Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için 2023 Yılına Piyano Çalarak Başlamak konusunu ele alacağız.. Enstrüman çalmak hayatınızı zenginleştirmenin en iyi yollarından biridir. Müzik, etrafınızdaki tüm müziklerle ilişkinizi derinleştirebilir, günlük hayatın stresinden kurtulmanız için gerekli ve huzurlu bir yol sağlayabilir ve birlikte müzik çalarak başkalarıyla ilişkinizi zenginleştirebilir. 

Enstrüman çalmayı öğrenmek genellikle göz korkutucu olabilir çünkü yeni başlayanlar müzik hakkında konuşurken kullanılan kelimeleri kafa karıştırıcı bulurlar veya popüler kültürden yanlış anlarlar. Çalmayı öğrenmenin en sık sorulan ve kafa karıştıran kısımlarından bazılarını yanıtlamak için bazı aşırı temel bilgiler burada. Öncelikle piyanonun ne olduğunu ve onu çalmak için enstrümana nasıl yaklaşacağımızı anlamamız gerekiyor:

  • Piyanolar, beyaz ve siyah olmak üzere iki farklı renkte tuşlar kullanır.
  • Bu tuşlar her zaman aynı yinelenen düzendedir, üç siyah tuş ve ardından iki siyah tuş
  • Piyanoyu iki elle çalıyoruz ve parmaklarımızı başparmaktan başlayarak 1’den 5’e kadar her elde aynı şekilde sayıyoruz. 
  • Tuşların her biri, alfabenin ilk yedi harfinden biri olan ABCDEFG olan belirli bir ada sahiptir ve daha sonra sırasıyla tekrar tekrar tekrarlanır.

Piyano Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşın ve ücretsiz randevu alın!

2023 Yılına Piyano Çalarak Başlamak

Piyano Öğrenmek İçin Kolay Ve Etkili Adımlar

2023 Yılına Piyano Çalarak Başlamak
2023 Yılına Piyano Çalarak Başlamak

Temel bir taslağı takip ederseniz piyano öğrenmek oldukça basit ve kolay olabilir. Piyano öğrenmek için bu adımları izlemek, zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmenize yardımcı olacaktır. 

  • Uygun enstrümanı seçmek
  • Ritim, melodi ve dinamikler gibi faydalı müzik teorisini öğrenmek
  • Piyano tuşları, akorları ve notaları gibi temel piyano temelleri
  • Ve parmak pozisyonlarını ve aralıklarını içeren katı teknik

Ek olarak, bir kılavuzu izleyerek bir tür uyumlu ve pratik temel oluşturduğunuzdan emin olabilirsiniz. Piyano öğrenmek ve piyano yolculuğunuza bugün başlamak için adımlara göz atın!

Bir Yetişkin Olarak Piyano Öğrenmeye Başlamak

2023 Yılına Piyano Çalarak Başlamak
2023 Yılına Piyano Çalarak Başlamak

Bir yetişkin olarak piyano çalmayı öğrenmenin en zor kısmı basitçe zaman yönetimidir. Çocukların genellikle daha hızlı öğrendikleri algılanır, bu doğru değildir, sadece çocukların yetişkinlerin sahip olduğu sorumlulukları veya iş yorgunluğu, faturalar veya karmaşık yetişkin yaşamı yoktur. 

Erturgut Sanat ailesi, sizin için uygun olan herhangi bir zamanda tüm bilgilere, derslere ve şarkı kataloğuna erişebilmenizi sağlayarak bu sorunu çözer bir öğretmenin programıyla çalışmak veya bir müzik okuluna seyahat etmek zorunda kalmazsınız. Dersleriniz, hazır olduğunuzda, bulunduğunuz yerde, yüz yüze derslerle aynı yüksek kalitede gerçekleşir.

Kendiniz İçin Doğru Piyanoyu Seçmek

2023 Yılına Piyano Çalarak Başlamak
2023 Yılına Piyano Çalarak Başlamak

Yeni başlayanlar genellikle doğru piyano türünü seçmekte zorlanırlar çünkü piyanolar boyut, fiyat, his ve amaca göre değişir. Bazıları oturma odanız kadar büyük olabilir ve daha pek çoğu küçük bir masaya ya da bir sırt çantasına sığabilir, ancak birçok öğrenci bu enstrümanların ortak noktalarının nasıl olduğundan daha fazla olduğunu anlamıyor. Ne yazık ki pek çok taşınabilir dijital piyano türü, bilgisayar, telefon veya iPad’lerle eşleşmediğinden çevrimiçi öğretim uygulamalarıyla kullanılamaz. 

2023 Yılına Piyano Çalarak Başlamak
2023 Yılına Piyano Çalarak Başlamak