Müzik Dinlemenin Etkileri
Bugün sizler için uzun süreli araştırmalarımız ve yılların getirmiş olduğu eğitim ve öğretim tecrübelerimiz ile “Müzik Dinlemenin Duygulara Büyük Etkileri” konusunda gerçekten işe yarayacak ve tescillenmiş bilgileri içeren bir yazı hazırladık.
Bu yazıyı okuduktan sonra, müzik dinlemenin, duygulara sağladığı büyük etkileri konusunda bilmeniz gereken bilgiler hakkında her şeyi bileceksiniz. Dediğimiz gibi bu yazıda bulunan bilgilerin hepsi, öğrencilerimiz ve başarıları tarafından tescillenmiş, profesyonel ve kaliteli bilgilerdir.
Erturgut sanattan videoları izlemek için tıklayınız.
Bu yazıda bulabileceğiniz konular şunlardır:
♦ Müzik Dinlemenin Duygulara Büyük Etkileri
♦ Olumsuz Duygular ve Müzik
♦ Olumlu Duygular ve Müzik
Dilerseniz sizler için uzun süreli araştırmalarımı ve yılların getirmiş olduğu eğitim ve öğretim tecrübelerimiz ile “Müzik Dinlemenin Duygulara Büyük Etkileri” konusunda gerçekten işe yarayacak ve tescillenmiş bilgileri içeren bir yazı hazırladığımız yazımıza geçiş yapıp, müzik bilginizin gelişebilmesi için her bilgiye sahip olun.
Müzik Dinlemenin Duygulara Büyük Etkileri
Müzik dinlemek, başlı başına insanlara duygularını hissetmeleri için yardımcı olan en büyük etkenlerden biridir. Bunun yanı sıra bariz bir şekilde olumlu ya da olumsuz duyguların hissedildiği durumlarda ayrıca müzik dinlemek bu duyguları hissetme oranlarını artırır.
Örnek olarak; çok hüzünlü yani olumsuz duygulara kapılmış bir durumdayken çok hüzünlü yani yaşadığınız durumun sadece olumsuzluklardan ibaret olduğunu ve hiç bir çıkar yol olmadığını vurgulayan 5bir şarkı dinlerseniz, hissettiğiniz olumsuz duygular neredeyse 2 katına çıkacaktır.
Fakat olumsuz duyguları hissettiğiniz anlarda, sizlere olumsuz duyguları sadece sizin hissetmediğinizi anlatan ve dünyada güzel şeyler olduğunu da vurgulayan, her şeyin bir çözüm yolunun olduğunu anlatan şarkılar dinlersiniz, hissettiğiniz olumsuz duygular bir nebze de olsa karakterinize doğru orantılı olarak azalacaktır.
Depresif ruh hali ve anksiyete bozukluğu gibi psikolojik durumlar var olmadığı takdirde, müzik ve duygu konusu her zaman bu şekilde işler .
Olumsuz Duygular ve Müzik
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi olumsuz duygular, olumlu duygulardan daha zor baş edilebilecek bir durumdur. Bu tarz durumlar içerisine kaldığınızda, eğer sadece size olumsuz duyguları hissettirecek parçalar dinlersiniz, sizin hissettiğiniz bu olumsuz duygular geçmeyecek aksine fazlası ile artacaktır.
Fakat bunu yapmayıp sizi gerçekten iyi hissettiren ve hafızanıza gerçekten mutlu duyguları, anıları anımsatan parçalar dinlerseniz, hissettiğiniz olumsuz duygular azalacak, belkide kendiliğinden yok olacaktır.
İnsan duyguları, kontrol altına alınamadığı takdirde her şeyden etkilenmeye müsaittir. Müzik dinlemek, insanın doğası gereği duygular ile en kolay iletişim halinde olan yöntem olduğu için, müzik bu konuda en büyük etken ve söz sahibidir.
Hatta bazı hastalıkların tedavisinin hızlandırılması için, klasik müzik dinletilme ile tedavi yöntemlerini kullanan bazı tıp uzmanları bulunmaktadır.
Olumlu Duygular ve Müzik
Olumsuz duygularda olduğu gibi, olumlu duygularda da müzik çok büyük bir etkendir.
Eğer eğlenceli, tutku dolu ya da çılgınca şeyler hissederken, bunlar ile doğru orantılı müzikler dinlerseniz, hissettiğiniz olumlu hisler çılgınca artacaktır fakat modunuzu düşüren, hüzünlendiren şarkılar dinlerseniz mutluluk seviyeniz birden düşmeye başlayacaktır.
İşte bu yüzden dinlediğiniz müziklere, türlerine ve sanatçılarına dikkat etmenizde fayda var. Sonuçta insanoğlu yaptıkları ve hissettiklerinden ibaret canlılardır.
Eğer mutlu olmak istiyorsanız, mutlu olmak için çabalamayın fakat mutsuz olmayı da çabalamayın. Ne hissediyorsanız o olun, bunu arttırmak ya da azaltmak için çabalamayın.
Bugün sizlere müzik dinlemenin, duygulara sağladığı büyük etkileri konusunda uzun yıllardır kazanmış olduğumuz tecrübelerimiz ve uzun süreli devam ettirdiğimiz araştırmalarımız doğrultusunda bilgilendirmeler sağladığımız bir yazı hazırlamıştık, umarız bu yazıdan memnun kalmış ve bilgilenmişsinizdir.
Unutmayın ne dinlerseniz onu çalarsınız. Bu nedenle ne kadar geniş müzik repertuarınız olursa o kadar iyi. Genellik gençlik döneminde görülen ve bir müzik türüne bağlanarak sadece bir müzik türünü dinlemek bir müzisten için malesef oldukça kötüdür.
Yeni müzik tarzları keşfederek, keşfettiğiniz parçalarda duyduğunuz partları yapmak istediğiniz müzik türlerine uyarlayarak özgün müzikler ortaya koyabilirsiniz.
Bu nedenle yöresel yani folklör müziklerini araştırmanızda yarar var. Bir müzisyen sadece haz almak için değil aynı zamanda akademik bir çalışma yapar gibi keşfetmek için de müzik dinlemelidir.