Resim Sanatına Başlayanlar İçin İpuçları.. Duyguları dil dışında başka bir iletişim aracılığı ile ifade etmek her zaman avantajlı olmuştur. Hele ki bunu sanat ile yapabiliyorsanız duygularınızı yansıtmakta pek de zorluk çekmeyeceksinizdir. Zira en sıkıntılı anlar bir notayla belirtildiği kadar yüzlerce sayfa kitapta belirtilemeyebilir.

Resim çizmek, resim çizmeye adım atamamış kişilerin gözünde bazen imkansızı temsil edebilir. Kafanızdaki bir anın bir yüzey üstünde somutlaşması muhteşem bir durumdur. Bazen keşke deyip geçersiniz bazen de acaba deyip üstünde uzunca kafa yorarsınız..

Resim sanatına başlayanlar için

Erturgut Sanat olarak bugün sizlerle resim yapma konusunda ‘Acaba’ diyenlere çizmeye başlamaları ve ilerleyişi hakkında birkaç ipucu vermeye çalışacağız..

Resim Eğitimi hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın..

Acabaları Ortadan Kaldırın!

Sanat eğitimlerinde eğiticinin karşılaştığı en fazla sorulardan biri de “Acaba yeteneğim var mı?” sorusudur. Bu soruya kendi kendinize şu soruyla yanıt verin; “Çizmiyorken bunun bir önemi var mı?”

Yeteneğin geliştirilebilir olduğunu unutmayın. Belki de içinizde sizi efsane yapacak bir resim yapma yeteneği var. Bu yeteneği eğitimle ve tecrübeyle pekiştirmedikçe o yetenek sizin içinizde öylece bekleyecektir. Yeteneği bir kas gibi düşebilirsiniz, her insanda kas vardır ancak doğru spor ve düzenli beslenme sağlanmazsa kaslarınızın üzerinde yağlar oluşacak ve kaslarınız hiç gözükmeyecektir.

Resim eğitimi hakkında

Kasın nasıl spor ve düzenli beslenmeye ihtiyacı varsa yeteneğin de aynı şekilde eğitim ve devamlılığa ihtiyacı vardır. Bu iki unsurun üzerine giderek yeteneğinizi geliştirebilirsiniz..

Enstrümanınızı İyi Tanıyın

Her sanatı icra etmenin bir aracı vardır. Özellikle resim sanatında başlangıç seviyesindeysiniz sizin aracınız da kalem! Bir çok kalem türü vardır. Bu kalemlerin özelliklerini öğrenerek kalemlerinizi işlevsel olarak kullanabilirsiniz. Bu da sizin daha verimli çalışabilmenizi sağlar.

Kalemin sonlarına doğru sertlik özelliğini belirten harfleri göreceksiniz. Harfler granit sertliğini temsil eder..  H grubu sert, HB grubu orta, B gurubu yumuşak graniti temsil eder.. Eğer eskiz çalışıyorsanız H grubu granit kalemleri seçmelisiniz, B grubu ile de yumuşak dokuları çizebilirsiniz..

Resim Sanatına Başlayanlar İçin İpuçları

Kalemin özelliklerini bilmek kadar kalemin tutuşunu da doğru bilmek çizim eğitiminiz için son derece önemli bir unsurdur..

Örneğin kalemi ucuna yakın yerinden tutmanız size daha fazla kontrol sağlayacaktır. Net çizimler yapmanız bu teknikle mümkün olacaktır. Kelimi daha yukarıdan tutarak daha yumuşak dokular elde edebilir, açık renk çizimler sağlayabilirsiniz..

Kağıt Seçimi

Söz konusu çizim olduğunda kalemden sonra gelen en önemli unsur kağıttır. Kağıdın özelliği de aynı kalemde olduğu gibi çizimlerde size yardımcı olacaktır. Doğru kağıdı doğru çizimlerde kullanarak hem tekniğinizi doğru geliştirebilir hem de çizimlerinizde tam verimliliği sağlarsınız..

Resim Sanatına Başlayanlar İçin İpuçları

Kağıtlar gramajlarına göre birbirinden ayrılır ve stilinize göre doğru gramajı eğitimlerde öğrenebilir ya da tecrübenizle kendiniz öğrenebilirsiniz..

Eğitim Alın

Eğitim kendinizi geliştirmenin en iyi ve garanti yoludur. Zira yanlış bir tekniği uygulayarak ve zamanla bu yanlış tekniğe alışarak resim sanatında ilerlemeniz mümkün değildir. Teknik eğitim resim sanatında ilerleme için oldukça önemlidir. Unutmayın eğitim bireye özel olmalıdır. Temelde atılan en ufak bir yanlışlık eğitim sürecinizi zorlaştırabilir ve sizi yıldırabilir. Örneğin kalem tutmayı tam kavrayamadığınızda veya yanlış tutmaya alıştığınızda çizim hayatınız çok sınırlı ve çileli geçecektir.

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

İzmir sanat kursları arasından, müzik kursu arayışında olanlar için, enstrüman çalıp, enstrüman kursu alıp yeni bir hobi edinmek isteyenler için, Erturgut Sanat Merkezi bir çok enstrümanın dersi sunıyor! İzmir müzik kursu bakımından çok şanslı bir yer, bir çok seçenek var! Siz de müzik kursu almak istiyorsanız Erturgut Sanat’a davetlisiniz, siz istekli olun ve gerisini bize bırakın!

Erturgut Sanat Merkezi 2007 yılının Aralık ayından, yani kurulduğu günden beri müzik alanında, çok geniş bir enstruman seçeneğiyle hizmet vermektedir. İzmir’de müzik kursu ve sanat kursları arayışınıza son vermek için Erturgut Sanat burada!