İzmir Gitar Fiyatları

gitar fiyatları Gitara yeni başlayanlara rehber olması adına bir şeyler paylaşmak istiyorum. Hangi tür gitarı ( bas gitar, klasik gitar, elektro gitar, akustik gitar ) alacağınıza karar verdikten sonra sıra marka modele karar vermeye geldiğinde ilk önerim kesinlikle aceleci davranmamanızdır. Dikkat etmeniz gereken bir kaç unsuru sayacağım fakat yine de gitar satın alırken yanınızda bilen biriyle gitmeniz ya da bilen birinden destek almanız sizin için daha sağlıklı olacaktır.

Bazı mağazalar elinde bulunan satılmayan gitarları size satmak için bin bir yalan söyleyecektir ve konuya tam hakim olmadığınız için söyledikleri şeyler size mantıklı gibi gelecektir. Bu yüzden bilinçli olarak gitmeniz en azından bir ön araştırma yapmanız sizin için en iyisi olacaktır. Artık herkesin elinin altında internet olduğu için rahatlıkla oradan arama yapabilirler, gitarlarla ilgili bilgi alabilirler. İnternette yapılan aramalara baktığımda izmir gitar fiyatları gibi gitar aramalarıyla karşılaştım. Gitar fiyatları izmir tarzı yapılan aramalar çok sağlıklı sonuç vermeyecektir elbette. Çünkü gitarların fiyat aralığı çok değişmektedir. Gitarda kullanılan malzemeden işçiliğine kadar bir çok farklı fiyatlarda marka ve model mevcuttur.

Gitarı alırken dikkat etmeniz gerekenlere gelirsek, bütün gitar türleri için kozmetik bir hasaranının, her hangi bir çatlağının kırık veya vuruk kısmının olmamasına herkesin ilk bakacağı şeydir, bundan sonraki aşamalar ise gitarın tellerinin gitarın klavyesinden çok uzak olmamasına bakın, eğer teller çok uzak değilse gitarın tümGitar Fiyatları İzmir perdelerine basın ve cızırtılı veya bozuk bir sesin olup olmadığını kontrol edin.  Eğer elektro gitar alıyorsanız gitarı bir amfiye bağlayıp switch’inin ve potanslarının düzgün çalışıp çalışmadığını ve jak girişinin sağlam olup olmadığını kontrol edin. Bunları yaparken kesinlikle kendiniz deneyin.


Aklınızda şu sorular mı var;

  • Gitar fiyatları nedir?
  • Başlangıç seviyesi bir gitara kaç para verilmeli?
  • Gitar nereden alınır?
  • Klasik gitar mı almalı yoksa akustik gitar mı?
  • Elektro akustik gitar mı almalı yoksa elektrogitar mı?
  • 1/4 1/2 3/4 4/4 gitar boyları / fiyatları nedir?
  • Gitar alırken nelere dikkat edilmelidir?

Gitar fiyatları \ Gitar piyasası

Gitar piyasası ve fiyatları aslında yıllardır pek değişmemiştir. Döviz bazında zaman geçtikçe ucuzladığı bile söylenebilir. Örneğin bundan 25 yıl önce başlangıç seviyesi bir elektro gitara 500 dolar ücret ödenirken günümüzde orta seviye gitarlar bu fiyattadır. Başlangıç seviye gitar fiyatları 250 dolar mertebelerine kadar düşmüştür. Elbette ucuz gitar almak istiyorum hatta en ucuz gitarı bulmak istiyorum denirse 50 dolara da gitar bulmak hatta ikinci el bakılırsa fiyatı daha da aşağılara çekmek mümkün olacaktır. Aslında gitar fiyatlarını etkileyen en önemli etken para birimlerinin değer kazanıp, kaybetmesidir. Üretim teknolojileri de geliştikçe fiyatlar aşağı doğru inmektedir. Ancak üretim teknojilerinin gelişmesi kaliteyi her zaman olumlu yönde etkilemez.


  • Gitar nereden alınır?

Gitar mağazaları arasında zaman zaman rekabet olsa da hepsinin kendine ait müşterisi ve tavrı vardır. Ayrıca her amağaza her marka ürünü bulundurmadığından siz de başta internette gitar satan yerler diye arattırıp bulduğunuz bir çok mağazayı gezip birkaç alışverişten sonra kendinize yakın hissettiğiniz, uygun bulduğunuz bir yere bağlı kalacaksınız. Bunda gerek tercih ettiğiniz markalar gerekse gördüğünüz ilgi veya indirim politikaları veya müşteri odaklı yaklaşım stratejileri ve gitar fiyatları sizin bir yerin müdavimi olmanıza yol açacak.


  • 1/4 1/2 3/4 4/4 gitar boyutları / fiyatları nedir?

Bazen 1/4 (çeyrek), ½ (yarım), 3/4 (üç çeyrek), 4/4 (tam) rakamları başlangıç orta ve ileri seviyeleri kastettiği düşünülebilir. Bu rakamlar esasen gitarın dışındaki diğer enstrümanlarda da enstrüman boyunu ( gitar boyu ) göstermektedir. Ancak bunun yaş ile de ilgisi yoktur. Gitar seçiminde hangi ölçünün hangi yaşa karşılık geldiği gibi kesin bir kural yoktur. Çünkü herkesin yaşına göre fiziksel özellikleri boyu, kilosu, el büyüklüğü, kol ve parmak uzunluğu farklı olacaktır. Tavsiyemiz en doğru ölçüyü gitarı deneyerek bizzat test ederek bulmak olacaktır.

