Erturgut Sanat Merkezi olarak sizler için genelde hep müziği icra eden tarafından ele alıyoruz. Müzisyenlerin ya da müzik biliminin parçaları hakkında bilgiler paylaşıyoruz.

Bugün ise bir değişiklik yaparak müziği üretenleri bir kenara bırakıp tüketenler hakkında bir yazı hazırlamak istedik.

Müzik dinlenebilen en iyi telefonların ele alındığı videoyu izlemek için tıklayınız.

Biz müzikseverler, çoğu zamanımızı müzik dinleyerek geçiriyoruz. Artık gelişmiş telefon teknolojisi sayesinde her şeyimizi cebimizde taşıyabiliyoruz.

Kulaklık Açılan Yeni Dünya: Müzik

Her ihtiyacımıza cevap veren akıllı telefonlarımızı şüphesiz en çok kullandığımız özelliklerinden biri de kulaklıkla ya da hoparlör ile müzik dinlemek oluyor. Telefonlarımız okula, işe giderken bizlere müzikle eşlik ederek en iyi dostumuz oluyor.

Fakat bazı telefonlar özellikle bizlere daha kaliteli bir müzik deneyimi sunmak için tasarlanıyor. Kimisi daha iyi bir hoparlör ile, kimisi ise daha iyi bir kulaklık çıkışı ile bunu sağlıyor. Elbette bu kısımda Bluetooth üzerinden elde edilen ses kalitesi de önemli.

Bu yazımızda ise sizlere müzik dinlemeyi daha keyifli hale getiren, bahsettiğimiz teknolojileri ile ses ve dinleme kalitesini arttıran akıllı telefonlardan bahsedeceğiz.

Hazır mısınız? O halde okumaya devam edelim…

1- LG V60 ThinQ

Müzik için Lg
Müzik için LG

LG V60, kulaklık girişine hassasiyet gösterenlerden. Pek çok telefon artık kulaklık girişine sahip olmasa da LG V60 ThinQ hala bunu sürdürenlerden. Aynı zamanda, Quad-DAC (dijitalden analoga) bileşeni sayesinde sesleri daha detaylı sunuyor. Quad-DAC dört kat yüksek ses kalitesi anlamına geliyor.

Bu özellik sayesinde LG V60 ThinQ, dijital sinyali paaralel olarak dört kez analiz ediyor. Ardından bu analizleri birleştirerek hataları gideriyor. Böylece ortaya daha temiz ve kaliteli bir ses çıkmasını sağlıyor. LG V60, “dijital filtre” işlevine de sahip. Bunun yanında DTX:X 3D Surround modu da var.

2- Razer Phone 2

Razerdan müzik dinleme
Müzik için Razer

Razer’ın bu telefonu, telefondan çıkan ses seviyesine önem verenleri çok memnun edecek. Üzerinde öne bakan iki hoparlör bulundurması sayesinde olağanüstü bir ses deneyimi sunuyor.

Ayrıca sunduğu seslerde tiz ve pes dengesi ise çok başarılı. Razer Phone 2’nin bir kulaklık girişi olmaması onun bir eksiği olsa da kutusunda bir dönüştürücü ile geliyor.

3- Samsung Galaxy S20

Samsung s20
Samsung’

Galaxy S20, ortalamanın üzerinde bir ses kalitesine sahip. Sinema salonlarında sese derinlik vermek için tavana yerleştirilen hoparlörler gibi Dolby Atmos desteği sunuyor. Bir telefon için bu, sesteki boyut ve ölçek hissini arttırmak için psikoakustik bir işleme gerektirir.

Popüler dijital müzik uygulaması Spotify’da olmayan DSD 64/128 ve 32-bit PCM desteği bulunuyor. Bu özellikler ile kaliteli bir müzik deneyimi sunan Galaxy S20, aynı zamanda filmlerde de fark yaratıyor. Bas seslerin filmlerde ön plana çıkarılması, yüksek performanslı bir kulaklıktaki ayrımı tıkayabilir.

4- Google Pixel 3a

Google pixel 4
Google Pixel

Google Pixel 3a, bir üst modeli olan Pixel 4a’ya göre müzik konusunda daha başarılı bir deneyim sunuyor. Nispeten uygun fiyatıyla da bu anlamda değerlendirilebilir bir akıllı telefon olarak ön plana çıkıyor.

Kulaklık çıkışı piyasanın en iyisi olmasa da, güçlü hoparlörü, temiz tasarımı ve müthiş kamerasıyla kullanıcılarını mutlu edecek bir akıllı telefon.

5- iPhone 11 Pro

İphonedan müzik dinleme
İphone 11 Pro

Apple H1 veya W1 yonga seti ve hoparlörleri ile iPhone 11 Pro müthiş bir müzik deneyimi sunuyor. Beats Solo Pro ya da Apple Airpods Pro ile kusursuzca eşleşerek sorunsuz bir kablosuz müzik keyfi yaşayabilirsiniz.

Hoparlörleri Dolby Atmos ile geliştirilmiştir ve bu da derinlik katılmış bir ses demektir. Kulaklıkla kullanım için, doğru bir kulaklık ve bir dönüştürücüye ihtiyacınız olacak.

6- Sony Xperia 1

Sony kulaklık
Sony

Sony Xperia 1 stereo hoparlörleri ile beraber “dinamik titreşim” özelliğine sahip ve bu da oyun kollarında gördüğümüz gibi ritimle beraber bir titreşim sağlıyor. Üstte ve altta bulunan hoparlörleri güçlü bir stereo deneyimi sunuyor.

Üst hoparlör çoğunlukla tiz sesleri verirken alttaki hoparlör ise orta ve bas seslere yoğunlaşıyor. Bunların yanı sıra bir kulaklık girişi bulunmuyor.

Daha Fazla Kültür Sanat Haberleri İçin Takipte Kalın

Bu ve benzeri haberler her gün devam ederken Erturgut Sanat Merkezi olarak biz de bu pandemi sürecinde her türlü önlemimizi alarak, sanata gönül veren ve ister piyano ister şan ya da bateri öğrenmek isteyen öğrencilerimize en güvenli ortamı sunuyoruz.

Eğer siz de Erturgut Sanat Merkezi ailesinin bir parçası olmak ve öğrenmek istediğiniz enstrümana bir adım daha yaklaşmak istiyorsanız hemen bizlere msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden yada 0 507 95 96 333 No’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz