Erturgut Sanat olarak bugün sizler için Gitarda Tremolo Kolu Hakkında Her Şey konusunu ele alacağız. Tremolo sistemleri ilk olarak 1930’larda gitarlarda görünmeye başladı ve sonraki on yıllarda birçok kez geliştirildi. Tremoloyu kullanmak sesinizin ayrılmaz bir parçası olabilir, Çoğu efsanevi gitarist bu sistemi kullanarak harika süslemeler yarattı. Bakınız: Duane Eddy, Jimi Hendrix, David Gilmour, Jeff Beck ve Eddie Van Halen..

Gitar Kursu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın. Ayrıca Ücretsiz Derslerimize katılmak için hemen bize ulaşıp randevu alın!

Tremolo Kolu Tarihi

Gitarda Tremolo Kolu Hakkında Her Şey

1929’da Clayton ‘Doc’ Kaufman tarafından icat edilen ve resmi olarak 1935’te patenti alınan Kaufman (veya Kauffman) Vibrola, gitarlarda kullanılan en eski vibrato sistemiydi ve bazı Epiphone kemerlerinde ve dahi Rickenbacker lap çelik modellerinde yer aldı, ancak yay tabanlı tasarım, herhangi bir brio ile kullanıldığında gitarın akordunu çabucak bozardı.

Leo Fender’ın “senkronize tremolo” ünitesi ilk olarak Stratocasters’da 1954’te piyasaya çıktı. Sıklıkla anıldığı gibi “Strat trem”, tellerin gitar gövdesinin arkasındaki bir boşluktan (“trem boşluğu”) beslenmesini gerektirir ve perdeyi bükmek için hepsi birlikte çalışan (hatta bunların “senkronize” olduğunu bile söyleyebilirsiniz) altı ayrı ayrı ayarlanabilen sele ile entegre bir köprü sistemine sahiptir.

Gitarda Tremolo Kolu Hakkında Her Şey

Fender, 1958’de tellerin hem düzleştirilmesine hem de keskinleştirilmesine izin veren “floating tremolo” için bir patent başvurusu yaptığında tremolo kullanımını daha da genişletti. Floating tremolo ilk olarak Jazzmasters’ın kendi tremolo sistemi hala kullanımda olan, Jaguar ve Bass VI gibi diğer Fender modellerinde bulunan ilk çalışmasında ortaya çıktı.

Tremolo Kolunun Gelişimi

Gitarda Tremolo Kolu Hakkında Her Şey

Jazzmaster sisteminde teller, köprü kuyruk parçasından ayrı olarak yerleştirilirken gövdeye karşı yerleştirilen kuyruk parçasının üzerinde küçük, tepeli bir dalga şeklinde yükselen bir eşiten geçirilir. Eşik, eğimi hem yukarı hem de aşağı bükmeye izin verir. Daha nadir olarak kullanılan bir diğer tremolo sistemi de, 1964’te ilk Mustang modellerinde öne çıkan Fender Mustang Dynamic Vibrato’dur. Bu sistemde, telleri ve vibrato çubuğunu sabitlemek için taban plakasından iki direk geçer. Taban plakasının altında (küçük bir trem boşluğunda) direkleri plakaya bağlayan ve ip gerginliği sağlayan iki yay bulunur.

Diğer birçok tremolo sistemi, en önemlisi Floyd Rose tarafından 1977’de icat edilen ve genellikle “Floyd Rose” olarak adlandırılan Floyd Rose Locking Tremolo’yu izledi. Diğer bir senkronize ünite olan Floyd Rose, her bir ipi hem köprüde hem de somunda “kilitler”, bu da dinamik kullanımda bile daha iyi akort dengesi sağlar, bu da onu 80’lerin ve 90’ların Van Hallen gibi efsane solo gitaristlerinin tercih edilen tremolo sistemi haline getirdi.

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

İzmirde yapılan sanat etkinliklerine, galerilere, konserlerine ve daha fazla kültür sanat haberlerine sitemizin blog sekmesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direkt sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz. Deneme dersinde hangi sanat alanına yatkın olduğunuzu keşfedip kendinizi istediğiniz alanda geliştirebilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir

İzmir sanat kursları arasından, müzik kursu arayışında olanlar için, enstrüman çalıp, enstrüman kursu alıp yeni bir hobi edinmek isteyenler için, Erturgut Sanat Merkezi bir çok enstrümanın dersi sunıyor! İzmir müzik kursu bakımından çok şanslı bir yer, bir çok seçenek var! Siz de müzik kursu almak istiyorsanız Erturgut Sanat’a davetlisiniz, siz istekli olun ve gerisini bize bırakın!

Erturgut Sanat Merkezimize sohbet etmek için de bekleriz!