En Uygun Fiyata Elektro Gitar Satın Alma Rehberi
Elektro gitar çalmak/öğrenmek istiyor fakat hangi elektro gitar modelini ve markasını seçmeniz gerektiği konusunda endişeleriniz mi var? Merak etmeyin, biz, bu yazıyı hazırlarken tamamen sizin aklınızdaki soruları yanıtlayacak şekilde düzenledir. Uzun süreli tecrübelerimizin, profesyonel geçmişimizin ve deneyimlerimizin dahilinde hazırladığımız bu yazıyı okuduktan sonra, aklınızda olan hatta ileride oluşabilecek tüm soruların cevaplarını bulabileceksiniz. Eğer uygun fiyatlı bir elektro gitar satın almak istiyor fakat nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, bu yazıda bulunan bilgiler, bu en uygun fiyata elektro gitar satın alma rehberi size gerçekten çok yardımcı olacak. Bir ürünün kullanım kılavuzu kadar nitelikli olan bu yazıyı okuduktan sonra, sadece elektro gitar satın alacağınız zaman yapmanız gerekenleri değil, dilediğiniz her enstrümanı hatta eşyayı satın alırken neler yapmanız gerektiğini öğrenebileceksiniz. Dediğimiz gibi bu yazıda bulunan bilgiler uzun süreli tecrübelerimiz, profesyonel geçmişimiz ile derlediğimiz, öğrencilerimiz ve kendimiz ile denediğimiz, olumlu sonuçlar alıp, tescillediğimiz bilgilerdir. Dolayısı ile gönül rahatlığı ile güvenelebilir, rehberde bulunan her bilgiyi dikkate alabilir, uygulamaları uygulayabilir sonuç olarak da en uygun fiyata, en uygun elektro gitarı satın alabilmek için harekete geçebilirsiniz. Peki, aklınızda şu sorular mı var;
♦ Hangi elektro gitarı satın almalıyım?
♦ Hangi elektro gitar bana daha uygun?
♦ En uygun fiyatlı ve kaliteli elektro gitarı nasıl seçebilirim?
Bu yazıda, yukarıda yazmış olduğum ve aklınızda oluşabilecek tüm soruların cevapları bulunmaktadır. Dediğimiz gibi bu yazıda bulunan bilgiler uzun süreli tecrübelerimiz, profesyonel geçmişimiz ile derlediğimiz, öğrencilerimiz ve kendimiz ile denediğimiz, olumlu sonuçlar alıp, tescillediğimiz bilgilerdir. Dolayısı ile gönül rahatlığı ile güvenelebilir, rehberde bulunan her bilgiyi dikkate alabilir, uygulamaları uygulayabilir sonuç olarak da en uygun fiyata, en uygun elektro gitarı satın alabilmek için harekete geçebilirsiniz. Şimdi, dilerseniz yazımıza geçelim.
Bütçenizi Belirleyin
Her alışverişte olduğu gibi, elektro gitar satın alırken de bir bütçe belirlemek sizi hem ekonominize zarar vermekten hem de çok uzun sürecek bir alışverişten alıkoyar. “Peki bunu nasıl yapacağız?” sorusunu duyar gibiyim. Ben, sizler için bütçe belirleme aşamalarını madde madde yazdım;
Bütçe Belirleme Aşamaları
♦ O ay ki ekonominizi değerlendirin. Kendi ekonominizi değerlendirmeden yapılacak bir alışveriş her zaman sizi zarara, satan kişiyi ise karlı çıkartır. Dolayısı ile kendi bütçenizi takip etmeli, gelirlerinizi ve giderlerinizi takip etmel, ona göre ekonomik durumunuzu ayarlamalısınız. Eğer bütçenizi aşar, çok pahalı bir gitar alırsanız, o ay para bulmaya çalışmaktan, gitar çalışacak vakit bulamayabilirsiniz.
♦ Gelir ve giderlerinizi hesaplayıp, ekstra yapabileceğiniz harcamalara için kalan miktarı belirleyin. Ekstra harcamalar üzerinden satın alacağınız gitar, size en uygun ve ideal fiyatlı olursa, kendinizi o kadar rahat hissedersiniz. Her şeyi doğru yapmış olmanın vereceği rahatlık ile de kendinizi ayarlayarak, gitar çalışabilecek süre bulabilirsiniz.
♦ Elektro gitarın, sizin için bir geçici bir heves olup olmadığı konusunda bir karar verin. Bunu belirlemek, elektro gitara ayrılacak bütçenin belirlenmesinde çok büyük bir rol oynar. Eğer bir heves ise, ortalamanın altında bir gitar alarak, gitarı öğrenmeye ve sevmeye çalışabilirsiniz fakat gitar çalmayı deyim yerindeyse “doğduğunuzdan beri” istiyorsanız, ortalama seviyesinde hatta ortalamanın üzerinde bir gitar satın almanızı öneririz. Çünkü, başlangıç gitarı gerçekten gitaristler için büyük önem taşır. Eğer gitar öğrenmeye, çok kötü bir gitar ile başlarsanız, sizin eğitiminiz de çok kötü ve yavaş olacaktır. İşte bu yüzden enstrümanı sevmeli, size en hoş görünen ve uygun fiyatlı bir elektro gitar almalısınız.
