Yeni Şarkı Yapabilmenin Sırları

Bugün sizler için uzun süreli araştırmalarımız ve yılların getirmiş olduğu eğitim ve öğretim tecrübelerimiz ile “Yeni Şarkı Yapabilmek için Gerekli Olan Şeyler” konusunda gerçekten işe yarayacak ve tescillenmiş bilgileri içeren bir yazı hazırladık.

Bu yazıyı okuduktan sonra, yeni bir şarkı yapma konusunda bilmeniz gereken bilgilerin, nasıl geliştirileceği konusunda her şeyi bilecek ve istediğiniz her zaman yeni bir ezgi oluşturabilecek düzeye gelebileceksiniz.

Parça nasıl mixlenir sorsunu yanıtladığımız video için tıklayınız.

Dediğimiz gibi bu yazıda bulunan bilgilerin hepsi, öğrencilerimiz ve başarıları tarafından tescillenmiş, profesyonel ve kaliteli bilgilerdir.

Yeni-Şarkı-Yapabilmek-için-Gerekli-Olan-Şeyler

Bu yazıda bulabileceğiniz konular şunlardır:

♦ Müzik Tecrübesine Sahip Olmak

♦ Kendi Tarzına Sahip Olmak

♦ Sürekli Denemek

Dilerseniz sizler için uzun süreli araştırmalarımı ve yılların getirmiş olduğu eğitim ve öğretim tecrübelerimiz ile “Yeni Parça Yapabilmek için Gerekli Olan Şeyler” konusunda gerçekten işe yarayacak ve tescillenmiş bilgileri içeren bir yazı hazırladığımız yazımıza geçiş yapıp, kolay yoldan yeni parçalar yapabilmek için kullanılan tekniklerin geliştirilebilmesi için uygulanılması gereken her egzersizi ve yöntemi açıklayalım ki siz de istediğiniz her zaman yeni parça oluşturabilecek özelliklere sahip olun.


Yeni Şarkı Yapabilmek için Gerekli Olan Şeyler

İstediğiniz her zaman, yeni parçalar oluşturabilmek için bilmeniz gereken teknikleri geliştirebilmek için ihtiyacınız olan şey aslında uzun sürelerin vermiş olduğu müzisyenlik tecrübeleridir fakat müzik yapmaya yeni başladıysanız ve bu yazıda bulunan uygulamaları, çalışma yöntemlerini ve egzersizlerini yaparsanız, kısa sürede gerçekten çok kaliteli ve etkili tecrübelere sahip olarak, kısa sürede rahat ve profesyonel bir şekilde istediğiniz türde şarkılar oluşturabilmeniz için gerekli olan her şeyi öğrenebileceksiniz. Dilerseniz sizler için bu uygulamaları, çalışma yöntemlerini ve egzersizlerini ayrı başlıklar altında inceleyerek devam edelim.

Müzik Tecrübesine Sahip Olmak

Müzik-Tecrübesine-Sahip-Olmak

Müzik tecrübesine sahip olmak, sadece yeni parçalar yapabilmek için değil, kaliteli performanslar sunabilmek hatta kendinizi iyi hissetmeniz için de gerekli olan bir şeydir. Fakat özellikle yeni parçalar üretmek istiyorsanız, bir müzik tecrübesine, tecrübe olmasa da deneyimlere ihtiyacınız olacaktır. Nasıl ki araba ehliyeti alabilmek hatta araba sürebilmek için, daha önce araba sürmüş olmanız, ufakta olsa bir tecrübeye sahip olmanız gerekiyorsa, yeni parça yapmak için de aynı şey geçerlidir. Biz, sizlere yıllarca konserler verin, müzik okuyun demiyoruz fakat en azından 1 senelik bir müzik tecrübesi, parça yapabilmeniz için yeterli olacak tecrübeyi ve deneyimi sizlere katacaktır. Tabi bunların yanında sahneler aldıysanız ya da basitinden sokakta parça söyleyip, enstrüman çaldıysanız, sizin için daha iyi olacaktır. Dolayısıyla kendinizi müzik konusunda geliştirmeli, bunun için de sürekli olarak müzik yapmalısınız.

Kendi Tarzına Sahip Olmak

Kendi-Tarzına-Sahip-Olmak

İçinde bulunduğumuz karmaşık dönemin de bir sorunu olan, tarz konusunda kendinizi tanımalı ve aşmış olmalısınız. Her tarzı dinleyebilirsiniz fakat müzik yapacağınız zaman, her tarzı karıştıracaksanız da, bu böyle kalmalı. Tarz değişikliklerine gidebilirsiniz fakat hangi tarz yapıyor olduğunuzu unutmadan müzik yapmalısınız. Aksi takdirde, dinleyiciler sizi dinlerken güçlük çekebilirler. Çok fazla duyguyu içerisinde barındırabilecek parçalarınızın, hangi duyguları barındıracağınız siz belirlemeli, ona göre şekillendirmelisiniz. Tabi ki de dinleyici, hangi duyguyu yaşıyorsa onu hissedecektir fakat parçanın kökeninde sizin belirlediğiniz duyguların var olması çok önem taşır.

Sürekli Denemek

Sürekli-Denemek

Yukarıda bahsettiğimiz iki özelliğe sahipseniz, kolaylıkla parça oluşturabilir, istediğiniz türe hizmet sunabilirsiniz. Dinlenebilmek için geriye kalan tek şey, kaliteli işler çıkartmak olacaktır. Bunu yapabilmek için ise sürekli denemeniz gerekmektedir. Deneyip, yanılarak doğrusunu bulmalı, size en doğrusunu bulmalı ve sunmalısınız, aksi takdirde çok profesyonel işler çıkartamazsınız.