Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Yazarlığınızı Geliştirecek 8 İpucunu ele alacağız. Daha iyi bir yazar olmak için nasıl doğrudan ve net olunacağını bilmeniz ve aynı zamanda yazınıza kendi damganızı vurmanız gerekir. Tarzınızı geliştirmek için bu sekiz yazma ipucunu izleyin..
Yazarlık Kursu hakkında ayrıntılı bilgi için Buraya Tıklayın.. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmanız için hemen bize ulaşın..
Sizin için derlediğimiz ipuçları tamamen göreceli ipuçlarıdır. Kesinlikle olması gerekir gibi bir üslup takındığımızı düşünmeyin. Yazmak istediğiniz temaya göre bi ipuçları önemini yitirebilir..
Yazarlığınızı Geliştirecek 8 İpucu
Net Olmak Bazen İyidir
İyi yazı, açık ve özdür. Gereksiz zarflar ve edat cümleleri gibi dolgu kelimelerini bırakın, bu cümlelerinizde sadece yer kaplar ve bir cümleyi ağırlaştırır. Ne demek istediğinizi tam olarak en doğrudan şekilde söyleyin.
Kelimelerinizi Akıllıca Seçin
Bir cümle yazmanın birçok yolu vardır ve aynı fikri iletmek için seçebileceğiniz farklı kelimeler vardır. Her zaman iki kelimeden daha basit olanı seçin. Basit kelimeler, tüm okuyucuların anlaması için daha doğrudan ve daha kolaydır. Bir şey söylemenin yerini alacak veya daha kolay bir yol bulmak için biraz yardıma ihtiyacınız varsa bir eş anlamlılar sözlüğü kullanın.
Kısa Cümleler Uzun Cümlelerden Daha Güçlüdür
Bir hikaye, kelimelerle buharını kaybeder. Kısa cümlelerin anlaşılması daha kolaydır, okuyucuların takdir ettiği bir şeydir. Her cümle bir düşünce veya fikir içermelidir.
Paragrafları Kısa Tutun
Paragraflarınızı kısa ve yönetilebilir tutun. Her biri aynı fikri destekleyen cümlelerden oluşmalıdır. Kısa paragrafların sindirimi daha kolaydır. Ayrıca sayfada görsel olarak daha çekici bir düzen oluştururlar. Akademik yazı genellikle daha uzun paragraflardan oluşur, çünkü her bir temayı desteklemek için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarlar. Daha az resmi yazılarda, daha kısa paragraflar normdur.
Daima Aktif Sesi Kullanın
Aktif sesi kullanın ve özne-fiil-nesne cümle yapısına bağlı kalın. Bu, amacınızı belirtmenin en doğrudan yoludur. Edilgen ses dilbilgisi açısından doğru olabilir, ancak uzun, karmaşık cümleler oluşturur ve bilgi sunmanın daha zayıf bir yoludur.
Çalışmalarınızı Gözden Geçirin Ve Düzenleyin
Hikayenizi profesyonel bir editöre teslim etmeden önce ilk taslağınızı gözden geçirmek, düzenleme sürecinizin ilk adımı olmalıdır. Yazınızı sıkılaştırın, kelime seçiminizi ve cümle yapınızı kontrol edin ve tarzınızı geliştirmek için metronomunuzu bileyin.
Doğal Bir Ton Kullanın
Yazma tarzınız kendi benzersiz sesinize dayanır. Konfor bölgenizde iletişim kurun. Başka bir deyişle, konuştuğunuz gibi yazın. Orijinal düşüncelerinizi seslerinizle şekillendirin ve klişelerden kaçınmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Yazı stiliniz kişiliğinizi yansıtmalıdır.
Ünlü Yazarları Okuyun
Mark Twain’in herhangi bir kitabını alın, sadece hikayenin tonundan ve kullandığı kelimelerden onun yazdığını anlayacaksınız. Büyük yazarlar, üslubuyla yazılarına damga vururlar. Bu üslup onların imzalarıdır. Kurgu eserlerin yanı sıra Strunk and White’ın ünlü stil rehberi The Elements of Style’ı okuyun. Diğer yazarların kendi tarzlarını nasıl oluşturduklarını öğrenin.
Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın
İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.
Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.
Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.
Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?
Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.
İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.
Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.
Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..
Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?
Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir
İzmir sanat kursları arasından, müzik kursu arayışında olanlar için, enstrüman çalıp, enstrüman kursu alıp yeni bir hobi edinmek isteyenler için, Erturgut Sanat Merkezi bir çok enstrümanın dersi sunıyor! İzmir müzik kursu bakımından çok şanslı bir yer, bir çok seçenek var! Siz de müzik kursu almak istiyorsanız Erturgut Sanat’a davetlisiniz, siz istekli olun ve gerisini bize bırakın!
Erturgut Sanat Ailesini her zaman ziyaret edebilirsiniz.