Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Gitar İçin En İyi Egzersizler konusunu ele alacağız.. Özellikle başlangıç seviyesinde egzersizler biraz sıkıcı ve zor gelebilir. Bunun nedeni parmak koordinasyonunuzun henüz tam olarak gelişmemesidir, aslına bakarsanız zor ve sıkıcı gelmesinin ana nedeni tam olarak bahsettiğimiz bu koordinasyon meselesidir.
Başlangıç seviyesi egzersizler sizlere mantık olarak çok kolay gelecek, 1. perdeye 1. parmağınızla bastıktan sonra 2. perdeye 2. parmağınızla basmanız gerekecek.. Evet çok kolay.. Ancak parmağınıza hemen söz geçiremeyeceksiniz, sinirleriniz gerilecek..
Bu aşamada acele etmemenizi ve reflekslerinizin de geliştiğini göz önünde bulundurarak hızlı ilerlemeden ziyade verimli ilerlemeye odaklanmanızı öneririz. Mühim olan yapmak değil, mühim olan doğru yapmak. Bu aşamada atladığınız ya da yüzeysel ele aldığınız her egzersiz kazanımı emin olun ilerde karşınıza çıkacak ve siz o kazanımı atladığınız için yanlış bir alışmış olacaksınız ve yanlışı düzeltmek çok daha zor olacaktır. Onun yerine yavaş yavaş, egzersizin yapılışını ve kazanımını tam anlayarak gitmeniz son derece önemlidir..
Egzersizler üzerinde çalışırken pena vuruşlarınız sırayla yukarıdan aşağıya ve aşağıdan yukarıya doğru olmalı. Asla sadece yukarıdan aşağıya doğru pena vuruşu yaparak egzersizleri yapmayın. Ayrıca metronom ile çalışmanızı da öneririz. Metronomu önce yavaşa ayarlayın ve tam anlamıyla doğru yaptıktan sonra hızlanlanın..
Gitar Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp ücretsiz randevu alabilirsiniz..
Gitar İçin En İyi Egzersizler
1. Parmak Egzersizi
Her perdeyi kendi parmağı ile yapmayı unutmayın. Birinci parmağınız birinci perdede, ikinci parmağınız ikinci perdede ve böylece sıralanıp gidiyor.. Penalamayı ise kesinlikle atlamayın sırayla üstten ve alttan. Bu egzersizde metronom kullanmanız size inanılmaz fayda sağlayacaktır..
2. Parmak Egzersizi
Başlangıç seviye gitar egzersizlerinin en klasiği ile devam ediyoruz. Parmaklarınızın dik bir şekilde tellere temas ettiğinden emin olun, parmağınızı dik basarak alt tellere temas etmekten kaçınabilirsiniz. Egzersizimizi 60 bpm. metronom ile gerçekleştirerek sonuçlandırabilirsiniz..
3. Parmak Egzersizi
Yatay geçişli parmak koordinasyonu geliştirdikten sonra dikey geçişleri de işin içine katarak kazanımlarımızı arttıralım. Hız ile şimdilik işimiz yok dikkat etmemiz gereken tek unsur doğru perdeye doğru parmak ile geçmek ve parmak basışlarımızın tamamen dik olmasıdır..
4. Parmak Egzersizi
Çalışmalarımızı biraz daha melodik devam ettirelim.. Şimdi amacımız sadece basmak değil aynı zamanda bir melodi de oluşturmak. Son olarak bir gam egzersizi de olan parmak egzersizimiz var. Parmak numaralarını ve penalamayı kesinlikle atlamayın..