Farklı gitar boyları gitar fiyatları ile doğru orantılı değildir. Örneğin 1/2 yarım boy bir gitar standart tam boy bir gitarın yarı fiyatı olmasını beklememek gerekir. Hatta üretim miktarları olarak nispeten daha az üretildiği için çeyrek boy, yarım boy veya üç çeyrek boy gitarlar daha pahalı bile olabilir. Burada fiziksel koşulların el verdiği en büyük boy tercih edilmelidir. Çünkü çocuklar çok hızlı büyüdüğü için kısa süre sonra kendisi için küçük kalacak bir gitar seçmemek gerekir. Başlangıç aşamasında daha ziyade klasik gitarlar tercih edildiği için bu farklı boylar ağırlıklı olarak klasik gitarlarda karşımıza çıkar. Elbette akustik gitarlarda ve elektro gitarlarda farklı boylara rastlamak mümkündür. Akustik gitarda klasik, dreadnought ve jumbo dediğimiz boylar veya elektro gitarda junior dediğimiz daha küçük boyutlarda gitarlar vardır.


Dilerseniz şimdi  de başlangıç, orta, yarı profesyonel ve profesyonel gitarlara verilebilecek ortalama gitar fiyatları veya aralıkları şunlardır;

*Başlangıç: 50-200 dolar

*Orta: 200 – 400 dolar

*Yarı profesyonel: 400 – 800 dolar

*Profesyonel: 800 dolar ve üzeri


Gitar fiyatları  yazımızda gitara başlayacak olanlara yol gösterecek noktaları paylaşmak istedik. Hangi tür gitarı (klasik gitar, akustik gitar, elektro gitar, bas gitar, elektro akustik gitar, caz gitar ) alacağınıza karar verdikten sonra marka modele karar vermeye geldiğinde çok aceleci davranmamak gerekir.


  • Gitar alırken nelere dikkat edilmelidir?

Dikkat etmeniz gereken bir kaç unsuru sayacağız ama yine de gitar satın alırken yanınızda bilen biriyle gitmeniz ya da bilen birinden destek almanız sizin için daha sağlıklı olacaktır. Çünkü gitarların fiyat aralığı çok değişmektedir. Gitarda kullanılan malzemeden işçiliğine kadar bir çok farklı fiyatlarda marka ve model mevcuttur. Öncelikle yapacağınız müzik türünü belirleyip ona göre gitarı seçmek en doğru yaklaşım olacaktır. Böylece elektro gitar çalmak istiyorum ama klasik gitarla mı başlamalıyım gibi sorular da sormamış olursunuz.

Genelde küçük yaşta gitara başlanacağı ve aileler bu konuda ağırlıkla söz sahibi olduğu için klasik gitar tercih edilir. Baslangıç maliyeti düşük sağ sol ayrımı çok gözetilmeyen gitarlardır. Evet bir de bu konu var. Sağ el, sol el kullanımı da gitar seçiminde önemlidir. Klasik gitarlarda cutaway (cutaway: gitarın sapının gövdeyle birleştiği yerde, gitar gövdesinin alt veya hem alt hem üst kısmında kısmındaki oyuk bölüm) yoksa tel sıralamasını değiştirerek solak gitar haline çevrilebilir.

Gitarı alırken dikkat etmeniz gerekenlere gelirsek, bütün gitar türleri için  kozmetik bir hasarının, her hangi bir çatlağının kırık veya vuruk kısmının  olmamasına herkesin ilk bakacağı şeydir, bundan sonraki aşamalar ise gitarın  tellerinin gitarın klavyesinden çok uzak olmamasına bakın, eğer teller çok uzak  değilse gitarın tüm perdelerine basın ve cızırtılı  veya bozuk bir sesin olup olmadığını kontrol edin.  Eğer elektro gitar  alıyorsanız gitarı bir amfiye bağlayıp switch’inin ve potanslarının düzgün  çalışıp çalışmadığını ve jak girişinin sağlam olup olmadığını kontrol edin.

Bunları yaparken kesinlikle kendiniz deneyin. Genel olarak dikkat edilmesi gereken şeylerden bahsettim aklınıza takılan başka sorular varsa bizi aramanız yada yerimizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Genel olarak dikkat edilmesi gereken şeylerden bahsettim aklınıza takılan başka sorular varsa bizi aramanız yada yerimizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

Temel olarak dikkat etmeniz gereken şeylerden bahsettim eğer aklınıza takılan sorular olursa bizi arayarak gitarlarla ilgili bilgi alabilirsiniz. Hangi marka hangi model hangi tarza daha uygundur hangi gitarın ne gibi artıları vardır ve gitar fiyatlarıyla ilgili bilgi almak isterseniz ister telefon yoluyla ulaşabilir isterseniz yerimizi ziyaret edebilirsiniz.