Dünya Üzerindeki En İlginç 5 Müzik Aleti
Bugün sizleri çok şaşırtacak, okuduktan sonra arkadaşlarınıza bahsetmek için sabırsızlandıracak hatta herkesi link yağmuruna tutmanıza sebep olacak bir yazı hazırladık. Dünya üzerindeki en ilginç 5 müzik aletini derlediğimiz yazımızı okuduktan sonra şaşkınlığa uğrayacaksınız.
“Gitar, bağlama, davul, keman (e) tamam işte enstrümanlar bu kadar!”
“Bir enstrüman ne kadar ilginç olabilir ki?”
“Hepsinin teli var zaten…”
Aklınızda şu sorular mı var;
♦ Dünya’daki en ilginç müzik aletleri ve isimleri nelerdir?
♦ Dünyanın en ilginç müzik aletleri neye benziyor?
♦ En ilginç müzik aletleri resimlerini nereden bulabilirim?
Eğer aklınızdan, yukarıda yazmış olduklarımdan birini bile geçirdiyseniz, fikirlerinizin ne kadar hızlı değişebildiğini birazdan öğreneceksiniz. Dilerseniz yazımıza geçelim;
Theremin
Theremin, Lenin’in elektronikselleşme devriminin başlangıcı olarak sunduğu bir alettir. Bir çello öğrencisi olan Termen’e ait bu icadın çalışması için bir adet antene ihtiyaç duyar. Theremin’den ses çıkması için manyetik dalgalar kullanılır.
Elasticsynth
New York Üniversitesi’nde icat edilen bu müzik aleti ses çıkarmak için elastik bantlara ihtiyaç duyar. Elasyik şeritlerin esnemesini ölçen bir takım algılıyıcılar ile çalışan Elasticsynth, esneme ile oluşan sinyalleri sese dönüştürerek çalışır.
AlphaSphere
Elektronik müzik sektörüne ilk adımlarını atan AlphaSphere, çıtığı ilk günden itibaren ortalığı kasıp kavurdu. Üzerinde yer alan dairelere ellerin yaklaştırılması ve sağa sola olarak hareket ettirilmesi ile bütün enstrüman seslerini kontrol edip çalınması özelliklerine sahip bu enstrüman, elektronik müziği kökten değiştirecek gibi duruyor…
Eigenharp
John Lambert tarafından icat edilen bu müzik aleti gerçekten harika işler çıkartılmaya müsait ancak tahmin edebileceğiniz gibi biraz pahalı. Bu enstrümanın içerdiği enstrümanlar şunlar;
- Piyano
- Saksafon
- Gitar
Parasını hak ediyor olabilir ancak denemeden bilemeyiz…
Hydraulophone
Hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacak bu enstrüman, hava basıncı yerine su basıncı ile çalışan bir müzik aletidir.
Eğer “Ben böyle çılgın enstrümanları çalmak istemiyorum (Talep gelirse şayet, kurslarının açılacağına emin olabilirsiniz), ben “Normal” enstrümanları çalmayı öğrenmek istiyorum” diyorsanız, müzik kursu hizmetlerimizden derinlemesine bahsettiğimiz “Müzik Kursu Hizmetlerimiz” isimli yazımızı okuyup, Erturgut Sanat Merkezi farkıyla enstrüman öğrenmenin size getirilerini ve kursumuzun nasıl işlediğini öğrenebilrisiniz.