Erturgut Sanat ailesi bu yazımızda sizler için Gitarda Açık La Akort Sistemi‘ni ele alacağız. Gitarda La Akort Sistemi için, La majörde belirli akorları çalmanızı sağlayacak şekilde telleri değiştiriyorsunuz.. Gitarda ustalaşmak, yalnızca akor bilgisinde müzikal yeterliliği değil, aynı zamanda farklı akort seçeneklerini keşfetme deneyimini de içerir. 

Açık La Akort sistemi, açık çalındığında bir majör akor oluşturma biçiminde standart akort için harika bir alternatiftir. Açık La Akort Sistemi, standart akortla duymayacağınız anahtar içindeki zengin notalardan yararlanır.

Bu yazımızda, gitarınızı La’ya çekmek için nasıl akort edeceğinizi, neden alternatif akortlarla denemeler yapmak isteyebileceğinizi, ayrıca açık La’nın kullanıldığı şarkılar ve popüler türleri ele alacağız. Başlayalım.

Gitar Kursu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek içi Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimiz için hemen bize ulaşıp randevu alın!

Açık akort, gitar çalmayı öğrenmek için oldukça kolay ve yaygın bir alternatif akort sistemidir. Gitarınızı açık bir pozisyonda tıngırdattığınızda majör bir akor oluşturur. Gitarınızı La’ya çekecek şekilde ayarlamak için sadece üç telin perdesini değiştirmeniz yeterlidir.

Tarihsel olarak, açık la akort sistemi, 1889’da Joseph Kekuku tarafından icat edilen lap çelik gitar için orijinal akort tarzıydı. Başlangıçta bir İspanyol gitarı olması amaçlanan altı telli ahşap bir gitardı, ancak telleri klavyeden yaklaşık yarım inç yükselterek ve mesnede bir metal dönüştürücü somun takarak çelik bir gitara dönüştürüldü.

Müzik sürekli gelişen bir sanat olmaya devam ederken, müzisyenler sürekli yenilik yapıyor ve müziklerini yeni zirvelere taşımak için yeni sesler ve kombinasyonlar arıyorlar. Birçok gitaristin repertuarını standart akort formatının dışında alternatif akortlar içerecek şekilde genişletmesinin nedeni budur.

Gitarda La Akort Sistemi Nasıl Yapılır?

Açık La Akort Sistemi, blues ve blues esintili klasik rock gitaristleri için favori bir alternatif akorttur. Bu özel alternatif akort, akorlarınıza çeşitlilik katar ve sololardaki müzikal bozulmaları güçlendirmeye yardımcı olur. Repertuarına La akort sistemini eklemek, akorlarınızı ve tonlarınızı zenginleştirmenin, güçlendirmenin yeni ve eğlenceli yollarını keşfetmenize yardımcı olabilir.

Gitarda Açık La Akort Sistemi
Gitarda Açık La Akort Sistemi

Gitar için standart akort , en düşükten en yükseğe altı telin tümünü kullanır:

🎼 E (En Üst Tel) 
🎼 A 
🎼 D 
🎼 G 
🎼 B 
🎼 E (En Alt Tel)

Açık La Akort Sistemi, açık çalındığında La majör akor oluşturmak için Re, Sol ve Si tellerinin seslerini değiştirir. La majör akoru, kök nota olarak A notasından, majör üçüncü olarak Do Diyez ve mükemmel beşinci olarak Mi’den oluşur. Açık La’da, dizeleriniz aşağıdaki gibi ayarlanacaktır:

🎼 E (En Üst Tel) 
🎼 A 
🎼 E 
🎼 A 
🎼 C# 
🎼 E (En Alt Tel)

Gitarda Açık La Akort Sistemi
Gitarda Açık La Akort Sistemi

Artık standart akort ile açık La akordu arasındaki farklara aşina olduğunuza göre, bir gitarı açık La akort etmek atacağınız adımlar aşağıdaki gibidir:

• Re telinizi bir tam adım yukarı Mi’ye ayarlayarak başlayın

• Ardından, Sol telinizi bir tam adım yukarı La’ya ayarlayın 

• Son olarak, Si telinizi bir tam adım yukarı Do Diyeze ayarlayın 
• Doğru notaları duyana kadar telleri koparmaya devam edin. 

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

İzmir sanat kursları arasından, müzik kursu arayışında olanlar için, enstrüman çalıp, enstrüman kursu alıp yeni bir hobi edinmek isteyenler için, Erturgut Sanat Merkezi bir çok enstrümanın dersi sunıyor! İzmir müzik kursu bakımından çok şanslı bir yer, bir çok seçenek var! Siz de müzik kursu almak istiyorsanız Erturgut Sanat’a davetlisiniz, siz istekli olun ve gerisini bize bırakın!