Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Keman İçin Farklı Müzik Türleri konusunu ele alacağız.. Müzikal bir rutine mi takıldınız? Sıkıntınızın içinde yuvarlanmanıza gerek yok! Keşfedilecek pek çok müzik türü var ve bunlardan birinin tam olarak kaçırdığınız şey olduğunu görebilirsiniz. 

Keman, etraftaki en çok yönlü enstrümanlardan biridir. Bir senfoni orkestrasında, bir rock grubunda ve hatta solo bir enstrüman olarak çalınabilir. Kemancılar klasik müzik, caz çalabilir, Halk Müziği ve pop müzik her türlü müziği icra edebilir! Aslında kemanla icra edilebilecek o kadar çok farklı müzik türü var ki nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. Biraz ilham arıyorsanız, işte beş farklı keman müzik türleri denemelisiniz.

Keman Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp ücretsiz randevu alabilirsiniz..

Keman İçin Farklı Müzik Türleri

Keman İçin Farklı Müzik Türleri
Keman İçin Farklı Müzik Türleri

Klasikten folk’a ve pop’a kadar pek çok farklı keman çalma tarzı vardır. Her biri keman müzik türleri kendine özgü özellikleri vardır ve oyuncular genellikle bir veya daha fazla stilde uzmanlaşır:

Klasik müzik tipik olarak çok resmi yapılandırılmıştır ve müziğin nasıl çalınması gerektiğini yöneten katı kurallar vardır. Bu tarz genellikle “geleneksel” ve “ciddi” olarak görülür. Halk müziği ise daha rahat ve gayri resmi olma eğilimindedir. Genellikle doğaçlamayı kullanır ve teknik mükemmellik yerine ifade ve duyguyu vurgular. 

Pop müzik hareketli dans ezgilerinden duygusal baladlara kadar her şeyi kapsayabilen her şeyi kapsayan bir kategoridir. Halk müziğinde olduğu gibi, pop ezgileri de genellikle teknik hassasiyetten çok duygu ve duyguya vurgu yapar.  Hangi müzik tarzını tercih ederseniz edin, o alanda uzmanlaşmış bir kemancı bulma şansınız yüksektir. Ve yukarıdaki liste hiçbir şekilde ayrıntılı değildir daha fazlasını ele alacağız..

Klasik müzik 

Keman İçin Farklı Müzik Türleri
Keman İçin Farklı Müzik Türleri

Klasik müzik, çoğu insanın keman denilince aklına gelen geleneksel müzik türüdür. Genellikle ünlü besteciler tarafından yazılan karmaşık besteleri içerir, Bach, Beethoven ve Mozart. Klasik kemanlar, diğer kemanlar gibi parmakla çalınmak yerine genellikle yayla çalınır. Yeni başlıyorsanız, klasik müzik başlamak için harika bir yerdir çünkü tekniğinizi ve tonunuzu geliştirmenize yardımcı olur.

Halk (Folk) Müziği 

Keman İçin Farklı Müzik Türleri
Keman İçin Farklı Müzik Türleri

Halk müziği, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli kültürlerden gelen geleneksel şarkıları ve dansları içeren bir türdür. Genellikle nesilden nesile aktarılır ve genellikle tarihi veya kültürel önemi vardır. Pek çok türkü söylenmek amacıyla söylenmekle birlikte kemanla da çalınabilmektedir. Halk şarkıları genellikle öğrenmesi kolay basit melodilere sahiptir ve bu da onları yeni başlayanlar için ideal kılar. Artı, genellikle oldukça kısadırlar, bu yüzden onları oynamaktan sıkılmazsınız! 

Pop müzik 

Pop müzik, günümüzün en popüler müzik türlerinden biridir. Liste başı hitlerden onlarca yıl öncesine ait klasik klasiklere kadar her şeyi içerir. Pop şarkılar genellikle şarkı söylemekle ilişkilendirilirken kemanla da çalınabilir. Pop şarkıları genellikle akılda kalan ve akılda kalıcı melodilere sahiptir, bu da onları bir virtüöz kemancı olmasanız bile çalmayı eğlenceli hale getirir! 

Sinematik Müzik 

Keman İçin Farklı Müzik Türleri
Keman İçin Farklı Müzik Türleri

Sinematik müzik, geleneksel orkestra parçalarını elektronik enstrümanlar ve efektler gibi modern üretim teknikleriyle birleştiren nispeten yeni bir türdür. Bu tür müzik, izleyici veya oyuncu için sürükleyici bir deneyim yaratmak için genellikle filmlerde ve video oyunlarında kullanılır. Keşfetmek için zorlu ve heyecan verici bir tür arıyorsanız, sinematik müzik tam size göre olabilir!

Dubstep Keman

Keman İçin Farklı Müzik Türleri
Keman İçin Farklı Müzik Türleri

Dubstep kemanın öncülerinden biri, daha sonra keman için dubstep müziği bestelemeye başlayan, Arizona’dan klasik eğitim almış bir kemancı olan Lindsey Stirling’dir. 2012’de orijinal bestesi Crystallize’ın müzik videosu YouTube’da viral oldu.  

O zamandan beri, orijinal dubstep müziğinin birkaç albümünü çıkardı ve yüksek enerjili dubstep keman konserleri vererek dünyayı gezdi. On iki yaşımdayken, Lindsey Stirling benim için büyük bir ilham kaynağıydı ve keman öğrenmeye ve çalmaya devam etmemin sebeplerinden biriydi. 

Pop Keman

Keman İçin Farklı Müzik Türleri
Keman İçin Farklı Müzik Türleri

Birçok kemancı, klasik müzik öğrendikten sonra daha sonra pop müziğe yönelir. Ancak pop keman çalmak, yeni bir müzisyenin başlamak için harika bir yoludur, özellikle de dinlemek için tercih ettikleri müzik pop ise.  

Müzik öğrenmenin en önemli yanı eğlenmektir, bu yüzden pop müziği seven biriyseniz, kaderinizde bir pop kemancısı olabilirsiniz! Simply Three, pop müzik çalan, klasik olarak eğitilmiş bir yaylı çalgılar topluluğudur. Kemancılarının adıGlen McDaniel.

Hip Hop Keman

Keman İçin Farklı Müzik Türleri

Hip hop müziği dinleyerek büyümüş pek çok kemancı var, bu yüzden doğal olarak keman tarzları bu türe yöneldi. Hip hop keman şarkıları genellikle elektronik vuruşlu bir keman melodisinden oluşur. Tarz keman üzerinde gerçekten iyi çalışıyor çünkü keman insan sesini taklit etme konusunda harika bir iş çıkarıyor. Diğer hip hop veya rap müziklerinde keman yerine şarkı söyleyen veya rap yapan bir ses olabilir. 

Keman İçin Farklı Müzik Türleri