Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Bateri Setinin Parçaları konusunu ele alacağız.. Bateri çalmak müziğe ilgi duyan pek çok kişinin ortak hayalidir. Hem bedensel hem de zihinsel gelişimi son derece etkileyen bu enstrümanı öğrenmek adına bazı aileler çocukları için bazı bireyler de iş ya da sosyal hayatlarından zaman ayırarak kendileri için sanat merkezlerinin kapısını çalarlar. Peki bu kadar rağbet görürken bir davul setini var eden davullar denildiğinde akla ilk neler gelmeli hiç düşündünüz mü?

Eğer konserlerde gördüğünüz kalabalık setler ya da kayıt stüdyolarındaki sıralanış onlarca zil size göz korkutucu geliyorsa bugün sizler için temel anlamda bir davul setini var eden davulları sıralayacağız. Belki de bu yazımızdan sonra davul dersi almak için ilk adımı atmaya karar verirsiniz.

Bateri Kursumuz hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için hemen bize ulaşın..

Bateri Setinin Parçaları

Bas Davul   

Bateri Setinin Parçaları
Bateri Setinin Parçaları

Bas davulları oldukça büyük ve silindiriktir. Çaplarından çok daha küçük bir derinliğe sahiptir ve bu onları diğer alçak davullardan ayıran şeydir. Çeşitli boyutlarda gelirler, ancak boyut, üretilen sesi oluşturmada diğer faktörler kadar etkili değildir.

Çap, tambur kabuklarının kalınlığı, kullanılan huş ağacından maun ağacına, çelik tamburlar için metaller gibi malzemeler ve ahşap tanesinin yönü ile birlikte temel notanın belirlenmesinde ana faktördür. Bir tamburun gerilme şekli de perdesini etkileyecektir.

Davul setlerindeki bas davulları genellikle konser davullarından daha küçüktür. Çapları 16 ila 28 inç, derinlikleri 12 ila 22 arasında değişebilir. Son yirmi yıldaki en yaygın boyut 20 inç x 14 inç idi fakat şu anki tercih edilen boyut 22 inç x 18 inçdir.

Trampet  

Bateri Setinin Parçaları
Bateri Setinin Parçaları

Trampet davulları, genellikle sinyal vermek için kullanılan askeri davullar olarak başladı. Kısa bir staccato davul sesine sahiptirler ve davul bagetleri, fırça veya rota ile çalınabilirler.

Trampetler, derinlikleri 9 ila 16 inç ve çapları 14-16 inç arasında değişen silindirik çift başlı tamburlardır. Ahşap veya metal kabuklara sahip olabilirler.

Davul kafası aslen dana derisinden yapılmıştır; daha modern olanlar Mylar’dan yapılmıştır.

Trampetler, alt derinin hemen altına gerilmiş paralel kablolar veya tellerle karakterize edilir

Tomlar

Bateri Setinin Parçaları
Bateri Setinin Parçaları

Tomlar silindirik tamburlardır, ancak trampet telleri yoktur. Çoğu tomun iki davul kafası vardır, ama tabi ki bu bütün tomlar için geçerli değildir.

Tom kabukları genellikle maun gibi farklı ahşaplardan oluşur, ancak bunlar tek katlı veya masif ahşap ya da genellikle lake olabilir. Yapay malzemeler arasında genellikle lamine plastikle kaplanmış fiberglas, akrilik cam veya reçine kompozit bulunur.

Asılı tomlar veya raf tomları, bir stant veya raf üzerinde yukarı kaldırılmış tomlardır. Zemin tomları ise genellikle geniş oldukları kadar derin çift başlıdır. Genellikle davulcunun sağında (sağ elini kullanan bir davulcu için) üç ayaklı standlara yerleştirilirler.

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir