Günümüz müzik dünyası yeni bir müzik tüketici grubu yaratmış durumda. Bu durumun temelinde ise ekseriyetle müziğin konfeksiyonel bir hale gelmesi ve tüketilebilir, son kullanma tarihi olan müzikler üretmesi yer alıyor… Peki, bu durumu ve algıyı yaratan ne? Dijital mi naturel mi? Neden sürekli aynı sesleri aynı ritimleri duyduğumuzu düşünüyoruz?

Dijital Müzik

Bu sorunun pek çok cevabı olabilir pek tabii… Biz bu sorunun cevaplardan birini “Dijitalleşme” olarak tanımlamaktan çekinmiyoruz…  Dijital aletler, dijital sistemler ve dijital sesler… Müziğin kaynağı giderek dijitalleşiyor… Telefonlardan dinlenen müziğin plak ve kasetleri ezip geçmeye çalıştığı bir çağdayız.  Elbette ki hal böyle olunca kaliteli müzik dinlemek isteyenler, müziğin hazzına varmak isteyenler için de yeni ve farklı sistemler geliştirilmeye özen gösteriliyor.  Bu sistemlerden biri de Hİ-Fİ Sistemler. Peki nedir Hi-fi Sistemler?

Anlatalım…

Dijitali Değil Sesi Tercih Edenlerin Adresi: Hi Fi Sistemleri

Dijital mi Naturel mi?

Müzik mağazalarını ziyaret eden biriyseniz şunu rahatlıkla fark etmişsinizdir: Plaklar hemen hemen her müzik mağazasında yeniden rövanşta ve adeta yeniden boy göstermeye başlıyor… Bunun bir sebebi var elbette. Plakta ses kalitesi hem daha iyi hem de daha gerçek. Aman yer işgal etmesin diye sıkıştırılmış müzikten bahsetmiyoruz.  Cep telefonu yahut CD formatına uyarlanmak isterken, vasatlaştırılmış bir ses değil, aksine müziğin en saf haline ulaşabileceğiniz bir müzikten bahsediyoruz…

Ancak bunun için de plağın kendisi tek başına yeterli değil bir de iyi bir pikaba ihtiyaç var. İşte pikap ve plak ikilisi bir araya geldiğinde müziği mümkün olduğunca canlı performansa yaklaştırıyor.

İşte, müziği canlı performansa yaklaştıran bu cihazların biraz kalburüstü olanlarına Hİ-Fi deniyor. Bu anlamda Hi- Fİ yüksek sadakatle çalan cihazlar demek oluyor…

Diyebiliriz ki iyi bir müzik dinleyicisi için(asla bir tüketici değil) plaklar bu anlamda kutsal ikon vazifesi görüyor. Bunun sebebi ise pikabınıza koyacağınız plaklarınızın zamanla size büyülü bir müzik dünyası sunması… Öyle ki bir bakmışsınız plak koleksiyoncusu bile oluvermişsiniz.:)

Dijitali Değil Sesi Tercih Edenlerin Adresi: Hi Fi Sistemleri

Plakların büyülü dünyası zamanla size yeni bilgi aktarımları da sağlıyor… Plak merakınız geliştikçe, radarınıza kapak tasarımlarından tutun da plağın hangi stüdyoda kaydedildiğine, kaç tane üretildiğine, üretim yerine, kaç adet baskısı yapıldığına varana kadar radarınıza girmeye başlıyor…

İyi müziğin peşindeki günümüz gençleri ise bu konuda oldukça istikrarlı ve girişken. Öyle ki müzik türüne göre koleksiyon yapanlar bile var bu grubun başını ise cazcılar çekiyor.

Bu merak plak koleksiyonlarını birkaç yüz plaktan binlere ulaştırabiliyor. Elbette iyi bir plak koleksiyonuna sahibim demek için genellikle bu rakamın 5 bin ve üzeri olması gerektiği söyleniyor.

Tabi iyi bir plak dinleyicinin iyi de bir pikabı olması gerekiyor. Bu aşamada piyasada her keseye uygun seçenekler bulunurken, 2 el pikapların da alım satımda artış gösterdiğini söyleyebiliriz. Bugünlerde birkaç bin liraya keyifle müzik dinleyebileceğiniz sitemler kurabilirken bu bütçeyi milyon dolarlara kadar çıkarmanız da mümkün.

Dijitali Değil Sesi Tercih Edenlerin Adresi: Hi Fi Sistemleri

Elbette işin plak tarafı da bir bütçe gerektiriyor… Bugün kaliteli bir plağın ortalama fiyatı 250 Tl’yi buluyor. Bir plağın ortalama 250 TL olduğunu düşünürsek, iyi bir müzik seçkisi bile maliyet yaratıyor diyebiliriz…

Bi tabii gelişmiş ülkelerde plak fiyatları daha uygun olabiliyor. Ve kolaylıkla 2. El plaklar bulunabiliyor. Bu durumun nedeni ise dinleyicilerde, plaklarını iyi koruma bilincinin de yerleşmiş olması. Antikacılardaki 2. el pikaplar ise bazen hiç kullanılmamışçasına iyi korunmuş olarak satışa sunulabiliyor…

Ülkemizde de bu bilinç giderek artma yolunda seyir ediyor. Ve işte tam da bu yüzden pikap ve plakların değeri giderek artıyor. İnsanlar geçmişin sıcak ve canlı tınılarını duymak ve müziğin hazzını doruklarda yaşamak istiyor. Her ne kadar dijitalleşmiş müzik, telefon ve CD formatlarında piyasada yer edinmeye çalışsa da genel eğilim hala kaliteli müzikten yana…

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direk sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

+ Telefon – Sabit: 0232 368 88 08    / Sabit telefonumuza 12.00 ile 20.00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.

+ Telefon – Mobil: 0507 95 96 333   / Mobil telefonumuza  9.00 ile 23.00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz, veya istediğiniz her saat sizi aramamız için mesaj bırakabilirsiniz.
+ Whatsapp: 0507 95 96 333
+ Mail: msn@erturgutsanatmerkezi.com

Sosyal Medya:

+ Twitter: www.twitter.com/ErturgutSanat
+ Instagram: 
www.instagram.com/ErturgutSanat
+Facebook: 
www.facebook.com/ErturgutSanat 

+Telegram Kanalı: https://t.me/kultursanathaberleri

Youtube: www.youtube.com/ErturgutSanat
Foursquare: Erturgut Sanat
Skype: erturgutsanat (online dersler için)
+ Grup: Erturgut Sanat
+ Android Uygulama: Erturgut Sanat

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

İsteyen herkes doğru eğitimle bir müzik aleti çalabilir, resim çizebilir, tiyatro oyunu sahneleyebilir, güzel fotoğraflar çekebilir. Bunları yapabilmek için yetenekli doğmak zorunda değilsiniz, sanat merkezimize başvurduğunuzda bunları yapabilmek için zaten gerekli tüm eğitimi alacaksınız. Sizin gelişiminize en uygun programı hazırlayıp sizlere sunduğumuz için gerekli tüm bilgiyi edineceksiniz.

Şimdi bir adım atmanız için tek gereken şey “istekli olmak”. Çevrenizden gelen aklınızı çelen olumsuz tepkilere bakmayın, yaşınızı sorun etmeyin, yapamam diye düşünmeyin çünkü bunları hiç biri sorun değil. İstedikten sonra yapması gerçekten kolay, kendinizi sanat merkezimizin programlarına bırakın. İddia ediyoruz, isteyen herkes müzik aleti çalmayı da, resim çizmeyi de, fotoğraf çekmeyi de, tiyatro oyunu oynamayı da öğrenebilir!