♦ Eğer geçici bir heves ise ekstra alışverişlere ayırdığınız paranın yarısını eğer geçici bir heves değil de gerçekten profesyonel derecede öğrenme ve çalma isteği içerisinde iseniz ekstra harcamalar için olan paranın tamamını ortaya koyun.
♦ Başlangıç seviyesi için olan gitarların ücretlerini araştırıp, verebileceğiniz bir maksimum fiyat limiti belirleyin.
Eğer yukarıda yazmış olduğum maddeleri sıra sıra yaparsanız hem ekonomik hem kısa süreli hem de kaliteli bir elektro gitar alışverişi yapmış olursunuz.
Aynı zamanda, elektro gitar çalmadan önce mutlaka klasik gitar öğrenmelisiniz bilgisine inanıyorsanız “Elektro Gitar Çalmadan Önce Klasik Gitar Çalmak” isimli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Marka ve Model Araştırması Yapın
Elektro gitar satış piyasasında yüzlerce marka, binlerce model bulunmaktadır. Bunların arasında kaybolmamak, kısa sürecek bir alışveriş yapmak ve doğru seçimi yapmak adına marka ve model araştırması yapıp, kafanızda bir kaç marka ve model bırakarak o model ve markalar üstünde yoğunlaşıp doğru kararı vermeye çalışmalısınız.
Elektro Gitar Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekilenler
♦ Markanın köklü bir geçmişi olması.
♦ Markanın gerçek bir tecrübeye sahip olması.
♦ Markanın sağladığı imkanların (Garanti,bakım vs.) olması.
♦ Markayı kullananların, marka hakkında verdikleri geri dönüşlerin olumlu olması.
Bir elektro gitar modeli seçerken dikkat etmeniz gerekenler;
♦ Size uygun olup olmaması.
♦ O modeli kullananların, o model hakkında yaptıkları geri dönüşlerin olumlu olması.
♦ O modelin üstündeki parçaların ve üretildiği malzemelerin kaliteli olması.
Biz, sizler için piyasada başlangıç seviyesi elektro gitarlar için en güvenilir ve kaliteli elektro gitarlar üreten 10 markayı listeledik;
♦ Cort
♦ Epiphone
♦ Ibanez
♦ Gibson
♦ Fender
♦ Jackson
♦ ESP
♦ Taylor
♦ Yamaha
♦ Washburn
Karar Kıldığınız Elektro Gitar Modelini Deneyin
Nasıl ki bir tişört alacağınız zaman “X” mağazasına gidip, orada tişörte tekrar bakıp, kendi bedeninize uygun olanını bulana dek üstünüzde deniyor, bir defosu olup olmadığını kontrol ediyor sonra satın alıyorsanız, bir elektro gitar satın alırken de aynı özeni göstermelisiniz. Aksi takdirde, o ürünün bir sıkıntısı çıkar ya da size uygun olmadığını anlarsanız, yapabilecek çok şeyiniz kalmayabilir. Yapmanız gereken tek şey şu; belirlediğiniz elektro gitar modelini satan bir müzik mağazasına gidip, mağazada çalışan görevlilere “X isimli markanı X isimli modelini satın almayı düşünüyorum, denememde bir sakınca var mı?” demek. Sizin, o elektro gitarı satın almaya kararlı olduğunuzu anladıkları anda zaten sizin o enstrümanı gönül rahatlığıyla almanıza yardımcı olacak her şeyi yaparlar. Denemenize izin verirler, hangi malzemelerden yapıldığını anlatırlar, kimlerin bu modeli tercih ettiğini ve bu model ile hangi tarz müziklerin yapılabileceğini anlatırlar. Kısacası size en çok yardımcı olacak insanlar onlar elektro gitar modeli seçimini yaptıktan sonra. Aklınızda “Ya bana kızarlarsa/Ben utanırım” gibi cümleler oluşmasın çünkü oradaki çalışanlar sizin sorularınızı yanıtlamak, oradaki enstrümanlar ise siz deneyesiniz diye oradalar. Çekinmeyin sorun ve deneyin!
Eğer bir elektro gitar amfisi satın almak istiyorsanız fakat hata yapmaktan korkuyorsanız da “Elektro Gitar Amfisi Satın Alırken Yapılan Yanlışlar” isimli yazımızı okuyabilirsiniz.
Bugün, elektro gitar satın almak isteyip bir türlü marka/model seçimine karar verememiş kişiler için bir en uygun fiyata elektro gitar satın alma rehberi hazırlamıştık. Umarız hiç kimsenin aklında “Hangi elektro gitarı satın almalıyım?” sorusu kalmamış ve herkese yardımcı olmuşuzdur ve herkes bir elektro gitar sahibi olup, elektro gitar çalmayı öğrenme yolunda ilk adımlarını atmışlardır. Müzikle kalın!
Eğer ”Ben yazıyı okudum fakat doğru müzik aletini satın alma konusunda profesyonel bir destek almak istiyorum, benim için en uygun müzik aleti hangisi bir bilene sorsam daha iyi olacak, bu desteği ücretsiz olarak alabileceğim bir yer var mı?” diyorsanız aşağıdaki adrese tıklayınız.
Doğru Müzik Aleti Satın Almak İçin Danışmanlık Almak İstiyorum