Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Modern Piyanistler konsunu ele alacağız.. Piyano çalmayı seviyorsanız, çalmak için doğru müziği bulmanın zor olabileceğini bilirsiniz. Dışarıda pek çok farklı müzik türü ve tarzı var ve hem hoşunuza giden hem de size ilham veren bir şey bulmak zor olabilir. İlham alabileceğiniz modern piyanistleri sizin için derledik.

Piyano Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiler için Buraya Tıklayın. Ayrınca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp ücretsiz randevu alabilirsiniz…

Modern Piyanistler

Lang Lang

Modern Piyanistler
Modern Piyanistler

Lang Lang, 2000’lerin başında öne çıkan Çinli bir piyanist. 1982 doğumlu, beş yaşında piyano dersleri almaya başladı ve kısa sürede müziğe karşı doğal bir yetenek gösterdi. İlk halka açık performansını dokuz yaşında verdi ve on üç yaşında Şangay Senfoni Orkestrası ile performans sergilemeye başladı. Oradan, kariyeri sadece yükseldi. Bir düzineden fazla albüm çıkardı, tüm dünyada kapalı gişe konserler verdi ve hatta Çin’de bir devlet yemeğinde Barack Obama için sahne aldı. 

İnkar edilemez yeteneğine ek olarak Lang Lang, dışa dönük kişiliği ve sahne duruşuyla da tanınır. Çalarken sık sık zıplar ve dünyanın en iyi orkestralarından bazılarıyla sahnede harika bir performans sergilediği bilinir. Bazı klasik müzik tutkunları onun tarzını takdir etmese de, Lang Lang’ın neslimizin en iyi piyanistlerinden biri olduğu inkar edilemez. 

Yundi Li 

Modern Piyanistler
Modern Piyanistler

Yundi Li, müzik dünyasını kasıp kavuran bir diğer Çinli piyanist. 1982 doğumlu, altı yaşında piyano çalmaya başladı ve on yaşında halka açık ilk performansını verdi. 2000 yılında, Uluslararası Frédéric Chopin Piyano Yarışmasını kazandı, bunu yapan ilk Çinli oldu ve bir gecede ün kazandı. 

O zamandan beri birkaç albüm çıkardı, biletleri kapalı gişe çıkan konserler verdi ve dünyanın en prestijli orkestralarından bazılarında çaldı. Yundi Li’nin tarzı Lang Lang’inkinden daha ılımlı olsa da, hala zamanımızın en büyük piyanistlerinden biri olarak kabul ediliyor. 

Yuja Wang

Modern Piyanistler
Modern Piyanistler

Henüz 33 yaşında olan Yuja Wang, klasik müzik dünyasında yükselen bir yıldız olarak görülüyor. Pekin’de doğdu ama müzik eğitimine devam edebilmek için sekiz yaşındayken ailesiyle birlikte Kanada’ya taşındı. Daha sonra, ünlü pedagog Jerome Lowenthal ile çalıştığı The Juilliard School’a gitti. 

Wang, 2007’de ilk konserini verdi ve o zamandan beri dünyanın her yerinde birçok albüm yayınladı ve kapalı gişe şovları yönetti. Çalma stili “korkusuz” ve “virtüöz” olarak tanımlandı ve bunun nedenini anlamak kolay. İnanılmaz tekniğinin yanı sıra sahnede karizması ve enerjisiyle izleyicileri büyüleme yeteneğiyle tanınıyor. 

Modern Piyanistler
Modern Piyanistler