Fotoğrafçılık Nasıl Yapılır?
Bugün sizlere “Fotoğrafçılık Nasıl Yapılır” yazımızda fotoğrafçılığın nasıl yapılabileceği hakkında uzun süredir yapılan araştırmalar ve tecrübeler doğrultusunda bir yazı hazırladık. Bu yazıyı okurken, aklınızdaki bütün soru işaretlerinin tek tek giderildiğini gözlemleyebileceksiniz. İnternet aleminde en sık sorulan soruların cevaplarını ve fotoğrafçılığın altın kurallarını bulabileceğiniz nitelikte bir yazı hazırladık.
Bu yazıda bulabileceğiniz konular şunlardır;
♦ Fotoğrafçılık Nasıl Yapılır?
♦ Fotoğrafçılığın Ne Olduğunu Anlayın
♦ Fotoğraf Makinesi Satın Alın
♦ Sürekli Fotoğraf Çekin
Dilerseniz sizler için uzun süreli araştırmalar ve yıllardır süre gelen tecrübelerimiz doğrultusunda hazırladığımız “Fotoğrafçılık Nasıl Yapılır?” isimli yazımıza geçiş yapıp, nasıl fotoğrafçı olunabileceğini öğrenmeye başlayalım.
Fotoğrafçılık Nasıl Yapılır?
Fotoğrafçı olmayı öğrenmek için uygulamanız ve öğrenmeniz gereken çok fazla aşama mevcuttur. Nasıl ki araba kullanmayı öğrenmeden önce, kurslar sizlere arabanın her parçasını ve bu parçaların ne işe yaradığını öğretiyor ise, siz de uzman bir fotoğrafçı olmadan önce fotoğraf makinenize hakim olabilecek derecede bilgiye ve tecrübeye sahip olmalısınız. Dilerseniz, bu tecrübelere hızlıca sahip olabilmeniz ve fotoğrafçı olabilmeyi öğrenebilmeniz için gerekli olan aşamaları ayrı başlıklar altında inceleyelim.
Fotoğrafçılığın Ne Olduğunu Anlayın
Profesyonel bir fotoğrafçı olmadan önce fotoğrafçılığın ne anlama geldiğini araştırmalı, örneklerini detaylı bir şekilde incelemelisiniz. Dünya üzerinde yüzlerce fotoğrafçılık türü ve milyonlarca fotoğrafçı bulunmaktadır. Bu fotoğraf türlerini öğrenmeli ve alanlarında en profesyonel olan fotoğrafçıların işlerini araştırmalı, gözlemlemeli ve en önemlisi vermek istediği, anlatmak istediği mesajı anlamalısınız. Eğer bu yöntemi uygulamazsanız, profesyonel fotoğrafçı olma yolunuzun önüne büyük büyük taşlar koymuş olursunuz. Nasıl ki doğduğunuzda konuşamıyor, etrafınızdaki sesleri dinleyerek ve hepsine birer anlam yükleyerek konuşmayı öğreniyorsanız, fotoğrafçı olabilmek içinde, dünya üzerinde ünlenmiş fotoğrafçıları araştırmalı ve işlerini gözlemlemelisiniz.
“Peki bunu nasıl yapabilirim?”
Dilerseniz sizler için yukarıda bahsettiğim konunun nasıl uygulanabileceğini madde madde yazalım:
- İlk olarak internete “Fotoğrafçılık Türleri” yazarak, fotoğrafçılık türlerini öğrenerek başlamalısınız
- Fotoğrafçılığın türlerini öğrendikten sonra, her fotoğrafçılık türü için ünlenmiş sanatçılardan en iyisini bulmalı ve işlerini gözlemlemelisiniz
- Her alanda bulunan profesyonel fotoğrafçıların işlerini gözlemledikten sonra size en çok hitap eden fotoğrafçılık türünü belirlemeniz gerekmektedir
- Yapmak istediğiniz fotoğrafçılık türünü bulduktan sonra ise bu alanda ünlenmiş en az 10 fotoğrafçıyı bulup, hepsinin işlerini gözlemlemeniz gerekmektedir
Bu araştırmaları uygulamak, farklı kültür, yaş ve dine mensup insanların bakış açılarından fotoğrafçılığı gözlemlemenizi sağlayacağı gibi fotoğrafın nasıl çekildiği hakkında da az çok fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.
Fotoğraf Makinesi Satın Alın
Fotoğrafçı olabilmek için tabi ki de bir adet fotoğraf makinesi satın almalısınız. Fotoğraf makineleri, uygulayacağınız işlere göre ayrı modellere ayrılmaktadır, başlangıç için alabileceğiniz ilk modelin mutlaka “Başlangıç” seviyesinde olması gerekmektedir. Başlangıç seviyesi için üretilmiş fotoğraf makinelerinin üzerlerinde genellikle öğretici ayarlar ve kolay çalışmalar bulunmaktadır. Eğer fotoğrafçılığı öğrenmek ve bütçenize çok yüklenmemek istiyorsanız herhangi bir markanın başlangıç seviyesinde üretilmiş olan bir fotoğraf makinesini satın alabilirsiniz.
Eğer bu kısımdaki bilgiler sizlere yeterli gelmediyse, sizler için ayrı bir makale olarak sunduğumuz “En Uygun Fiyata Fotoğraf Makinesi Satın Alma Rehberi” isimli yazımızı okuyarak, size ve bütçenize en uygun fotoğraf makinesini nasıl satın alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Sürekli Fotoğraf Çekin
Fotoğrafçılığı öğrenebilmenin tabi ki de tek yolu sürekli fotoğraf çekmektir. İlk başlarda net olmayan veya renkleri dengeli olmayan “hatalı” fotoğraflar çekebilirsiniz, bu durum sizi korkutmasın. Hiç bir fotoğrafçı mükemmel fotoğraflar ile başlamadı, hepsi hatalar yaptı çünkü hata yapmadan, hata yapmamayı asla öğrenemezsiniz.