Erturgut Sanat ailesi bugün sizler için Fotoğraf Editlemenin Püf Noktaları konusunu ele alacağız.. Fotoğraf çekmek ister amatör isterseniz de profesyonel olun, anı ölümsüzleştirmenin en keyifli yanlarından biridir. Ancak fotoğraf sanatı yalnızca deklanşöre basıp fotoğrafı çekmekle bitmiyor çoğu zaman. Sonrasında kullanılan uygulamalar ya da telefon aplikasyonları ile fotoğraflar üzerinde oynamalar da yapmamız gerekir. Peki fotoğraf editlemenin püf noktaları nelerdir? 

Eğer bu sorunun cevabını siz de merak ediyorsanız bu yazımızda sizler için fotoğraf editlerken en çok dikkat etmeniz gereken ve işinize en fazla yarayacak bilgileri paylaşacağız. 

Fotoğrafçılık Kursu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp randevu alın!

Hazır mısınız? O halde başlayalım. 

Fotoğraf Editlemenin Püf Noktaları

Fotoğrafı Doğru Kırpmak 

Fotoğraf Editlemenin Püf Noktaları

Fotoğraf çekerken en önemli detaylardan biri de ufuk çizginizin düz olmasıdır. Ancak fotoğrafı çekerken bunu tam ayarlayamadıysanız fotoğrafı kırparken ilk dikkat etmeniz gereken şey ufuk çizgisini düz hale getirmek olacaktır. 

Aynı zamanda kadrajın kenarındaki dikkat dağıtıcı öğeler veya konunuzu hafifçe yeniden konumlandırma gibi küçük kompozisyon ayrıntılarını iyileştirmek için kırpma en iyi yöntemlerden biridir. 

Beyaz Dengesini Ayarlamak      

Fotoğraf Editlemenin Püf Noktaları

Beyaz dengesi pozlama düzeyleriyle değil, renk düzeyleriyle ilgilidir. Görüntünüzde hoşnutsuz veya doğal olmayan bulduğunuz genel bir renk tonu varsa, düzeltmek için beyaz dengesini ayarlayabilirsiniz.

Çoğu düzenleme programı, görüntüyü çekim sırasındaki aydınlatma koşullarına göre daha iyi kalibre etmek için “flaş”, “gün ışığı” veya “bulutlu” gibi önceden ayarlanmış modlardan seçim yapmanıza olanak tanır. Ek olarak, birçoğunun bir görüntüdeki genel aydınlatma dökümünü ince ayar yapmak için uğraşabileceğiniz bir “sıcaklık” ve “renk tonu” kaydırıcısı vardır.

Ancak fotoğraf çekerken JPG dosyalarının RAW dosyalarından çok daha az dijital veri yakaladıkları için düzenleme sırasında minimum miktarda beyaz dengesi ayarı sunduğunu unutmayın.

Pozlama Ve Kontrast Ayarları

Fotoğraf Editlemenin Püf Noktaları

Pozlama, temel olarak fotoğrafı çektiğiniz zamanda enstantane ile ayarlamanız gereken bir durumdur ve  fotoğrafı tam olarak istediğiniz kadar parlak veya karanlık yapma işlemidir.

Parlaklığı artırdığınızda bazen “gürültü” (benekli bir görünüm) getirilebileceğini unutmayın. Bu nedenle, fotoğrafı ilk çektiğinizde doğru pozlamayı yani yeterince parlak olanı elde etmek her zaman daha iyidir.

Kontrast, koyu ve açık ton aralığıdır. Çok yüksek olduğunda, renkten bağımsız olarak tüm tonların çok koyu veya çok açık olduğu keskin bir görüntü görürsünüz. Çok düşük olduğunda, çerçevedeki hiçbir öğenin öne çıkmadığı düz bir görüntü görürsünüz. Tipik olarak, bu uç noktalardan herhangi birini önleyen bir orta kontrast istersiniz. Ancak bu efektlerden herhangi birini tercih ederseniz, bunu başarmak için kontrastı ayarlayabilirsiniz.

Fotoğrafın Keskinliğini Ayarlayın

Fotoğraf Editlemenin Püf Noktaları

Görüntüyü keskinleştirmek daha net ve temiz bir görünüm verir. Birçok program birden fazla bileme aracı sunar. Toplam keskinlik miktarını ayarlayarak başlayın (0 ile 100 arasında bir ölçekte). Yüzde 50’den başlayın, ardından tercih ettiğiniz keskinliği elde etmek için seviyeyi yukarı veya aşağı ayarlayın.

Ancak görüntüyü keskinleştirmenin odak dışı çekimi odak içi çekime dönüştüremeyeceğini unutmayın. Hiçbir düzenleme aracı bunu yapamaz. Ayrıca, bir görüntüyü çok fazla keskinleştirirseniz, çerçevedeki nesnelerin etrafında doğal olmayan bir halo efekti oluşturabilirsiniz.

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

İzmir sanat kursları arasından, müzik kursu arayışında olanlar için, enstrüman çalıp, enstrüman kursu alıp yeni bir hobi edinmek isteyenler için, Erturgut Sanat Merkezi bir çok enstrümanın dersi sunıyor! İzmir müzik kursu bakımından çok şanslı bir yer, bir çok seçenek var! Siz de müzik kursu almak istiyorsanız Erturgut Sanat’a davetlisiniz, siz istekli olun ve gerisini bize bırakın!

Erturgut Sanat Merkezimize sohbet etmek için de bekleriz!