Birgi Fotoğraf Gezisi Detayları
Bozdağ’ın güney eteklerinde, tepeler arasında kurulmuş şirin mi şirin, Birgi’ye gidiyoruz. Ayrıca yol boyunca telefon fotoğrafçılığı atölyesi de gerçekleştirilecek!
Gidilecek Olan Yer: Birgi Köyü
Tarih: 19.10.2017
Buluşma Saati: 08.30
Buluşma Yeri: Erturgut Sanat Merkezi
Varış Noktası: Birgi Köy Meydanı
Hava Sıcaklığı: 16 Derece – Parçalı Bulutlu, Zaman Zaman Güneşli
Tahmini Varış Saati: 10.30 ( trafiğe bağlı olarak değişiklik gösterebilir )
Ücret: 85 TL ( Erturgut Sanat Öğrencilerine 65 TL’dir )
Örnek Birgi Gezisi Fotoğrafları için tıklayınız –> Birgi Fotoğrafları
Binlerce yıl boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Ege Bölgesi’nin en önemli noktalarından birinde kurulmuş ve bir çok devletin işgaline uğramış, Aydınoğlu Beyliğine başkentlik yapmış bir yer Birgi. Fotoğrafçılar için de çok güzel fotoğraflar çekebilecekleri, ilginç anları fotoğraflayabilecekleri bir cennet!
Ödemiş Birgi Hakkında Bilgi
Şu an Ödemiş’in bağlı bir mahalle olan Birgi, yerli ve yabancı turistlerin, aynı zamanda bizim gibi fotoğraf severlerin uğrak noktası.
Birgi’ye Ödemiş üzerinden gidilmekte ve Birgi’de bir çok tarihi eser bulunmaktadır. Eski camiler, eski konak ve muhteşem güzellikteki evleriyle Birgi, fotoğraf çekimleri için çok uygun bir ortamdır.
Tarihi dokusuyla modern 1900’lerin ortasında oluşturulmuş şehirciliğiyle beraber kompozisyon tekniklerini uygulamanıza da yardımda bulunuyor.
Birgi, Frigler, Lidya, Persler, Bergamalılar ve Roma gibi devletlerin altında yer almış daha sonra Bizans’ın elinden Türk beyliklerine geçmiştir. Son olarak da Osmanlı tarafından ele geçirilmiştir. 1996 yılında korumaya alınmış olan şehir, kolay ulaşımı ve tarihin doğayla muhteşem uyumu sayesinde bir çok ziyaretçi almaktadır.
Birgi Fotoğraf Gezisi Programı
– 8:30’da yola çıkmak üzere buluşuyoruz.
– 10:30’da Birgi meydanında dağılıyoruz.
– 12:30’a kadar serbest fotoğraf çekimi ve gezi yapıyoruz.
– 12:30’da 30 dakikalık bir fotoğraf paylaşımı ve kısa süreli kompozisyon teknikleri anlatımı.
– 13:00-16:30 arası gezi ve çekim.
– 16:30’da buluşma ve dönüş.
Birgi’de Görmeniz Gereken ve Fotoğraflarını Çekebileceğiniz Yerler
- Eski Birgi Evleri
Tarihi Birgi Evleri, beldenin en çok turist çeken yerleri olarak biliniyor.
- Çakırağa Konağı
Birgi’nin tarihi değerini yükselten yapılardan olan Birgi Çakırağa Konağı, Şerif Aliağa tarafından 1761’de yaptırılıyor. Konağın iç dizayn, stil ve mimarisi ise 19. yy izleri taşıyor. 2 kapısı ve bir iç bahçesi bulunan konağın, zemin katında ayrıca bekçi ve hizmetli odaları, ahır, samanlık ve misafir kabul yeri bulunuyor. Ahşap işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan Çakırağa Konağı, tavanlarındaki süslemelerle de görenlerin beğenisini topluyor.
- Aydınoğlu Mehmet Bey Camii
Halk arasında Aslanlı Camii ya da Ulu Camii olarak da bilinen Aydınoğlu Mehmet Bey Camii, Beylikler döneminden kalma en eski camilerden. Selçuklu mimarisini yansıtan yapı, adını aldığı kurucusu tarafından 1312’de yaptırılıyor.
- Sandıkoğlu Konağı
Türk mimarisinin renkli ve özgün örneklerinden biri olan Sandıkoğlu Konağı, Çakıroğlu Konağı kadar gösterişli değil. Duvarlarındaki süslemelerden 19. Yy’da yapıldığı anlaşılan konak, genel olarak taşla örülmüş bir yapıya sahip.
- Birgivi Mehmet Efendi Medresesi
İslam alimi olarak tanınan İmam-ı Birgivi Mehmet Efendi’nin eğitim yeri olan Birgivi Mehmet Efendi Medresesi, Aydınoğlu Mehmet Bey Camii’nin hemen karşısında yer alıyor.
- Karaoğlu Camii
Osmanlı mimarisinin en önemli eserlerinden olan Karaoğlu Camii, 1762’den beri hizmet veriyor.
- Birgi Kalesi ve Surları
Tarihi kayıtlara göre Birgi’nin 17. yy başlarına kadar etrafı surlarla çevrili. Kenti işgal eden Calalilerin isyanı bastırıldıktan sonra, Birgi Surları’nı Osmanlı Devleti önlem amaçlı yer yer yıktırıyor. Zamanla surların yüzey taşları bina yapımında kullanılıyor ve pek çok kısmı toprak altında kalıyor. Kale içindeki şehir anlamına gelen Birgi için kale ve surlar oldukça önemli bir tarihi değer taşıyor.