Çocuklara Müziği Sevdirirken ve Enstrümanları Tanıtırken Faydalanacağınız 5 Yöntem
İşte Müzik Kavramlarını Öğretmek İçin Evde Yapabilecekleriniz…
Küçük çocuklar düşündüğünüzden de meraklı öğrenicilerdir; özellikle çekici bir şekilde sunulduğunda yeni deneyimlere oldukça açıktırlar. Ve müzik, hemen her çocuğun çok küçük yaşlardan itibaren sevdiği şeylerden biridir. Bazı araştırmalar bunun doğuştan olduğunu da söylüyor… Anne karnındayken kalp atışının ritminden kendi başına nefes alış verişini deneyimlemeye kadar çocuğunuzun doğal bir ritmi vardır. Çocuğunuzun bu ritmi beslemesine ve geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz. Unutmayın sizin de doğuştan bir ritminiz var!:)
Ebeveynler ve öğretmenler genellikle küçük çocuklara müzik öğretmek için eğlenceli ve yaratıcı yollar kullanırlar. Bunu yapmak için gerçekten çok büyük bütçelere ihtiyacınız yok, tek ihtiyacınız olan yaratıcılık ve hayal gücü.
Müzik Aletlerini Küçük Çocuklara Tanıtmanın Beş Basit Yolu:
Günlük ve Sıradan Buldukları Nesneleri Kullanın
Müzik enstrümanlarını çocuklara tanıtmanın ve ritim gibi önemli bir kavramı öğretebilmenin harika bir yolu da evde, sınıfta yahut bulunduğunuz ortamdaki günlük nesneleri kullanmak ve ona vurmalı bir enstrüman gibi davranmaktır.
Bu konuda küçük tencere ve tavaları, tencere kapaklarını, metal kepçeleri, tahta kaşıkları, tuzluk ve biberlikleri, kurşun kalemleri, çubukları, cetvelleri ve değişen miktarlarda suyla doldurulmuş cam şişeleri ve daha pek çok nesneyi çeşitli sesler yaratmak için kullanılabilirsiniz.
Onlara Gerçek Enstrümanları Tanıtın
Mümkünse, çanlar, davullar, marakalar veya üçgenler gibi bazı gerçek vurmalı enstrümanları ödünç alın ya da herhangi bir müzik mağazasına beraber uğrayarak çocuğunuzla birlikte enstrümanları deneyimleyin, enstrümanları hissetmesine, enstrümanlarla kendi başına etkileşime girmesine izin verin, enstrümanların ürettiği sesleri keşfetmesine izin verin. Ardından, enstrümana vururken veya kendi başlarına ses üretirken başka bir enstrüman alın ve çocuğunuzla birlikte çalın. Müzik cesurdur ve cesareti olanları sever. Onları cesaretlendirin!
Çocuğunuz enstrümanı kendi başına denedikten sonra, kendiniz de enstrümanı deneyin, basit bir ritim gösterin veya onlar için çalın. Kendi deneyleriniz ve doğaçlamalarınız çocuğunuza doğru ya da yanlış olmadığını, eğlenmek ve müziği içeriden keşfetmekle ilgili olduğunu gösterecektir.
Kendiniz Bir Enstrüman Yaratın
Çocuklar için bir başka eğlenceli aktivite de geri dönüştürülmüş malzemelerden kendi müzik aletlerini yaratmalarına yardımcı olmaktır. Örneğin, boş bir kağıt mendil kutusu ve lastik bantlardan küçük bir gitar yapmayı deneyebilirsiniz. Veya boş bir kabı pişmemiş fasulye veya pirinçle doldurarak bir shaker oluşturabilirsiniz. Bu bire iki dersidir. Yapacağınız etkinlikle sadece müzikal öğrenmeyi teşvik etmekle kalmazsınız; aynı zamanda geri dönüşümün değerini de gösterirsiniz.
Müzik Dinleyerek Farkındalık Yaratın
Çocuklarınızı çeşitli dönemlerden ve kültürlerden müzikle tanıştırmaya çalışın. Daha sonra çocuğunuzdan müzikten en az bir enstrüman belirlemesini isteyin. Müziğe bağlı olarak, dinlemeyi dans veya hareketle birleştirerek alkışlama, orkestra şefliği veya ayak vurma gibi bu aktiviteyi uzatabilirsiniz. Bu, çocuğunuzun müziği takdir etmesine ve diğer müzik türleri hakkında farkındalık kazanmasına yardımcı olacaktır. Bazıları bu aşamada sabit vuruş kavramını kavramaya başlayabilir bile.
Yöntemlerinizi ve Tarzınızı Renklendirin
Küçük çocuklara müzik aletlerini tanıtmanın bir başka basit yolu, onlara farklı müzik aletlerini içeren boyama kitapları sağlamaktır. Müzik aleti boyama kitaplarını kitapçılarda veya ücretsiz yazdırılabilir boyama sayfalarını çevrimiçi olarak bulabilirsiniz. Boyalarken, birkaç ses parçası gibi, çocuğunuzun boyadığı enstrümanı içeren bir ses örneği bulmak isteyebilirsiniz. Yapacağınız bu etkinliklerle aynı anda birden çok duyuyu (görme, ses, dokunma) devreye sokacağınız için çocuğu öğrenme sürecine derinden dahil ederek ve çocuğunuzun konuyla olan bağlantısını güçlendirmiş olacaksınız.
Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın
İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.
Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.
Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.
Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?
Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.
İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.
Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.
Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..
+ Telefon – Sabit: 0232 368 88 08 / Sabit telefonumuza 12.00 ile 20.00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.
+ Telefon – Mobil: 0507 95 96 333 / Mobil telefonumuza 9.00 ile 23.00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz, veya istediğiniz her saat sizi aramamız için mesaj bırakabilirsiniz.
+ Whatsapp: 0507 95 96 333
+ Mail: msn@erturgutsanatmerkezi.com
Sosyal Medya:
+ Twitter: www.twitter.com/ErturgutSanat
+ Instagram: www.instagram.com/ErturgutSanat
+Facebook: www.facebook.com/ErturgutSanat
+Telegram Kanalı: https://t.me/kultursanathaberleri
+ Youtube: www.youtube.com/ErturgutSanat
+ Foursquare: Erturgut Sanat
+ Skype: erturgutsanat (online dersler için)
+ Grup: Erturgut Sanat
+ Android Uygulama: Erturgut Sanat
Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?
Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir
İsteyen herkes doğru eğitimle bir müzik aleti çalabilir, resim çizebilir, tiyatro oyunu sahneleyebilir, güzel fotoğraflar çekebilir. Bunları yapabilmek için yetenekli doğmak zorunda değilsiniz, sanat merkezimize başvurduğunuzda bunları yapabilmek için zaten gerekli tüm eğitimi alacaksınız. Sizin gelişiminize en uygun programı hazırlayıp sizlere sunduğumuz için gerekli tüm bilgiyi edineceksiniz.
Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır.
Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.
İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz. Ayrıca yazının devamını da okuyup ulaşım konusunda daha daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.