Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Çello Ve Çellistlerle İlgili Filmler konusunu ele alacağız.. Pandemi sonrası harekete geçmeler başladı, fizikler olarak etkiler bitse de psikolojik olarak çoğumuz hala evde kalma emirlerinden ve iptal edilen konserlerden etkileniyoruz. İşte hepimizi ayakta tutacak, tekrar motive edecek beş çello filmi.
Artık erişebilirlik son derece arttığından ve ufkumuz dünyanın dört bir yanına dağılmış olduğundan, bu filmlerin her birine bulunduğunuz yerden erişilebileceğini garanti edemeyiz, ancak hepsini olmasa da birkaçını bulabileceğinizi umuyoruz. Yaklaşık elli filmden, başlamanız için beşini seçtik ve gelecekte başka listeler de yapmayı planladık. Bu ilk beşi izlemeye karar verirseniz, bu size neredeyse dokuz saatlik çello filmi izleme süresi verir.
Çello Kursları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bizimle iletişime geçip randevu alabilirsiniz..
Çello Ve Çellistlerle İlgili Filmler
Love in the Afternoon
Beş çello filmimizin ilki, 1957 yılında Paris’te geçen siyah beyaz bir Amerikan filmidir: Öğleden Sonra Aşk. Claude Anet’in 1920 tarihli Ariane, jeune fille russe adlı romanına dayanan senaryoyu Billy Wilder ve IAL Diamond yazdı. Filmin fragmanı, bunun “Dünyada hissedilecek aşk ilişkisi”nin hikayesi olduğunu iddia ediyor. Viyolonsel hikaye için gerekli olmasa da, filmde sıklıkla yer alır.
Ana karakterler:
- Audrey Hepburn, Fransız çello öğrencisi Ariane Chavasse rolünde
- Gary Cooper, zengin bir Amerikan playboyu olan Frank Flanagan ve
- Maurice Chevalier, Claude Chavasse, özel dedektif ve Ariane’nin babası rolünde.
Cello Hiki no Gauche
Sıradaki seçkimiz, Kenji Miyazawa’nın bir kısa öyküsüne dayanan, Cello Hiki no Gauche adlı 1982 yapımı bir Japon anime filmi. Bu hikayenin birkaç film uyarlaması yapıldı (1949, 1953 ve 1963).
Bu sürüm yaklaşık bir saat çalışır ancak tamamlanması altı yıl sürmüştür. Isao Takahata filmi yönetti ve ekran uyarlamasını yazdı. Önceki seçimimizin aksine, bu filmde çello olay örgüsü için çok önemli.
Kolja
Bir sonraki seçkimiz, Pavel Taussig’in bir hikayesine dayanan, eleştirmenlerce beğenilen, Akademi Ödüllü 1996 Çek filmi Kolja (veya Kolya ). 1988-89 yılları arasında Çekoslovakya’da, Kadife Devrim’den hemen önce geçen bu film, hayatta neyin önemli olduğunu araştırıyor.. Aile, müzik, yaşam ve ölüm.
Bu film bir baba-oğul işbirliğidir: baba Zdeněk Svěrák senaryoyu yazdı ve çellist Louka’yı oynuyor ve oğlu Jan Svěrák yönetmenliğini yapıyor.
Truly, Madly, Deeply
Listemizdeki dördüncü film, izleyicilerin sevmeye veya nefret etmeye meyilli olduğu bir İngiliz filmi olan Truly, Madly, Deeply (1990). Bu yönetmen ve senarist Anthony Minghella’nın İngiliz Hasta, Yetenekli Bay Ripley ve Cold Mountain’dan önceki ilk filmi .
Juliet Stevenson, Nina rolünde ve genç Alan Rickman, onun çellist sevgilisi ya da kocası Jamie rolünde. Minghella bu film boyunca çelloyu sembolik olarak kullanmıştır.
Bu çello filmini seçmemizin nedenlerinden biri, bazen yas danışmanlığında kullanılmasıdır. Bu film, ilişkilerin nasıl değiştiğini ve insanların sevdiklerini kaybedenlere nasıl destek sunduklarını ve ayrıca geçmiş veya gelecek için yaşamayı seçme konusundaki fikirleri araştırıyor.
The Living Daylights
Listemizdeki son film, Ian Fleming’in bir kısa öyküsüne dayanan 1987 Timothy Dalton James Bond filmi The Living Daylights. Maryam d’Abo, çellist (ve keskin nişancı) Kara Milovy rolünü oynuyor.
Bu viyolonsel filmi, muhtemelen hem iniltilere hem de kahkahalara ilham verecek asırlık çello şakalarıyla dolu bir James Bond macerası. Bu çello filmi, gerçek dünyadan 2 saat 10 dakikalık hafif yürekli ama heyecan verici bir kaçış.