ancak bir adım daha ileriye gidip, şarkılara solo yazmak, kulaktan şarkı çıkarmak hatta melodiler yaratmak için yani konservatuar düzeyinde bir gitarist olmak için daha çok vakte ve düzenli çalışmaya ihtiyacınız var. Bu aşamada tam anlamıyla öğrenmeye süre vermek son derece yanlış olacak zira öğrenme süresi kişiden kişiye değişebilir. Bize göre eğitim konuları ele almakla değil, konuları tam olarak anlamakla ile tamamlanır ve bir başka konuya geçilir.. Bu nedenle süre vermek çok daha sağlıklı bir yaklaşım değil..

Daha profesyonel düzeyde gitar çalmak istiyorsanız bizce varmanın değil yolda olmanın keyfini çıkarın. Zamanla gitar eğitiminin ya da gitarda keşfin hiç bitmediğini göreceksiniz. Peki yıllar boyu sürecek bir eğitime mi ihtiyacınız olacak. Adımlarınızı doğru atarsanız hayır.. Sadece çalmayı öğrenme amaçlı bir eğitimde evet sürekli öğretmene muhtaç olabilirsiniz ancak ‘gitar çalmayı öğrenmeyi de öğrenmek’ amaçlı bir eğitimde zaten bir süre sonra kendi kendinizi de geliştirmeye başlayacaksınız..

Erturgut Sanat Merkezinde sadece bir şarkıyı ya da bir etütü öğrenmeyi değil genel anlamda bir şarkı nasıl çalışılır, öğrenilir konuları da müfredatımız önemli bir yer tutmaktadır. Hadi bir ücretsiz deneme dersi randevu alın ve bu konuları daha ayrıntılı konuşalım..

Adım Adım Gitar Dersleri

Gitar Çalmak Zor Mu?
Gitar Çalmak Zor Mu?

Gitar eğitiminde konuları işlemiş olmak için değil tam anlamıyla mantığını kavrayarak işlemek inanılmaz önemli. Başlangıç seviyesinden ileri seviyelere ve daha da ilerisine kadar tüm konular ve işleyiş bir sonraki konuya veya şarkıya zemin oluşturur ve hiçbiri atlanılmadan tam anlamıyla kavranıp ilerlenmelidir. Aksi takdirde gitardan soğuyacak ve çalınması imkansız gibi düşüneceksiniz.. Bunu yaşamak istemiyorsanız her konuyu, her egzersizi mantığı kavrayarak, neden yaptığınızı ve egzersizin ne işe yarayacağını bilerek ilerleyin. Bu kendinizi daha iyi motive etmenizi ve ileride yaşayacağınız sorunlarda eksiğinizi daha iyi göremenizi sağlayacaktır..

Erturgut Sanat merkezinde müfredat tam olarak bu doğrultuda hazırlanır ve göstermek amacıyla değil tam anlamıyla içselleştirmek amacıyla dersler işlenir.

Zorluğu Alt Etmenin Anahtarı

Gitar Çalmak Zor Mu?
Gitar Çalmak Zor Mu?

Çalışmak, çalışmak, çalışmak… Ne kadar da klişe oldu dimi. 😎 Hayır sadece çalışmak değil, verimli çalışmak önemli. Örneğin ne amaçla ve nasıl yaptığınızı bilmeden sadece yapmış olmak için gerçekleştirdiğiniz 5 saatlik bir egzersiz yerine amacınıza uygun, mantığınıza oturmuş 40 dakikalık bir egzersiz kesinlikle daha faydalı olacaktır.. Çok değil verimli çalışmaya özen gösterin. Burada anahtar kelimemiz kesinlikle verim…

Peki mutlaka birebir bir gitar eğitimi almak gerekiyor mu? Kesinlikle evet, özellikle başlangıç aşamasında dirseğiniz konumu, avuç içiniz, parmak konumu mutlaka doğru alışılmalı ve ilerlenmelidir. Kişiye değil herkese hitap eden videolar ile gitar çalmayı öğrenmeye kalktığınızda kimse ekrandan çıkıp dirseğinizi düzeltmeyecek yada planlanmamış bir hatanızın farkına varıp müdahale etmeyecektir.

Yanlış alışkanlığınız devam ederken bir kaç egzersiz yada bir kaç şarkıda başarılı olabilirsiniz ancak seviye atladıkça, temeliniz yanlış olduğu için gitar çalmak sizin için imkansız hale gelecek ve unutlayın alışkanlığı kırmak sıfırdan öğrenmekten çok ama çok daha zordur.. Bu nedenle özellikle başlangıç aşamasında mutlak bir öğrenmen ile karşılıklı eğitim alınması son derece önemlidir..