Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Keman Teli Üzerindeki Notalar konusunu ele alacağız.. Nota öğrenmek ya da nota ile çalmak genellikle önyargı ile ele alınan ve çok zorlanılacağı düşünülen bir tabu olarak gözükebilir. Size şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, nota öğrenmek bilinenin aksine inanılmaz kolay ve öğrenmenizi daha da kolaylaştıracaktır.
Notalar müziğin alfabesidir, notalar bağlamında sadece hangi notaya basacağınızı değil aynı zamanda söz konusu notayı ne kadar süre çalacağınızı da belirleyebilirsiniz. Yani tam anlamıyla bir dilden bahsediyoruz. Müziğin dilini bilmeden ise müzik yapmak neredeyse imkansız diyebiliriz.
Peki nota bilmeden çalan yok mu? Tabi ki de var, bu uzun yılların tecrübesi ve çok iyi bir kulakla kesinlikle mümkün ancak busol elinizle sağ kulağınızı kaşımak gibi. Yani fazla yorucu.. Çok daha kolay ve enternasyonel bir şekilde öğrenmek varken neden işinizi zorlaştırasınız ki? Ayrıca nota bilmeniz sizi bağımsızlaştıracak ve her şarkı için hocaya bağımlı kalmayacaksınız..
Keman Derslerimiz hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın.. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp ücretsiz randevu alabilirsiniz..
Keman Teli Üzerindeki Notalar
Nota eğitimine geçmeden önce kağıtta gördüğünüz notaların keman üzerindeki yerlerini bilmek son derece kritiktir. Ancak daha önce nota aralıklarını bilmeniz gerekiyor. Kısaca nota aralıklarını şöyle ele alabiliriz;
- DoTamReTamMiYarımFaTamSolTamLa Tam SiYarımDo
Bu bağlamda keman telleri notaları üzerinden yola çıkarak keman klavyesi üzerindeki notaları bulabilmeniz son derece mümkün, ancak bunun için tabiki de başlangıç seviyesi bir armoni bilgisine ihtiyacınız var. Keman Derslerimize katıldığınızda devam eden ücretsiz armoni derslerimize katılarak eğitiminizi pekiştirebilirsiniz..
Bildiğimiz üzere keman üzerinde 4 adet tel bulunmaktadır, Bu teller pes sesten tiz ses doğru sıralanır. En pes olan tel Sol (G) telidir. En tiz olan ses ise Mi (E) telidir. Keman telleri pesten tize doğru şöyle sıralanmaktadır: Sol (G) – Re (D) – La (A) – Mi (E)
🎻 Sol (G)
🎻 Re (D)
🎻 La (A)
🎻 Mi (E)
Aşağıdaki görsel ile tellerin üzerindeki notaları doğru okumak için öncelikle notaların harf sembollerini de doğru okumanız gerekiyor, kısaca ele almak gerekirse: La (A) – Si (B) – Do (C) – Re (D) – Mi (E) – Fa (F) – Sol (G) şeklinde sembollenir..