Erturgut Sanat ailesi olarak bugün sizler için Bas Gitar Çalmak konusunu ele alacağız.. Yüzyıllar boyunca kontrbas, dünyanın dört bir yanındaki konser salonlarının vazgeçilmez bir parçası oldu. Ancak yirminci yüzyılın ortalarına gelindiğinde, basçıların zanaatlarını uygulayacakları yeni bir enstrümanı keşfettiler. Bas gitar, Elektrik bas olarak da bilinen enstrüman, pop, caz, rock, country, hip hop, R & B ve hatta klasik müziğin olanaklarını genişletti. Ve gün geçtikçe ilerleyen bas gitar teknolojisi Bas Gitar çalarken nelere dikkat etmelisiniz sorusuna da alternatif cevaplar üretilmesini sağladı.
Biz de bugünkü yazımızda, sizler için yirminci yüzyılın müziğine dahil olan bas gitarı çalarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ele almak istedik. Eğer siz de bas gitar çalmayı istiyor ya da bir süredir çalıyor ve bas gitar kültürüne dair yeni bilgileri merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.
Bas Gitar Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Deneme Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşın!
Bas Gitar Çalmak
Bas Gitar Nedir?
Bir bas gitar, bir elektro gitar tarzında inşa edilmiş, ancak daha düşük frekanslar üreten kontrbasın teknoloji ile birleşmesinden ortaya çıkmış bir çalgıdır.
Metal bas telleri bir veya daha fazla manyetik üzerinde titreştiğinde ses üretir. Manyetikler bas gitar notalarının geniş bir yelpazede duyulmasını sağlayan sinyali bir amplifikatöre gönderir ve böylece basın o kusursuz sesi istenilen büyüklükte bir alan içine yayılır.
Bas Gitar Çalarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Zaten bir gitarist iseniz, bas gitar çalmak oldukça hızlı bir şekilde öğrenebileceğiniz bir şeydir. Çünkü hem gitar hem de bas geleneksel olarak bir grubun ritim bölümünde gruplandırılır, ancak gitar akor uyumuna daha fazla odaklanırken, bir bas gitar kök notalara daha fazla odaklanır ve grubun davulcusu ile senkronize olarak çalınır. Bu, bas çalarken yaratıcı olamayacağın anlamına gelmez.
Bir grubun parçası olarak çalarken, basçılar, gitar ve klavye gibi akor enstrümanları ve davulcular arasında köprü sağlar.
Bas Ve Davul Uyumlu Çalmak
Davulcu ile senkronize çalmak bas gitar çalarken kullanabileceğiniz en temel çalma türüdür. Özellikle bas davul ile birlikte çalmak anlamına gelir bu durum. Ritmik olarak hizalanmış bir basçı ve davulcu, bir grubun harika görünmesini sağlayacaktır.
Önce Notayı Çalın Ve Stabiliteyi Sağlayın
Bir basçının görevi harmonik ve ritmik stabilite sağlamaktır. Büyük bir D akoru gerektiren bir grafiğe bakıyorsanız, herhangi bir pull-off veya glissandos ile süslemeden önce D notasını çalın. İlk göreviniz, şarkıcınızı veya solo alabilecek başka bir enstrümanı desteklemektir.
Tonda Kalın
Bir basçı tipik olarak kökleri çaldığından, her zaman ayarlanmış bir enstrümana sahip olmanız zorunludur.
İlk olarak, büyük ağır bas telleri nadiren akort kaçırır. İkincisi, fizik yasaları nedeniyle, düşük frekanslı frekanslar ayardan biraz kayabilir ve çoğu insan için algılanamaz bir farklılıktır bu.
Eğlenmeyi Unutmayın
Bir basçı grubun sabit kayası olsa da, enstrümanda gösteriş yapmanın yolları vardır. Başparmağınızın ve avucunuzun tellerden sıçradığı bir tokat bas parçası oluşturmak, ritmi ve ay ışığını aynı anda bir kurşun enstrüman olarak tutmanıza izin verebilir. Her şey grup arkadaşlarınızı desteklerken spot ışığı almak için bir zaman bulmakla ilgili.
Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın
İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.
Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.
Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.
Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?
Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.
İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.
Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.
Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..
Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?
Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir
Erturgut Sanat ailesi olarak sizleri her zaman çay ve kahve içmek için de merkezimize bekliyoruz. Yaşasın sanat ve sanat muhabbetleri!