Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Enstrüman İle Yolculuk Yapmak konusunu ele alacağız. Enstrümanlarla seyahat etmek, flütünüzü arabanızın yolcu koltuğuna oturtmaktan, ukulelenizi bir şehirlerarası otobüsün altına atmaya, viyolonselinizi uluslararası bir uçuşta kendi koltuğunuza oturtmaya kadar her şey anlamına gelebilir. Ve enstrümanınızla yolculuk yapmak çoğu zaman oldukça korkutucu bir deneyimdir. Bir şekilde kaybolursa, gümrükte gecikirse veya çalınırsa ne olur?

Bu olasılıklar hem enstrümanınıza zarar verip sizi maddi olarak zor duruma sokar hem de bir diğer taraftan manevi olarak da moralinizi bozarak belki güzel geçecek bir aile ziyaretini, tatili ya da daha önemlisi müzisyen olarak görev alacağınız bir etkinliği etkileyebilir.

Bu nedenle biz de bugünkü yazımızda sizler için enstrümanınızla yolculuk yaparken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık.

Müzik Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp ücretsiz randevu alın.

Enstrüman İle Yolculuk Yapmak

Her Zaman Enstrümanı Koruyacak Bir Case Kullanın

Enstrüman İle Yolculuk Yapmak
Enstrüman İle Yolculuk Yapmak

Enstrümanların büyük çoğunluğu hassas ekipmanlardır. Çarpmalara, düşmelere ya da hava değişimlerine karşı son derece duyarlıdırlar. Bu nedenle isterseniz iki sokak aşağıdaki stüdyoya ya da sanat merkezine gidin, isterseniz de uçakla 12 saat sürecek bir yolculuğa çıkın, her durumda enstrümanınızı koruyacak bir case e ihtiyacınız olduğunu unutmayın. 

Kısa yolculuklar ya da enstrümanınızı taşıyarak yaya yapılan yolculuklar için bir softcase yeterli olabilir. Daha hafif ve taşınması kolaydır. Ancak toplu taşıma araçlarıyla yapılacak yolculuklar için, hele de enstrümanınızı bagaja verecekseniz bir hardcase edinmeniz ve gözünüz bagajda kalmadan yola devam etmeniz her zaman daha iyi bir seçenektir. 

Enstrümanınız Taşıdığınız Case İyi Hazırlanmış Olmalı

Uçaklardaki kabin ve depolama alanlarındaki hava basıncının değişebileceğini hepimiz biliyoruz. Ani sıcaklık değişimlerinin yanı sıra hava basıncı da bir enstrümanı mahvedebilir. Yani üzerinde teller olan bir aletle uçuyorsanız, gevşetin. Aksi takdirde, tellerin basıncı ahşap üzerinde strese neden olabilir, bu da çatlaklara ve hatta kopmuş bir mesnete neden olabilir.

Enstrüman İle Yolculuk Yapmak
Enstrüman İle Yolculuk Yapmak

Ayrıca, case içinde gevşek olan her şeyi sabitlediğinizden emin olun. Anahtarlar, kapaklar, tunerler, kablolar ve benzeri tüm ekipmanlar yolculuk sırasında sizin için sorun olabilir. 

Son olarak, enstrümanınıza bağlı olarak, case için bir nemlendirici almanız gerekebilir. Hava basıncı ve sıcaklık gibi nem, ahşaba zarar verebilir. 

Bu iki nokta, ister uçakla isterseniz de kendi özel aracınız ile yolculuk edin, bagaja ya da arka koltuğa koyduğunuz enstrümanınız için geçerlidir. Nasıl ki her yolculukta emniyet kemerlerimizi takmayı ihmal etmiyoruz, enstrümanlarımız için de case kullanmayı ihmal etmeyelim.

Enstrüman İle Yolculuk Yapmak