Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Kurşun Kalemle Eskiz Çizme Tekniklerini ele alacağız.. Kurşun kalemle eskiz yapmak, uzun zamandır popüler bir sanat formu olmuştur ve bunun nedeni hiç de şaşırtıcı değildir. Kalemle eskiz yapmak çok yönlüdür, taşınabilirdir ve yalnızca birkaç temel malzeme gerektirir. Sadece birkaç araçla inanılmaz derecede ayrıntılı ve güzel bir sanat eseri yaratabilirsiniz. 

Basit çizgilerden karmaşık çizimlere ve eskizlere kadar, kurşun kalemle çizim yapabileceğiniz birçok stil vardır. Çeşitli farklı eskiz tekniklerini öğrenmek, karakalem çizimlerinizi yepyeni bir düzeye taşıyabilir ve yarattığınız sanat eserine daha fazla derinlik ve incelik getirebilir. Burada, bir sonraki eserinizde denemek için çeşitli karakalem çizim tekniklerini paylaşıyoruz. En iyi eskiz ipuçlarımızı ve tekniklerimizi keşfetmek için okumaya devam edin.

Resim Kursu hakkında ayrıntılı bilgi için Buraya Tıklayın.. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp randevu alabilirsiniz..

Kurşun Kalemle Eskiz Çizme Teknikleri

Çapraz Tarama

Kurşun Kalemle Eskiz Çizme Teknikleri

Bu yöntemler, gölgeleme yoluyla eskizlerinize derinlik katmanın çok yaygın ve etkili yollarıdır. Eskizlerinizi seviyelendirebilecek iyi bilinen karakalem stilleri söz konusu olduğunda, tarama ve çapraz tarama, öğrenmeniz gereken beceriler listesinin başında gelir. Tarama, esas olarak, gölge ve derinlik oluşturmak için çiziminizin ana çizgisi boyunca çizilen bir dizi çizgidir. Bu çizgiler dokunmamalı. Çapraz tarama, aynı şekilde kullanılan ancak kesiştikleri bir dizi çizgidir. Bu çizgiler ne kadar yakınsa, çiziminizdeki gölgeleme o kadar koyu olur. 

Noktolama

Kurşun Kalemle Eskiz Çizme Teknikleri

Noktalama, tarama veya çapraz taramaya benzer şekilde, gölgeleme ve derinlik eklemek için noktalar ekleme sanatıdır. Noktalar ne kadar yakınsa, etki o kadar derin olur. Noktalarınızın görünmesini ve daha iyi bir etki yaratmasını sağlamak için ve bu efekt için daha koyu olduğu için daha yumuşak bir grafit kullanmak en iyisidir.

Karalama

Kurşun Kalemle Eskiz Çizme Teknikleri

Herkes bir telefon görüşmesi sırasında beklerken bir kağıt parçası üzerinde boş karalamalar yapmıştır. Ancak karalama aslında çok etkili olabilen bir çizim tekniğidir. Karalanmış bir eskizin özellikleri, parça içindeki düzensiz ve kesinlikle düz olmayan çizgilerle tanımlanabilir. Kağıt üzerinde rastgele hareketler kullanmak, bir şekilde yapısı bozulmuş bir görüntü ile sonuçlanacaktır ve birbirine daha yakın oluşturulan düzensiz çizgiler ne kadar fazlaysa, o kadar koyu görünecektir.

Dairesel

Üzerine uyguladığınız baskı miktarını ayarlayarak kaleminizin ürettiği tonu kontrol edin. Yumuşak geçişler oluşturmak için size daha karışık bir görünüm veren küçük dairesel vuruşlar yapabilirsiniz. Algılanabilir çizgilerle küçük daireler yapmamanız gerektiğini belirtmek önemlidir. Bunun yerine, basınç eklerken kalemi dairesel hareketlerle hareket ettirin. Bu yaklaşım için daha mat bir kalem en iyi sonucu verir.

Kurşun Kalemle Eskiz Çizme Teknikleri

Gölgelendirme ve Karıştırma

Çiziminize daha temiz bir gölgeleme elemanı eklemek için bir kaç düzgün gölgelendirmeyi deneyebilirsiniz. Bu, tarama veya çapraz taramada karıştırmak için parmağınızı veya kıvrılmış bir kağıt parçasını kullanmak da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde yapılabilir. Bu, çiziminize daha pürüzsüz bir görünüm verecektir. Ayrıca, daha geniş kenardan yararlanmak için kaleminizi eğip gölge ve gölge görünümü oluşturan daha kalın çizgiler oluşturarak da karıştırabilirsiniz..

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

İzmir sanat kursları arasından, müzik kursu arayışında olanlar için, enstrüman çalıp, enstrüman kursu alıp yeni bir hobi edinmek isteyenler için, Erturgut Sanat Merkezi bir çok enstrümanın dersi sunıyor! İzmir müzik kursu bakımından çok şanslı bir yer, bir çok seçenek var! Siz de müzik kursu almak istiyorsanız Erturgut Sanat’a davetlisiniz, siz istekli olun ve gerisini bize bırakın!