Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Akustik Gitar Nasıl Kayıt Edilir? konusunu ele alacağız.. Akustik gitar ve diğer akustik enstrümanları kaydetme yöntemi, elektro gitar kaydetme yöntemine benzer. Daha önce olduğu gibi, üç (veya muhtemelen dört) ekipmana ihtiyacınız olacak:
- Mikrofon
- Preamp (isteğe bağlı)
- Dijital Ses Dönüştürücü (DAC)
- Kayıt Cihazı (kişisel bilgisayar gibi)
Bir gitar amfisini ve bir akustik enstrümanı takip etmek arasındaki temel fark, akustik enstrümanları kaydetmek için neredeyse kesinlikle yoğunlaştırıcı mikrofonlar veya hatta şerit mikrofonlar kullanmak isteyecek olmanızdır. Bunlar, dinamik mikrofonların yanı sıra yüksek hacimleri işlemez, ancak daha fazla doku ve nüans ortaya çıkarır. (Ayrıca, Scarlett Focusrite gibi bir cihazdaki 48v fantom güç düğmesi kullanılarak sağlanabilen harici bir güç kaynağına ihtiyaç duyacaklar.)
Gitar Kursu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp randevu alın!
Akustik Gitar Nasıl Kayıt Edilir?
Akustik enstrümanları kaydederken dikkate alınması gereken bazı mikrofonlar şunlardır:
- Rode NT5: Enstrümanları kaydetmek için sesi daha iyi hale getiren küçük bir diyafram kondansatörlü mikrofondur. Bir kemanın köprüsünün üzerinde 12 inç asılı duran bir NT5, doğal yankı ile mükemmel bir ses kaydı sağlayacaktır.
- AKG C414: Genellikle stereo çiftlerde kullanılan bu geniş diyaframlı kapasitif mikrofonlar hemen hemen her şeyi yapabilir. Vokal mikrofon ve enstrümantal mikrofon olarak eşit derecede popülerdirler. C414’ün kayıt alanı için kardioidden çok yönlü ve şekil-8’e kadar birçok şekil seçebilirsiniz. Ve kesinlikle ucuz olmasalar da, iyi bir preamp ile eşleştirilebilirler ve birinci sınıf mikrofonlar gibi ses verirler.
- Neumann U87: Para sorun değilse, Neumann U87’den başkasını aramayın. Alabileceği ayrıntı düzeyi gerçekten dikkat çekicidir. Ama gerçekten sessiz bir odada kullandığınızdan emin olun; Aksi takdirde, yanlışlıkla yarım blok ötede giden bir arabanın sesini duyarsınız. U87 o kadar hassas!
- Royer R-121: R-121 bir ribbon mikrofonudur ve tipik olarak endüstri standardı olarak kabul edilir. Ribbon mikrofonlar dikkat çekici ayrıntılar sağlar; kaydedilen enstrümanla aynı odadaymışsınız gibi ses çıkarabilirler. Ancak mikrofon başına 1.200 doların üzerinde ödeme yapmayı göze almalısınız (ve genellikle çift olarak kullanıldıklarını unutmayın). Çok gürültülü enstrümanlar için şerit mikrofonların önerilmediğini unutmayın; ses dalgaları, mikrofonun ortasından geçen mekanik şeridi tam anlamıyla yırtabilir.
- Cascade FAT HEAD: Royer R-121’e nispeten uygun fiyatlı bir alternatif. Bir çift için 400 dolar ödemeyi göze almalısınız.
Mikrofonunuzu seçtikten sonra, elektro gitar için yaptığınız işlemin aynısını yapacaksınız: Mikrofon, USB aracılığıyla bilgisayarınıza giden bir dijital ses dönüştürücüyü besleyen isteğe bağlı bir ön amfiyi besler. Seviyelerinizi kontrol edin, zirveye ulaşmadığınızdan emin olun ve ardından mikrofon yerleşiminizle oynayın. Akustik bir enstrümanı mikrofonlamanın doğru ya da yanlış bir yolu yoktur, ancak çoğu ses mühendisi mikrofonu kaydettikleri enstrümandan altı ila on iki inç arasında bir yerde tutar. Ayrıca genel bir “oda sesi” kaydetmek için daha uzak mesafelere ek mikrofonlar da kurabilirler.
Elektro Gitar Nasıl Kayıt Edilir? isimli yazımızı okumak için Buraya Tıklayın..
Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın
İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.
Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.
Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.
Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?
Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.
İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.
Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.
Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..
Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?
Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir
İzmir sanat kursları arasından, müzik kursu arayışında olanlar için, enstrüman çalıp, enstrüman kursu alıp yeni bir hobi edinmek isteyenler için, Erturgut Sanat Merkezi bir çok enstrümanın dersi sunıyor! İzmir müzik kursu bakımından çok şanslı bir yer, bir çok seçenek var! Siz de müzik kursu almak istiyorsanız Erturgut Sanat’a davetlisiniz, siz istekli olun ve gerisini bize bırakın!
Erturgut Sanat Merkezimize sohbet etmek için de bekleriz!