Kalabalığı inanılmaz bir gitar solosu kadar çılgına çeviren başka bir şey var mı? Bizce yok. Sahne ışıkları, yeteneklerini sergileyen gitaristin üzerinde ışıl ışıl parlarken, solistin arka koltukta oturmasının zamanı geldi.

En iyi soloların hepsi tarihe geçti ve hayranlar, bu sololarla ilk kez akıllarını kaçırdıklarında asla unutmayacakları anıları çoktan hafızalarına kazımış oldular… Tüm zamanların en iyi 10 gitar sololarını listelerken, gitar kahramanlarınızı tekrar takdir etme ve hayran olma zamanı.

Sizler De Harika Gitar Soloları Çalabilirsiniz!

Sizler de unutulmaz soloları çalmak ve şarkılara doğaçlama solo ile eşlik etmek için iyi bir gitar eğitimi almalısınız. Gitar eğitimi hakkında ayrıntılı bilgiler edinmek için Buraya Tıklayın.

En İyi Gitar Sololarına Bir Göz Atalım

Chuck Berry – Johnny B. Goode

En İyi Gitar Soloları

Hiçbir şey Johnny B. Goode kadar rock and roll olamaz. New Orleans yakınlarındaki Louisiana’nın derinliklerinden gelmiş olabilir, ancak hayali köylü çocuğu Chuck Berry sayesinde küreselleşti. Basit ve akılda kalıcı, bu gitar cümlesi aldatıcıdır.

Bu şarkının coverlarını defalarca duymuş olsanız da kimse onu Berry’nin ustalığıyla çalmıyor.

Nirvana – Smells Like Teen Spirit

Gitar Solosu

“Teen Sprite” i düşünün ve zihniniz, grunge hareketini sonsuza dek tanımlayacak olan power akorlarının ilerleyişine tanıklık etsin. Ancak dikkatli bir dinlemeyle, şarkıyı gerçekten öfkeli kılan şeyin Kurt Cobain’in solosu olduğunu anlayabileceksiniz.

Rage Against the Machine – Killing in the Name

En İyi 10 Gitar Solosu

Onlar, öfkesini müzikal atom bombasıyla birleştiren alternatif metalin krallarıdır. Zack de la Rocha, grubun siyasi gündemini gerçekleştiren başlıca kişi olabilir, ancak gitarist Tom Morello da dikkate alınması gereken bir güç. Onun benzersiz tarzı burada en iyi şekilde sergileniyor ve önümüzdeki on yıllar boyunca bir mosh-pit marşı ile koşullandırılıyor.

Michael Jackson – Beat It

Tüm Zamanların En İyi 10 Gitar Solosu!

Jackson ve konuk gitarist Eddie Van Halen, Thriller’ın bu çarpıcı şarkısıyla müzik tarihindeki ikonik konumlarını kazandılar. Jackson’ın olağanüstü pop vokalleri ve Van Halen’in rock tarzı, karşı konulamaz gitar solosu sayesinde büyülü bir kombinasyon olduğunu kanıtladı.

Rolling Stones – Sympathy for the Devil

Tüm Zamanların En İyi 10 Gitar Solosu!

Bu Stones klasiği, Şeytan’ın kendisini ve onu uyandıran davul ritmini kişileştiren ilgi çekici şarkı sözlerinin gölgesinde kalmış gibi görünebilir. Ta ki, Keith Richards’ın izleyiciyi memnun etmek için bir solo ile iki buçuk dakika içinde dikkat çağrısında bulunmasına kadar.

The Strokes – Last Nite

Tüm Zamanların En İyi 10 Gitar Solosu!

Indie şarkı ustaları The Strokes, bu erken hit ile rock kimlik bilgilerini gösteriyor. Bu parçanın ilk albümü Is This It’te yer almasının üzerinden on yıldan fazla süre geçmiş olabilir ama etkisi hala kalabalıkları çılgına döndürmeye yetiyor…

Lynyrd Skynyrd – Free Bird

Tüm Zamanların En İyi 10 Gitar Solosu!

Bu hard rock favorileri, Deep South’un sesini Sweet Home Alabama gibi melodilerle popülerleştirmeye yardımcı oldu. Yine de en hayrete düşüren solosuyla övünen, daha nazik Free Bird. Birkaç dakika beklemeniz gerekebilir, ancak karşılığını fazlasıyla alacaksınız.

Joan Jett ve Blackhearts – I Love Rock ‘n’ Roll

Tüm Zamanların En İyi 10 Gitar Solosu!

Deri kaplı rock kraliçesi bu Arrows şarkısını ham, keskin versiyonuyla adeta bir marşa çevirdi. İsmini The Runaways ile yaptıysa da bu şarkı onu rock’n roll şöhretleri listesine sağlam bir şekilde yerleştirdi. Ancak, şarkıyı stratosfere taşıyan Ricky Byrd’ın solosu oldu.

The Libertines – Time for Heroes

Tüm Zamanların En İyi 10 Gitar Solosu!

Bu çocuklar, bu kargaşalı pistle rock büyüklerinden ilham alıyorlardı. Etkileyici bir birikimden sonra soloları, anarşik grubun kendisi kadar kaotik bir hal aldı. O zamandan beri çok az grup, yaratıcılık ve yenilikçilikte onları eşleştirdi.

Jimi Hendrix – Voodoo Child

Tüm Zamanların En İyi 10 Gitar Solosu!

Elektro gitarı sonsuza dek değiştiren bir efsane o. Şimdiye kadar sahneye çıkan en saygın müzisyenlerden biri; Hendrix sesin sınırlarını zorladı. Voodoo Child’daki solo gerçekten unutulmaz. Hiç kimse onu bu başarıyla kopyalayamadı. Diğerleri – özellikle Stevie Ray Vaughan – biraz yaklaştıysa da Hendrix hala bir numaralı konumunu koruyor.

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

Erturgut Sanat İle Gitar Kursu

Öğrencilerimiz kursumuzu İzmir’in her yerinden tercih etmektedirler, Buca, Bornova, Alsancak, Gaziemir, her bölgeden öğrencilerimiz bulunmaktadır, sadece Karşıyaka’dan değil İzmir’in her noktasından bir sürü gitar öğrencimiz vardır.

Hep ben kazanayım, İzmir’de gitar kursu arayan herkesi ben bünyemde toparlayayım demekten öte, gitarı, müziği ve sanatı sevdirmeyi ve insan kazanmayı amaçlayan gitar kursumuz seni de aramızda görmek istiyor ve İzmir’de gitar kursu için Erturgut Sanat’ı tercih ettiğin taktirde sana gitar çalmayı öğretebileceğinin garantisini veriyor, sen yeter ki iste, gerisi bizde (:

İnternette kaynakların fazlasıyla yer aldığı günümüzde internetten gitar çalmayı öğrenmek mümkündür fakat temeli doğru oturtmak ve hatalarınızı farketmek adına bir eğitmenden destek almak gerekmektedir. Gitar dersleri başlangıç seviyesinde eğitim aldıktan sonra, gitar eğitmeni sizi “kendi başınıza gitar öğrenecek seviye”ye getirdikten sonra “özel gitar kursu fiyatları bana pahalı geliyor diyenler” videolardan ve kitaplardan da çalışma yapabilirsiniz.