Keman, viyola, çello ve kontrbas bunlar yaylı çalgılar ailesindeki enstrümanlardır.

Hemen hemen her müzik türünde, bu enstrümanlardan birini perde arkasında veya ön planda bulursunuz. İnsan sesine en yakın oldukları için yaylı enstrümanlar oldukça beğeniliyorlar. Her birinin Barok’tan Bluegrass’a ve Heavy Metal’den Hip Hop’a kadar pek çok müzik tarzında uzun ve aktif bir geçmişi var. Aynı zamanda her birinin kendisine ayrılmış uzun bir beste listesi de bulunmaktadır…

Yaylı çalgılar

Bu kadar çok insanın genellikle yapılacaklar listelerine “keman çalmayı öğrenmeyi(ve diğerleri)” madde olarak eklemelerine şaşmamalı.

Yaylı enstrüman eğitimi ile ilgili ayrıntılar için TIKLAYIN.

Bir yaylı çalgı öğrenmeye karar verdiğinizde çitlerin ardındaysanız, nihayetinde neden üzerinden atlamanız gerektiğine dair dört maddelik bir liste…

Asla Çok Geç Değil

Bu maddemizde yaygın bir yanılgıyı ortadan kaldırmamız gerek! Keman gibi enstrümanları çalmak zor olsa da öğrenmeye başlamak için asla geç değildir!

Yaylı çalgılar hakkında

Her yaştan, kültürden ve çeşitli koşullardan birçok insan bir yaylı enstrüman edindi ve birçoğu onlarla harika şeyler başarmaya devam etti.

Ve işte her gün, tam da burada Erturgut Sanat Merkezi’nde, her yaştan ve seviyeden insanı enstrümanlarla tanıştırıyor ve harikalar yaratıyoruz!

Yeni Bir Dil Öğrenin

Tamam, çok geç olmadığı konusunda hemfikir olabiliriz. Ama bazıları hala, “Konser sahnesinde bulunan gerçekten büyük çellistler veya viyolcular gibi asla çalamayacağım, peki ne anlamı var?” diyor olabilir…

Çünkü müzik evrensel bir dildir.

Konuştuğumuz kelimelerle, hepimizin kendine ait benzersiz bir sesi var. Perdeden tını, ses seviyesi, kullandığımız kelimeler ve diğer özelliklere kadar dil kişiden kişiye değişir.

Müzik ise evrensel bir dil olması dışında, aynıdır.

Müziği bir iletişim aracı olarak gördüğünüzde, artık önemli olan kimin daha iyi çaldığı ya da çalacağı değildir. Bu, bir birey olarak, müzik aracılığıyla kendinizi ifade etmeyi nasıl öğreneceğinizle ilgilidir. Müzik hayatınızdaki kelimelerin yerini nasıl alacak ve bir anıyı, duyguyu, arzuyu veya bir ihtiyacı ifade etmenize nasıl yardımcı olacak? Bireyselliğinizi müzik diline nasıl yerleştireceksiniz?

4 Maddede Neden Yaylı Bir Enstrüman Çalmaya Başlamalısınız?

Müzik, çevrenizdeki dünyayı güçlü ve sonsuza dek gelişen bir konuşma, düşünme ve anlama biçiminin gelişiminin bir parçası olmanız için bir fırsattır.

Fiziksel Beceriler

Bir müzik aleti çalmayı öğrenmenin harika olduğuna hala ikna olmadıysanız, faydalarına daha pratik bir bakış açısıyla bakalım.

Hem çocuklar hem de yetişkinler, bir yaylı çalgı öğrenirken ince motor becerilerini geliştirmeye çalışırlar.

Çocuklar için motor fonksiyonların gelişmesine yardımcı olur.

Yetişkinler için onları uyandırabilir ve güçlendirebilir, vücudun ihmal edilen bölgelerine yeni bir yaşam ve canlılık getirebilir.

Hem çocuklar hem de yetişkinler için, keman ve viyola ve daha büyük enstrümanlar, kişinin bedeninin ve duruşunun farkında olmayı öğretir. Aynı zamanda kişiyi, oldukça rahatsız edici pozisyonları olabildiğince gerilimsiz hale getirmek için kendi içinde kolaylık bulmaya zorlar. Ayrıca, eklemleri zayıf olan insanlar için el becerisini, koordinasyonu ve gücü artırır.

Zihinsel Beceriler

İnsanlar ne zaman yeni bir şey öğrenmeye başlarsa, beynimiz de zihnimizdeki yeni aktivitenin bir haritasını oluşturmaya başlar. Bu, beynimizin egzersiz yapmasını sağlar; hafıza işlevini, eleştirel düşünmeyi ve problem çözme becerilerimizi geliştirir.

Yaylı çalgılar için perde yoktur. Bu, doğru bir notayı çalmaya çalışmanın tam da beyninizin yeni bir perdenin sesini ve konumunu öğrenmesini ve ezberlemesini içerdiği anlamına gelir.

Bunun da ötesinde, öğrencilerin dizeler arasında istenen sesi üretmek için yaya uygulamak için doğru pozisyonu, hızı ve basıncı öğrenmeleri gerekir. Bu, hafızadan daha fazlasını gerektirir, beyin fırtınası ve deneyler gerektirir çünkü yay oldukça farklı türde sesler üretebilir – bazıları hoş, diğerleri biraz şaşırtıcı.

Böylece beyniniz, hem sol hem de sağ ellerde sunulan sorunlarla ayrı ayrı yüzleşmeye çalışırken optimal bir egzersiz yapar. Ve nihayetin de, dengeli, dolgun ve hoş bir ton yaratmak için hepsini bir araya getirmelidir.

Zorlu, evet, ama buna değer! Birkaç ay sonra, birkaç basit melodiyi çalabilirsiniz. Bir yıl veya daha uzun bir süre sonra, keman, viyola, viyolonsel veya kontrbas aracılığıyla etkili bir şekilde iletişim kurmak için gereken zeminin çoğunu zaten oluşturuyorsunuz.

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

+ Telefon – Sabit: 0232 368 88 08    / Sabit telefonumuza 12.00 ile 20.00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.

+ Telefon – Mobil: 0507 95 96 333   / Mobil telefonumuza  9.00 ile 23.00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz, veya istediğiniz her saat sizi aramamız için mesaj bırakabilirsiniz.
+ Whatsapp: 0507 95 96 333
+ Mail: msn@erturgutsanatmerkezi.com

Sosyal Medya:

+ Twitter: www.twitter.com/ErturgutSanat
+ Instagram: 
www.instagram.com/ErturgutSanat
+Facebook: 
www.facebook.com/ErturgutSanat 

+Telegram Kanalı: https://t.me/kultursanathaberleri

Youtube: www.youtube.com/ErturgutSanat
Foursquare: Erturgut Sanat
Skype: erturgutsanat (online dersler için)
+ Grup: Erturgut Sanat
+ Android Uygulama: Erturgut Sanat

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

İsteyen herkes doğru eğitimle bir müzik aleti çalabilir, resim çizebilir, tiyatro oyunu sahneleyebilir, güzel fotoğraflar çekebilir. Bunları yapabilmek için yetenekli doğmak zorunda değilsiniz, sanat merkezimize başvurduğunuzda bunları yapabilmek için zaten gerekli tüm eğitimi alacaksınız. Sizin gelişiminize en uygun programı hazırlayıp sizlere sunduğumuz için gerekli tüm bilgiyi edineceksiniz.

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır.
Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz. Ayrıca yazının devamını da okuyup ulaşım konusunda daha daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Takipte kalmayı unutmayalım!!