Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Şarkı Söylemek İçin Yetenek Gerekli Mi? konusunu ele alacağız.. Eğer bir kaç şarkı performans izlediyseniz, bazı şarkıcıların diğerlerinden daha iyi olduğunu anlayabilmişsiniz. Bir şarkıcıyı diğerinden “daha iyi” yapan nedir? Bu sorunun cevabına istinaden daha derin bir soru sorulmalı.. İşte asıl soru şu: Şarkı söylemek yetenek mi yoksa beceri mi?

İnsanlar, doğal bir yeteneğe sahip olarak şarkı söylemek için mi doğuyor, kulağa harika gelmeyi görünüşte zahmetsiz hale getiriyorlar mı? Yoksa insanlar olmak istedikleri şarkıcı olmak için şarkı söyleme becerilerini öğrenmek ve uygulamak zorundalar mı? Siz veya tanıdığınız biri şan dersleri almayı düşünüyorsanız, bu soruları soruyor olabilirsiniz. 

Şan Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp randevu alabilirsiniz..

Şarkı Söylemek İçin Yetenek Gerekli Mi?

Yetenek Nedir?

Şarkı Söylemek İçin Yetenek Gerekli Mi?
Şarkı Söylemek İçin Yetenek Gerekli Mi?

Peki yetenek nedir? Bir kişinin, gördüğü veya başkalarının yaptığını duyduğu bir şeyi taklit etmek için fiziksel zekasını kullanabildiğinde yetenekli olduğu söylenir. Örneğin, başka birinin şarkı söylediğini duyarsınız, zihniniz, bedeniniz ve ruhunuz onu işler ve sonra tekrarlamak için ağzını ve vücudunu kullanırsınız. Bazı insanlar bunu neredeyse hiç çaba harcamadan yapar. Bunu yapan insanların bu yüzden yetenekli şarkıcılar oldukları söylenir, değil mi? Ancak şarkıcıların çoğu aslında şarkı söyleme becerileri üzerinde çalışırlar, zamanla vokallerini şarkı söylemeyi geliştirecekleri noktaya kadar geliştirirler…

Yeteneği vücudunuzdaki bir kas grubu olarak düşünebilirsiniz. Sonuç itibariyle her insanda kas bulunmaktadır. Bazı insanlar o kas gruplarının üzerine giderek, sıkı çalışarak vücutlarını geliştirir ve kasların daha belirgin olmasını sağlar. Bazı insanlarda ise dengeli beslenmemek ve hareketsizlikten kaslarının üzeri yağlanır. Yetenek de aynı şekilde üzerine gidildiğinde gelişir ve ortaya çıkar..

Şarkı Söylemek Hem Yetenek Hem De Beceri İster

Şarkı Söylemek İçin Yetenek Gerekli Mi?
Şarkı Söylemek İçin Yetenek Gerekli Mi?

Şarkı söylemeye gelince hangi beceriler öğretilebilir ve öğrenilebilir? Saha, menzil ve güven var. Vokal dersleri, bir kişinin başkalarıyla “ahenk içinde” şarkı söylemesine ve aynı zamanda akort içinde şarkı söylemeyi öğrenmek için müzikal “kulağını” geliştirmesine yardımcı olur. Vokal egzersizleri ile, bir şarkıcı muhtemelen aralığını bir oktavdan birden fazla oktava genişletebilir ve tabii ki de bu tamamen mümkün ve biraz pratikle yapılabilir.

Sonra güven sorunu var. Çoğu insan, topluluk içinde şarkı söyleme korkularından kurtulmaları için onları cesaretlendirecek bir koçluğa ihtiyaç duyar. Çok fazla insan, kendilerinin “eleştirileceğinden” veya başkalarının onları olumsuz yargılayacağından korkar. Korkunun güven ile değiştirilmesi gerekir, bu da vokal derslerinin bir kişi için tam olarak yapabileceği şeydir.

Gezegendeki en yetenekli şarkıcılardan bazıları bile şarkı söyleme yeteneklerini geliştirmek veya geliştirmek için vokal koçlarıyla birlikte çalışır. Erturgut Sanat ailesi olarak bizler, hedefiniz doğrultusunda ilerlemenize yardımcı olmak için duradayız. Daha fazla bilgi edinmek ve şan muhabbetlerimize katılmak için sizlere ders dışında dahi olsa kapımız her zaman açık!

Şarkı Söylemek İçin Yetenek Gerekli Mi?
Şarkı Söylemek İçin Yetenek Gerekli Mi?