Keman Kursu – Sık Sorulan Sorular?
Ne Kadar Zamanda Çalabilirim, Kursa Ne Kadar Süre Devam Etmem Gerek?
Bu sorunun cevabını öğrenciyi görmeden vermek imkansızdır. Bu süreç keman gibi perdesiz bir çalgı için daha uzun olurken gitar gibi bir çalgı için daha kısa olacaktır fakat bu süreyi belirleyen temel unsurlar şunlardır;
1. Amaç
2. Çalışmaya Ayrılan Süre
3. İstek
4. Fiziksel Yeterlilik ve Yetenek
Hobi amaçlı bir eğitim profesyonel düşünülen bir eğitime göre çok daha kısa sürecektir. Kişi önce ne yapmak istediğine karar vermelidir. Bir müzik eğitimcisi yada bir müzik araştırmacısı mı, profesyonel bir icracı veya hobi olarak kalacak bir arkadaş olarak mı gördüğüne karar vermeli ve önce bunu belirlemelidir.
Kişinin enstrumanına ayırdığı süre çok önemlidir, J.S. Bach’ın “yetenek yoktur, çalışma vardır” sözünden yola çıkarsak enstrumana ayırdığı süre, gelmek istediği seviyeye ulaşmasında en büyük etkendir.
Fiziksel yeterlilik ve yetenek bu süreyi belirleyen diğer unsurlardan biridir. Eğer kişinin işitmesi zayıfsa keman gibi perdesiz bir çalgıya yönlendirilmesi kişi açısından maddi ve manevi bir yüktür. Bu durumda öğrenci ona daha uygun bir enstrumana yönlendirilmelidir.
Müzik yaparken istekli olmak elbette çalışmalarımızı hızlandıracaktır, zorla ve isteksiz yapılan bir çalışmanın sonu gelmeyecek ve verimli olmayacaktır. Bu yüzden öğrencinin kimsenin baskısı olmadan kendi isteğiyle müzik eğitimi alması en sağlıklısı olacaktır.
Keman almak istiyorum, ne almalıyım?
Eğer bütün bütçe gibi faktörleri göz ardı edip bu soruyu soruyorsanız size önerebileceğimiz çok iyi enstrumanlar olacaktır fakat yeni başlayan çoğu insanın maddi açıdan bu kadar rahat
olmayacağını göz önünde bulundurursak bu soruyu sormadan önce küçük bir araştırma yapıp bütçenizi belirlemeniz gerekmektedir.
İlk enstruman satın alınırken kişinin aklında “Bu enstrumanı alıyoruz ama bide çalamazsak paramızı da çöpe atmayalım bari uygun bir şey alalım da en azından beceremezsek çok bir şey kaybetmeyiz” gibi sorular olmaktadır. Bizce bütçenin el verdiği en iyi enstrumanı almak en mantıklısı olacaktır. Zaten eğitmenlerimiz enstruman seçiminde size ellerinden gelen tüm yardımı yapacaklar, daha uygun fiyatlı alabileceğiniz yerlere yönlendirecekler, sizinle beraber gelip hangi enstrumanı almanız konusunda sizi yönlendireceklerdir. Bu yüzden bütçe faktörünü belirleyip birazda araştırma yapıp bir bilene sormak en iyisi olacaktır kendi başınıza enstruman almaya gittiğinizde bu konuda pek bilgili olmadığınızı fark eden bir satıcı maalesef size elindeki kötü yada satılmayan ürünleri değerinden daha yüksek fiyatlarda satmaya çalışacaktır.
Hangi enstrumanı çalmalıyım henüz karar veremedim?
Bunun için işitsel yetinize bakıp karar vermek daha iyi olacaktır, öncelikle çalmayı düşündüğünüz aklınızda olan enstrumanları dinleyerek hangisinin daha çok hoşuna gittiğine karar vermelisiniz daha sonra bunların arasından size uygun olanı seçme konusunda eğitmenlerimiz yardımcı olacaktır.
Nereden Enstruman Alabilirim?
Enstruman alırken sizi yönlendirebileceğimiz, öğrencilerimize daha uygun fiyatlı enstruman satışı yapan müzik mağazaları bulunmaktadır. Tarafımızdan oralara yönlendirilip indirimlerden yararlanabilirsiniz.
Hangi Günlerde Ders Alabilirim? Ne Zaman Başlayabilirim Belirli Dönemler Var mı?
Sanat Merkezimiz haftanın 7 günü açıktır, mümkün olduğunca sizin istediğiniz gün ve saat doğrultusunda gün ve saatlere karar veriyoruz.
Birebir olan derslerimizde siz ne zaman isterseniz o zaman derse başlayabilirsiniz, grup derslerinde belirli dönemlerde açılan sınıflara katılabilirsiniz.
Yaşımın geç olduğunu düşünüyorum acaba bir enstruman çalabilir miyim?
Bir enstrumanı hobi amaçlı çalmak için hiçbir yaş geç değil, kaç yaşında olursanız olun, düzenli çalışarak gerekli işitsel gerekliliği sağlarsanız istediğiniz enstrumanı çalabilirsiniz ki çok geç yaşlarda başlayıp virtüöz seviyesine gelmiş bir çok insan bulunmaktadır.
Keman Kursu İzmir – Keman Dersi İzmir – Erturgut Sanat Merkezi