Erturgut Sanat ailesi bugün sizler içim Yaratıcı Yazarlık Nedir? sorusunun peşine düşüyor.. Yaratıcı yazarlık hem kurgusal olmayan hem de kurgu alanlarında geniş bir yelpazede çeşitli stilleri ve türleri kapsar; oyun yazarlığı, gazetecilik, hikaye anlatımı, nesir, şiir ve daha pek çok türü kapsadığı için yaratıcı yazarlık nedir sorusu her zaman muallakta duran bir sorudur.
Bu nedenle, biz de sizler için bugünkü yazımızda yaratıcı yazarlık nedir sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Eğer siz de kendinizi yazarak ifade etmeyi seviyor ve bu alanda gelişerek yaratıcı bir yazar olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.
Yazarlık Kursu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp ücretsiz randevu alın!
Hazır mısınız? O halde başlayalım.
Yaratıcı Yazarlık Nedir
Tanımının oldukça belirsiz olduğunu düşünseniz de, yaratıcı yazı kendini ifade eden herhangi bir yazı stili olarak düşünülebilir. Genellikle anlatı, karakter gelişimi ve arsa öğelerine odaklanan anlatı zanaatı nedeniyle yaratıcı yazıyı tanımlayabilirsiniz.
Aynı zamanda yapısını buluş, hayal gücü ve hikaye anlatımı ile doldurur. Bir anlamda yaratıcı yazmayı özgün ve çağdaş kompozisyon yazmanın herhangi bir biçimi olarak da kabul edebilirsiniz. Herhangi bir standarda bağlı değildir ve içerisinde çok çeşitli öğeler kullanır.
Yaratıcı Yazarlık Çeşitleri
Biraz önce de söylediğimiz gibi yaratıcı yazarlık pek çok alanda kendini var etmektedir. Ancak bu alanların birkaçına yakından bakarsak yaratıcı yazarlık hakkında biraz daha anlaşılır verilere ulaşabiliriz.
Örneğin şiir Şiir, kuşkusuz yaratıcı yazmanın en çok boyutlu biçimlerinden biridir. Bu sanatı uygulayan yazarlar, her şeyi yapmak için yaratıcı özgürlüğe sahiptir. Özgür kıta veya düzyazı şiiri gibi esnek formatları denemekte özgürsünüz.
Ayrıca, ritim, konu ve kafiye için özel talepleri olan geleneksel olarak yapılandırılmış biçimler yazma özgürlüğüne de sahipsiniz. Unutmayın, şiir yaratıcı yazıdaki en özgür ifade biçimidir. Biçimlendirme ve noktalama işaretlerinin tüm kurallarını ihlal eder.
Bir diğer taraftan edebiyat dergileri 19. yüzyılda popüler hale geldiğinde kısa öyküler ana akım yazıya girdi. Kısa öykülerin yedi bin kelimenin altında olması gerektiği yaygın olarak kabul edilen bir kavramdır.
Mikro kurgu ve flash kurgu gibi daha kısa öyküler, öyküleri mümkün olduğunca az kelimeyle anlatarak bu biçimin özlülüğünü vurgular. Tabi kısa kurgu yazarken, anlatı yoğunluğunun damıtılması ve sıkıştırılmasıyla ilgili hikayeler yazmayı öğrenmeniz gerekir.
İnsanların yaratıcı yazmayı tartışırken ilk düşündükleri şey romandır. Bu en popüler formatlardan biridir. Dahası, anlatıyı nesir yoluyla takip etmeye bağlıdır ve diğer herhangi bir yazı biçiminden daha ticari olarak tüketilebilir olur. Daha kısa biçimleri, anlatı kapsamı ve kelime sayısı nedeniyle kısa öykülerden farklı romanlar ve romanlar içerir.
Yaratıcı Yazarlığı Öğrenmek
Yaratıcı yazmanın şemsiyesi altında geniş bir stil yelpazesi vardır ve okuduklarınızın çoğunun kendi içinde yaratıcı yazmanın bir unsuru vardır. Ve bu özellikle kitap ve dergi aşığıysanız geçerlidir.
Yaratıcı yazarlık kariyerini seçmeyi düşünüyorsanız, kendiniz için doğru uzmanlığı bulmanız gerekir ve bu yalnızca hangi formun size en uygun olduğunu yazmaya ve anlamaya başladığınızda gerçekleşebilir.
Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın
İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.
Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.
Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.
Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?
Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.
İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.
Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.
Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..
Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?
Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir
İzmir sanat kursları arasından, müzik kursu arayışında olanlar için, enstrüman çalıp, enstrüman kursu alıp yeni bir hobi edinmek isteyenler için, Erturgut Sanat Merkezi bir çok enstrümanın dersi sunıyor! İzmir müzik kursu bakımından çok şanslı bir yer, bir çok seçenek var! Siz de müzik kursu almak istiyorsanız Erturgut Sanat’a davetlisiniz, siz istekli olun ve gerisini bize bırakın!