Klarnet Çalmak

Erturgut Sanat olarak bugün, siz klarnet çalmak isteyenler için alakalı detaylı bilgilendirmeler sağlayan bir içerik hazırladık. Eğer klarnet çalmak istiyorsanız mutlaka bu yazıyı okumalısınız.

Klarnet-Çalmak-İsteyenlerin-Mutlaka-Bilmesi-Gerekenler

Bu yazıda bulabileceğiniz konular şunlardır;

♦ Nasıl satın alabilirim?

♦ Bölümleri/parçaları nelerdir?

♦ Türleri nelerdir?

♦ Öğrenmek zor mu?

Dilerseniz enstrüman hakkında bilmeniz gereken her şeyi içeren yazımıza geçelim.


İstediğiniz Klarneti Nasıl Satın Alabilirsiniz?

İstediğiniz-Klarneti-Nasıl-Satın-Alabilirsiniz

Eski dönemlerde istenilen enstrümanı ve modeli bulmak zordu fakat günler, aylar ve seneler geçtikçe ilerleyen teknoloji doğrultusunda istenilen her türlü enstrümanı ve modelini bulmak kolaylaştı. İstediğiniz marka ve modele sahip enstrümanı internet üzerinden sipariş etmek ve satın almak mümkün. Ayrıca, Erturgut Sanat Merkezi olarak bizim de sizlere sunduğumuz bir enstrüman satışı hizmetimiz bulunmaktadır. Dilerseniz istediğiniz marka ve modeli bulmanız ve seçmeniz konusunda da yardımcı olduğumuz hizmetimiz hakkında bilgilendirme sağlamak istiyorsanız “Erturgut Sanat Merkezi Müzik Aleti Satış Hizmeti” isimli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.


Klarnetin Bölümleri/Parçaları Nelerdir?

Klarnetin-Bölümleri-Nelerdir

Bölümlerini kısaca listelemek gerekirse;

  • Bek (Ağızlık)
  • Kamış
  • Bilezik
  • Baril
  • Üst Bölüm
  • Alt Bölüm (Şalümo)
  • Kalak

Eğer enstrümanın bölümleri/parçaları hakkında detaylı bilgilendirme sağlamak isterseniz “Klarnetin Bölümleri” isimli yazımızı okuyabilirsiniz.


Klarnet Türleri

Klarnet-Türleri-Nelerdir

Klarnetin çok fazla çeşidi bulunmakla birlikte hepsinin ses aralığı ve nota düzeni farklıdır. Dolayısıyla kendinize bir enstrüman satın alırken, çalmak istediğiniz tarzlara göre bir tür satın almaka özen göstermelisiniz. Dilerseniz sizler için türlerini madde madde listeleyelim;

  • Si Bemol (Bb) : Genellikle orkestra ve bandolarda kullanılmakta olan bu enstrüman, yaklaşık olarak 4 oktavlık bir ses aralığına sahip olmasından dolayı bir çok müzik tarzına yatkın bir enstrümandır.
  • Sol (G) : Türk müizğinde yaygın olarak kullanılan “Sol (G)”, genellikle “Türk Klarneti” olarak da adlandırılır. Yapısı ve ses aralığı bakımından Türk Müziğine yatkın bir esntrüman türü olan “Sol (G)” u ilk olarak kullanan sanatçı “İbrahim Efendi” dir.
  • Mi Bemol (Eb) : Boyut olarak ailenin en küçüğü olan “Mi Bemol (Eb)” , ince ve parlak bir sese sahiptir.
  • La (A) : Senfoni orkestralarında sıklıkla kullanılan “La (A)”, “Si Bemol (Bb)”  yarım ses daha kalın bir tona sahiptir ve boyut olarak biraz daha uzundur.
  • Alto : “Mi bemol (Eb)” ile aynı tona sahip olan fakat ses tınısı olarak bir alt oktavda olan türdür.
  • Bas : Si bemol tonuna sahip olan “Bas”, ses tınısı olarak “Si Bemol (Bb)” bir oktav aşağısında bulunur. Çok ağır olduğu için gövdesine bağlı bir ayaklığı bulunur. Bazı “Bas ” türleri “La (A)” tonunda da üretilmektedir.

Klarnet Çalmayı Öğrenmek Zor Mu?

Klarnet-Çalmayı-Öğrenmek-Zor-Mu

Enstrüman çalmayı öğrenmek tabi ki de çok kolay değildir fakat çok zor da değildir. Eğer siz gerçekten öğrenmek ister ve yeterli zaman ayırırsanız yaklaşık olarak öğrenme süreniz 2 ile 3 ay arasında olacaktır. Enstrüman öğrenmenin kolay yolu malesef ki yoktur. Herhangi bir enstrümanı öğrenmek istiyorsanız, yeterli zaman ayırmalı ve çok çalışmalısınız. Bunların yanında ihtiyacınız olacak tek şey ise müzik tutkusu ve öğrenme isteği olacaktır.


Klarnet-Çalmak-İsteyenlerin-Mutlaka-Bilmesi-Gerekenler

Eğer siz de bir enstrüman satın almak istiyor fakat hangi marka ve modeli satın alacağınıza karar veremiyor iseniz, sizler için hazırladığımız “İlk Kez Klarnet Satın Alacaklar İçin En Uygun Fiyata Klarnet Satın Alma Rehberi” isimli yazımızı okuyarak hangi marka modelinin size daha uygun olduğunu  ayrıca seçeceğiniz enstrümanı en uygun fiyata nasıl satın alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.