Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için 12 Telli Gitar Tarihi konusunu ele alacağız.. Günümüzün 12 telli gitarının nereden geldiği kesin olarak bilinmiyor ancak en olası iki senaryo ya İtalyan ya da Meksikalı göçmenler. İtalyan müziğinin uzun bir çift telli çalgılar geçmişi vardır (örn. ud ve mandolin) ve Amerikan gitar fabrikalarında çalışan İtalyan luthierlerin standart bir 6 telli gitarın tellerini iki katına çıkarmayı denedikleri teoridir. Başka bir olası teori, standart 6 telli gitara ekstra teller ekleme konusunda uzun bir geçmişe sahip olan Meksika’dır.

Durum ne olursa olsun, 12 telli gitarlar ABD’ye kesinlikle başka yerlerden geldi ve ABD’de tasarlanan ilk çift telli enstrüman Gibson archtop mandolin oldu. Bu ilk adım müzik dünyasının derinleşmesine ve gelişmesine büyük katkı sağladı. 12 telli gitar çoğu gitarist için gizli bir aşk gibi diyebiliriz..

Gitar Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimiz hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve ücretsiz randevu almak için bize ulaşın.

12 Telli Gitar Tarihi

12 Telli Gitar Tarihi
12 Telli Gitar Tarihi

Başlangıçta yeniliği tanıtıcak promosyon enstrümanları olarak kabul edildikleri ve ucuza yapıldığı için, 12 telli gitarlar genellikle Appalachia’nın daha fakir halkı ve Amerika’nın güneybatısında kullanılıyordu. Sonuç olarak 12 telli gitarlar, bu demografiye özgü blues, folk ve Tejano müzik tarzlarına girdi. 1930’larda ve 40’larda gitaristler McTellve, Fred Gerlach enstrümanı blues ve halk müziği çevrelerinde yaygınlaştırırken Lydia Mendoza ve diğer Meksikalı-Amerikalılar onu Amerika’nın güneybatısında popüler hale getirecekti.

Pete Seeger, George Harrison ve James/Roger McGuinn gibi gitaristlerin pop ve rock müzik için 12 telli gitarı popüler hale getirmeleri 1960’lara kadar sürdü. 1960’larda gitar müziğinin canlanmasının ardından, 12 telli gitar, 1970’lerin Amerika, Kansas ve The Eagles gibi folk-rock grupları tarafından yaygın olarak kullanıldı. Teller üzerinde band yapmak ve solo çalma zorluğu nedeniyle çoğunlukla eşlik olarak çalınmasına rağmen, 12 telli gitar daha sonra daha yenilikçi solo çalışmalar için de kullanılacaktı. Sonunda, Jimmy Page, Tom Petty, Jimi Hendrix ve Stevie Ray Vaughan gibi solo gitaristleri ve rock sanatçıları bile 12 telli gitarı çalışmalarına dahil edeceklerdi.

12 Telli Gitar Tarihi

12 telli gitarlar, ekstra tellere uyum sağlamak için daha uzun mesnetlere sahiptirler. Ayrıca boyun ve gövde üzerindeki ilave gerilim nedeniyle daha kısa perdeleme ölçekleri ile bilinir. Başlangıçta, 12 telli gitarlar artan gerilim nedeniyle bükülme eğilimine sahipti, ancak bugünün luthierleri zanaatlarını mükemmelleştirdi ve 12 telli gitarlar daha sağlam bir hal aldı..

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

Erturgut Sanat Merkezi. Eğlence, müzik, sanat, eğitimi, etkinlik. İçinizde mutlaka birini barındırıyorsanız kapımız size sonuna kadar açık