Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Müziğinizi Geliştirmek İçin Meditasyon konusunu ele alacağız. Müziğinizi geliştirmek için çalışma yapmanın yanı sıra kendinizi motive etmeniz de son derece önemlidir. Bilirsiniz, bazı egzersizleri çalışmak ciddi bir motivasyon ister, motivasyon kaynağını bulmak için de her yolu denemekte fayda var.
Meditasyon yapmak kadim zamanlardan beri insanı motive eden en önemli unsurdur. Meditasyonun içeriği tamamen insandan insana değişmektedir. Bu bağlamda genel geçer bir meditasyondan bahsetmek söz konusu değil. Ne tür bir meditasyon olursa olsun en önemli katkılarından biri de yaratıcılığı arttırmasıdır, tüm sanat dallarında olduğu gibi müzik içinde yaratıcılık her şeydir diyebiliriz!
Müzik Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp ücretsiz randevu alabilirsiniz..
Müziğinizi Geliştirmek İçin Meditasyon
Yaratıcılığın Kaynağı
Albert Einstein, “Yaşayabileceğimiz en güzel şey gizemli olandır. O, tüm gerçek sanatın ve tüm bilimin kaynağıdır.” der. Çoğu dahi gibi Einstein da yaratıcılığın kaynağının zihnin ötesinde olduğunu anlamıştı. Ve elbette Einstein’a katılmamak mümkün değil, zihnin ötesinde olan gizemlidir en azından zihin için!
Müzisyenler, tüm düşünce ve yaratıcılığın ortaya çıktığı gizemli yere daha aşina ve rahat hale gelerek yaratıcılıklarını geliştirebilirler. Meditasyon bunu yapmanın kanıtlanmış bir yoludur.
Şimdi, “zihnin ötesinde” gibi terimler kullanarak, günlük yaşamla pratik hiçbir ilgisi olmayan New Age felsefesi yapmakla suçlanabileceğimizi anlıyoruz :) Ancak unutmayın bir görüşler görecelidir ve herkese hitap etmeyebilir, siz yine de seçenek olarak öğrenebilirsiniz.. Yine de, Einstein’ın takdirinin de kanıtladığı gibi (diğer birçok sanatçı ve bilim adamınınkinden bahsetmiyoruz bile), düşüncelerin ötesindeki boşlukta rahat etmek, özellikle doğaçlama gibi yaratıcı faaliyetler için pratik ve faydalıdır .
Meditasyon, herhangi bir yaratıcı müzisyen için mükemmel bir uygulamadır. Size, her ikisi de yoğun bir şekilde uyguladığım ve her ikisinin de yaratıcılığı artırmak için son derece güçlü bulduğum iki tür meditasyondan bahsetmeme izin verin.
Transandantal Meditasyon (TM)
Beatles, 1960’larda TM’yi popülerleştirmeye ilk adımı attığından beri, müzisyenler ve film yönetmenleri gibi çoğu sanat yaratıcıları ona yöneldi.
TM özünde basit bir konsantrasyon uygulamasıdır. Öğrencilere, diğer düşünceleri dışlamak için tekrar tekrar tekrar etmeleri için bir mantra (belirli bir anlamı olmayan bir Sanskritçe hece dizisi) verilir.
TM, alışılmış zihinsel yorumumuzu kesintiye uğratarak, düşüncelerin ötesindeki yaratıcı alana bir kapı açar. TM uygularken sayısız yaratıcı soruna spontane çözümler deneyimleriz. Ve herkesin aklında TM’nin genel olarak yaratıcılığı kolaylaştırdığına dair hiçbir soru yok.
Farkındalık meditasyonu
Farkındalık meditasyonunun nihai amacı, kişinin şimdiki an deneyiminin akışına dair yargılayıcı olmayan bir farkındalık oluşturmaktır.
Beyin fırtınasını bilen herkesin bildiği gibi, yargılamayı bırakmak yaratıcılık süreci için esastır. Ancak dikkatli olmak, yargıyı serbest bırakmaktan çok daha fazlasıdır. Deneyimimizin dikkatli bir gözlemcisi olarak daha derinden dinlenirken, tüm düşüncelerin gelip geçtiği doğal, uydurma farkındalığı fark etmeye başlarız. O zaman bu boşlukta daha derinden dinlenebiliriz. Bunu yaparak, çoğu düşüncenin mekanik, tekrarlayan ve çok yaratıcı olmayan doğasına bağlı olmaktan kendimizi kurtarmaya başlarız ve yaratıcılığın gerçek kaynağına gireriz.
Einstein ayrıca, “Hiçbir problem, onu yaratan aynı bilinç seviyesinde çözülemez” demiştir. Müzisyenler bir fizikçi gibi problemleri çözemese de, bu ifade bizim için daha az geçerli değildir. Gürültülü zihni geçici olarak da olsa aşarak, kendimize tüm yaratıcılığın doğduğu, “tüm gerçek sanat ve bilimin” kaynağı olan o gizeme girme armağanını veririz.