Erturgut Sanat’ta İzmir’in Rölyef atölyesi başlıyor!

Rölyef Kursu
Diğer hizmetlerimiz gibi profesyonel, kusursuz ve memnuniyet temalı sunduğumuz rölyef atölyesi ile ilgili yazdığımız bu yazıyı okuduktan sonra aklında rölyef ve rölyef atölyesi ile alakalı hiç bir soru kalmayacak.

Aklında şu sorular mı var;

♦ Rölyef nedir?

♦ Rölyef atölyesi nedir?

♦ Rölyef nasıl yapılır?

Merak etmeyin, yukarıda yazmış olduğum ve aklınıza gelebilecek diğer tüm soruların cevaplarını bu yazıda bulabileceksiniz. Dilerseniz yazımıza geçelim çünkü “Rölyef Kursu İzmir” aratmalarınızın en doğru sonucu bu yazıda!


Çeşitli dönemlerde açılan rölyef kursu / rölyef atölyesi giderek yaygınlaşması ve popülelerleşmesiyle katılımcıların çok ilgisini çekmeye başlıyor! Gelin kısaca rölyef kursunun ne olduğundan ve rölyeften bahsedelim.

Siz de rölyef atölyelerimize katılmak istiyorsanız bizi arayıp detaylı bilgi alabilir ve yeni açılacak olan rölyef kurslarımıza ön kayıt yaptırabilirsiniz.

Rölyef Kursu

Rölyef Nedir?

Fransızca kökenli bir kelime olan rölyef (kabartma), yüzey üzerinde yapılan çökertme ya da yükseltmelere verilen isimdir. Genellikle tarihi yapıtların ve insan figürlerinin, çalışmaya uygun malzemeler ile tabloya boyut verilerek yerşeltirilmesi anlamında kullanılmaktadır. Örneğin kopyası mevcut olan bir arbanın, boyutlandırılarak  bir tabloya aktarılması. Bu tarz çalışmalar rölyef çalışmaları kapsamına girer.

Kabartma, sanat dallarının yanı sıra tarım, endsütri ve günlük hayatta da kullanılmaktadır. Mimarlıkta alçı, kil ve taş gibi işlenebilir malzemelerin yüzeyinde yüksekli ve alçaklı şekiller meydana getirmektir. Kabartma ışık alan ve ışık almayan yönlerin belirme derecesine gore ve yüzeyin şekillerine gore alçak, orta ve yüksek olarak çeşitlere ayrılır.

Alçak Kabartma: Yüzeyden çok az ayrılan kabartmalardır. (Madalyon, para vb.)

Orta Kabartma: Yüzeyden orta derecede ayrılan kabartmalardır. (Mimari süslemeler vb.)

Yüksek Kabartma: Yüzeyden oldukça yüksek seviyelerde ayrılan kabartmalardır. (Heykel, yapılar vb.)

Kabartma sanatı ile yapılmış süslemeler, mimari yapılarda mermere, taşa işlendikleri kadar maddened ve ahşaptan yapılan eşyalarda da uygulanabilirler. Kapı tokmapı, şamdan gibi madeni eşyalarda, rahle, dolap, percere kanadı gibi ahşap eşyalarda da kabartma ile yapılmış süslemeler kullanılmaktadır.