Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Yazarlıkta Karakter Betimlemek konusunu ele alacağız.. Bir hikaye ya da roman yazarken en çok zorlandığımız şeylerden biri de bir karakteri okuyucunun gözünde canlandıracak kadar betimlemektir. Yazarken bir karakteri betimlemek onu düzgün bir biçimde, kendi istediğimiz gibi okuyucunun gözünde canlandırmak önemli bir yetenektir. 

Bu yeteneği öğrenmek ise sanıldığı kadar zor değildir. Yazarken bir karakteri betimlemek için kullanabileceğiniz teknikleri ve ipuçlarını bildikten sonra kolayca altından kalkabileceğiniz bir olgudur. 

Bu nedenle biz de bugünkü yazımızda yazarken bir karakteri betimlemenin püf noktalarını sizler için özetledik. 

Yazarlık Kursu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp ücretsiz randevu alın!

Yazarlıkta Karakter Betimlemek

Figüratif Bir Dil Kullanmak  

Yazarlıkta Karakter Betimlemek
Yazarlıkta Karakter Betimlemek

Bir karakteri ilk kez tanıtırken ve okuyucunun zihninde bir görüntü oluşturmasını istediğinizde, yalnızca belirgin nitelikleri belirtmek yerine karakterin yüzünü tanımlamak için figüratif bir dil kullanın. 

Örneğin, benzetmeler ve metaforlar kullanabilirsiniz. Sadece “Sarı saçları var” demek sorun değil, ama aynı zamanda bir benzetme de kullanabilirsiniz: “Saçları güneş gibi altındı.”

Büyük Beklentilerde Charles Dickens, bir karakterin yüzünün bir özelliğini tanımlamak için benzersiz bir metafor kullanır: “Ağzı, mekanik bir gülümseme görünümüne sahip olduğu bir ağzın postanesiydi.”

Duyguları Betimleyin    

Yazarlıkta Karakter Betimlemek
Yazarlıkta Karakter Betimlemek

Bir karakteri betimlerken yalnızca fiziksel özelliklerini betimlemekle yetinmeyin. Çünkü gerçek hayatta olduğu gibi hikayelerde de karakterlerin duygu ifadeleri farklı şekillerde kullanılabilir. 

Bir karakter sinirlendiğinde tikleri tetiklenebilir. Yükseltilmiş kaşlar ve gülümsemeye kıvrılmış bir ağız ya da kaşlarını çatmış bir kaş ve kaşlarını çatmış bir üst dudak olsun, bir durumla ilgili duygularını ortaya çıkarmak için diyalog yerine bir karakterin ifadelerini kullanabilirsiniz.

Karakterinize Benzersiz Yüz İfadeleri Verin

Yazarlıkta Karakter Betimlemek
Yazarlıkta Karakter Betimlemek

Karakterinizi betimlerken onlara başka hiçbir insanda olmayan özellikler eklemeye çalışın. Onlara yüzlerinde çukurlar, çiller veya benzersiz işaretler verin. Onlara zayıf görüş verin, böylece gözlük takmaları gerekir.

Belki ağır makyaj yaparlar ya da piercing yaptırırlar. Bir karakteri tanımlamaya yardımcı olan benzersiz yüz özellikleri yaratmanın farklı yollarını düşünün.

Karakterinizin Cildini Tarif Edin

Yazarlıkta Karakter Betimlemek
Yazarlıkta Karakter Betimlemek

Bir karakterin cildinin tonu ve dokusu, bir karakterin hayatı hakkında fikir verebilir. Bir çocuğun yüzü çilli olabilir. Hastalıklı bir karakter macunsu görünebilir. Yaşlı bir kovboy, sarp bir cilde sahip iyi görünümlü ve sağlam olabilir.

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

Sanat Merkezimize Sadece Çay, Kahve Ve Muhabbet İçin De Gelebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezi Mutlu, Sanatlı Ve Huzurlu Günler Diler. Sanatsız Ve Mutsuz Kalmayın!

Ücretsiz Enstrüman Alım Ve SAtım Danışmanlığımızdan Ücretsiz Bir Şekilde Yararlanmak İçin Hemen Bize Ulaşın!