Bir enstrümanı çalmanın en önemli koşulu hiç şüphe yok ki o enstrümanın akortlu olmasıdır. Zira akortsuz enstrümandan elde edeceğiniz sesler dizekteki notaların karşılığını veremeyecektir.
Eski zamanlarda enstrümanı akort etmek kadar takdir edeceksiniz ki özellikle eğitimsiz ya da henüz eğitim almaya başlayan biri tam bir çileydi. Sesleri bilmek burada en önemli koşuldur. Ancak teknolojinin gelişmesiyle her alanda olduğu gibi müzik alanında da büyük kolaylıklar görülmeye başlandı ve tüner yani akort cihazı piyasaya sürüldü.
Artık şarkı aralarında yada hiçbir kök ses almadan çok kısa sürede enstrümanımızın akordunu yapabiliyoruz. Ancak bu akort cihazlarını tam anlamıyla kullanabilmek için tabi ki de en basit düzeyde müzikal bilgiye ihtiyacınız var.. Bugün Erturgut Sanat olarak sizlerle Akort cihazları nasıl kullanılır konusunu ele alacağız..
Enstrüman eğitimlerimiz hakkında ayrıntılı bilgiler için Buraya Tıklayın.. Enstrüman akordu ile ilgili aklınıza takılan başka soru ve sorunlar için Buraya Tıklayarak bize ulaşabilir, ulaşım kanallarımızdan 7/24 sorularınızı bize yönlendirebilirsiniz..
Notaların Harf Karşılığı
Akort cihazını açtığınızda ve bir ses çıkardığınızda karşınızda nota isimleri değil harfler göreceksiniz. Karşınıza çıkan her harfin bir notayı temsil eder. Bu harfler ve nota karşılıkları şu şekildedir..
A : La
B : Si
C : Do
D: Re
E: Mi
F: Fa
G: Sol
Şimdi söz konusu harfleri gördüğünüzde çıkardığınız sesin hangi notaya denk geldiğini çözebilirsiniz.. Telli enstrümanlarda akort mandalını ileriye (teli gererek) yada geriye (teli gevşeterek) hareket ettirerek telin olması gereken sese ulaşmasını sağlayabilirsiniz..
Sessizlik
Akort yapma sırasında içinde bulunduğunuz ortamın sessiz olması gerekir. Unutmayın her sesin bir nota karşılığı bulunmaktadır ve akort cihazları bu sesleri karıştırabilir.. Özellikle elektro gitarlarda amfisiz akort yapıyorsanız gitarı akort cihazına jack kablosuyla bağlayın.
İki başlığımıza dikkat ederek enstrümanlarınızı harika biçimde akort edebilirsiniz. Ancak şunu unutmayın enstrüman akordu her çalımdan önce yapılmalıdır zira oda sıcaklığında bile tel gerilimleri değişebilir. Birkaç akort etme denemesinden sonra cihazları kullanmanız kolaylaşacaktır. Hatta bir zaman kulağınız geliştikçe ve enstrümana hakim olmaya başladıkça akort cihazına ihtiyacınız bile kalmayacaktır..
Enstrümanınızı yeni aldıysanız ve akort yapmaktan çekiniyorsanız ya da görerek öğrenmek isterseniz randevu alarak merkezimize gelebilir, dilediğiniz kadar enstrümanınızın akordu yaptırabilirsiniz. Belki de ilk denemenizi bizim yanımızda yapmanız öğrenmenize katkı sağlayabilir..
Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın
İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.
Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.
Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.
Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?
Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.
İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.
Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.
Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..
Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?
Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir
İzmir sanat kursları arasından, müzik kursu arayışında olanlar için, enstrüman çalıp, enstrüman kursu alıp yeni bir hobi edinmek isteyenler için, Erturgut Sanat Merkezi bir çok enstrümanın dersi sunıyor! İzmir müzik kursu bakımından çok şanslı bir yer, bir çok seçenek var! Siz de müzik kursu almak istiyorsanız Erturgut Sanat’a davetlisiniz, siz istekli olun ve gerisini bize bırakın!
Erturgut Sanat Merkezi 2007 yılının Aralık ayından, yani kurulduğu günden beri müzik alanında, çok geniş bir enstruman seçeneğiyle hizmet vermektedir. İzmir’de müzik kursu ve sanat kursları arayışınıza son vermek için Erturgut Sanat burada!