Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için 5 Adımda Doğru Keman Tutuşu konusunu ele alacağız.. Doğru keman duruşunu öğrenmek çok önemlidir çünkü tüm çalmaların temelidir! Doğru duruşu bulmak, ayarlamalarla ömür boyu sürecek bir yolculuk olabilir, ancak iyi bir kuruluma sahip olmak çok önemlidir. Kemanı acı çekmeden tutmanıza ve daha iyi çalmanıza izin verir. Keman çalmak, vücudu doğal olmayan şekillere soktuğu için yorucu bir aktivite olabilir, bu nedenle rahat kalmak çok önemlidir. 

Keman Kursu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın.. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp randevu alın!

Doğru Keman Tutuşu

Güzel duruş sıfırdan başlar. Bu, ayaklarınızı size denge ve güç sağlayacak şekilde hizalamak anlamına gelir. Bir ağacı düşünün, yaprak yetiştirmek için güçlü köklere ihtiyacı var. Aşağıdaki adımları izleyerek keman tutuşu duruşunuzu doğru şekilde yapabilirsiniz

Bacaklar “V” Şeklini Oluşturur

5 Adımda Doğru Keman Tutuşu

Duruşunuzla başlayın. Ayaktaysanız, “dinlenme pozisyonunda” ayaklarla başlayalım. Bu, iki ayağınızı bir arada tutmak anlamına gelir. Ardından, enstrümanınızı “çalma pozisyonuna” sokmaya hazırlanırken bir “V” şekli oluşturmak için sol ayağınızı yana doğru sıkıştırın. Hazır olduğunuzda, ayaklarınız kalça genişliğinde açık olacak şekilde duruşunuzu açın. Sol ayağınız biraz ileri olabilir. İleri geri sallanabilmeli ve dengenizi hissedebilmelisiniz. Artık kemanınızı üst bedeninize getirmeye hazırsınız.

Sol Köprücük Kemiği ve Omuz Desteği

5 Adımda Doğru Keman Tutuşu

Kemanı sol omzunuza getirin. Başınızı hafifçe sola çevirerek aleti sol omzunuza getirin. Keman, sol köprücük kemiğinizin ve omzunuzun üzerine oturmalıdır. Çene desteği ve omuz desteği boyunca başınızın ağırlığı kemanı desteklemelidir.

Vücudunuza uygun hem çenelik hem de omuz desteği bulmak çok önemlidir. En iyisi, keman çalarken duruşunuzun size herhangi bir acı vermediğinden emin olmak için farklı seçenekleri denemek olacaktır. 

Sol El İle Tutmak

5 Adımda Doğru Keman Tutuşu

Sol elinizi keman boynunun etrafına gevşek bir şekilde yerleştirin. Sol dirsek kemanın altında, gevşek bir şekilde asılı olmalıdır. Yuvarlak parmaklar ve düz bir bilek ile her parmağınızı klavyeye hafifçe koyun. Başparmak, kemanı sıkmadan doğrudan işaret parmağının karşısında olmalıdır. Avucunuzla kemanın boynu arasında bir tünel gibi boşluk olmalıdır. Sol elin boynunu sıkmasına gerek yok.

Yay Tutuşu

5 Adımda Doğru Keman Tutuşu

Sağ elinizle bir yay tutuşu oluşturun. Uygun bir yay tutuşu, güzel kavisli ve rahat parmaklardan oluşur. Harika bir yay tutuşunun özeti, başparmağın kavisli orta ve yüzük parmağının karşısında olmasıdır. Orta ve yüzük parmakları toplu olmalıdır. Yay her zaman gevşek ve gerilimsiz olmalıdır.

Rahat Bir Kol

5 Adımda Doğru Keman Tutuşu

Rahat bir sağ kol tutuşu edinin. Sağ kol bir bütün olarak çalışır; yayı her hareket ettirdiğinizde omuz, dirseği, bileği ve parmaklarınızı birlikte hareket ettirirsiniz. Çok fazla ağırlık kullanıyorsanız, ses cızırtılı olabilir. Yeterince kullanmıyorsanız, ses ince ve hayalet gibi olacaktır. Farklı tellere gittiğinizde dirseğinizin açısını değiştirmeniz gerektiğine dikkat edin

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

İzmir sanat kursları arasından, müzik kursu arayışında olanlar için, enstrüman çalıp, enstrüman kursu alıp yeni bir hobi edinmek isteyenler için, Erturgut Sanat Merkezi bir çok enstrümanın dersi sunıyor! İzmir müzik kursu bakımından çok şanslı bir yer, bir çok seçenek var! Siz de müzik kursu almak istiyorsanız Erturgut Sanat’a davetlisiniz, siz istekli olun ve gerisini bize bırakın!