Siz de bateri dersleri alıyor  ve bazı yeni beceriler mi öğreniyorsunuz? Nasıl ilerleyebileceğinizi ve bateride kendinizi nasıl bir sonraki seviyeye taşıyabileceğinizi merak mı ediyorsunuz. O zaman sizin için buradayız! Erturgut Sanat Merkezi tekniğinizi ilerletmenize ve becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak ipuçlarını paylaşıyor…

Bir davulcu olarak şarkı yazmanın yanı sıra grupta çok daha büyük işleriniz var.:) Gitarcıya ve basçıya nerede durmaları gerektiğini göstermek, grubu bir arada tutmak ve grubu ileriye doğru sürmek… Sadece birkaçı… Bunların yanı sıra zamanı kontrol etmek ve müziği can kulağıyla dinleyip ona hakim olmak da yine sizde…

Bateride Daha İyi Olmanın Püf Noktaları

Bateri Çalanlara Tavsiyeler

İyi bir baterist asla bir tesadüfün sonucu değildir… Sürekli olarak pratik yapmak ve gelişmek için çok çalışmak bateriye devam etmede oldukça önemli iki unsurdur.

İşte tekniğinizi geliştirmenize ve davulculuğunuzu bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olacak sekiz ipucu.

1. Kas Hafızasını Geliştirin

Temelleri hafife almayın; paradigmalarınızı öğrendiğinizden emin olun (temel bateri ritimleri). Gözleriniz açık olarak 20 dakika oynayın ve ardından gözlerinizi kapatın ve trampet davulu elinizi metronomunuzla veya klik sesinizle senkronize edin. Kitinizi zihninizde görselleştirin, kollarınızın ve bacaklarınızın bir uzantısı olarak düşünün. Gözleriniz kapalıyken pratik yaptığınızda kollarınızda, bacaklarınızda, ayaklarınızda ve ellerinizde kas hafızası geliştirirsiniz.

Metronoma kilitlediğinizde, hissederek oynamaya çalışın. Çoğu davulcu gibi ritmin önünde çalabilir veya Ringo Starr gibi olup ritmin arkasında çalabilirsiniz.

2. Zaman Tutmayı Öğrenin

Bateri Çalışmak

Tıpkı dizüstü bilgisayarınızdaki saatin zamanı kontrol etmesi gibi, çaldığınız şarkılara zaman ayırmak da sizin sorumluluğunuzdadır. Kulaklık kullanmayı ve bunları dizüstü bilgisayarınızla senkronize etmeyi deneyin ve bunu yaparken kulağınız klik sesinde olsun. Radyoda duyduğunuz şarkılarla zaman tutmaya çalışın. Bu, öğrenmenin harika bir yoludur çünkü işin bu kısmı zaten sizin için daha deneyimli davulcular tarafından yapılmış olacaktır.

3. Başkalarıyla Çalışın

Grup arkadaşlarınız bir birey olarak gelişmenize büyük ölçüde yardımcı olabilir. Sahnede size kilitlenebilir ve gelişmenize yardımcı olacak önerilerde bulunabilirler. Grup arkadaşlarınızla fikir alışverişinde bulunmayı deneyin. Bu eğlenceli bir dinamik yaratır. Grup üyeleriniz de size daha iyi bir davulcu olmanıza yardımcı olabilecek değerli geri bildirimler verebilir. Bir grupta değilseniz, yine de başkalarıyla nasıl çalışılacağını öğrenebilirsiniz. Öğretmeniniz, gelişmenize yardımcı olacak geri bildirim ve öneriler sağlamak için harika bir kaynaktır. Müzisyen arkadaşlarınız varsa, onlardan çalmanızı dinlemelerini isteyin, daha iyi olmanıza yardımcı olacak harika ipuçları sunabilirler…

4. Video Kullanın

Isınmak için düzenli bir egzersiz düzeniniz olduğundan emin olun. 4/4 kez pratiğinizi yapın ve haftalık ilerlemenizi değerlendirmek için kendinizi filme alın. Henüz videonuzu YouTube’da yayınlamanızı önermiyoruz, ancak bir öğrenme aracı olarak kullanabilmek için videolarınızı elinizin altında bulundurun. Analiz edin, değerlendirin ve yeniden değerlendirin. İyi yaptığınız şeyleri pekiştirmenin yollarını düşünün ve ardından neleri geliştirebileceğinizi not alın. Çalmayla ilgili dikkatsiz yahut özensiz bir şey mi fark ettiniz? Tarzınız zaten gevşekse, daha hassas çalmaya çalışın. Daha hızlı çalmak mı istiyorsunuz? Unutmayın, hız, doğruluğun sadece bir yan ürünüdür.

5- Şarkınızı Swing Edin

Şarkıyı Swing yapmak için 4/4 vuruşta 3/4 çalın. Bu eski bir caz numarasıdır. Paul McCartney bunu bazı şarkılarında büyük etki yaratacak şekilde yapıyor. –Youtube üzerinden videolarını izleyebilir ve kulak  Yavaş başlayın ve tempoyu kademeli olarak artırın. Bazı davulcular inanılmaz bir dayanıklılığa ve dayanıklılığa sahiptir ve biraz pratikle siz de olacaksınız. Dünyanın en iyi davulcuları bile bir yerden başlamak zorunda kaldı.

6- Ağırdan Alın

Bateri Çalanlara Altın Değerinde Tavsiyeler

Hızlı çalmak elbette çok eğlencelidir, ancak bunu hassas bir şekilde yapamazsanız, vuruşlarınız muhtemelen merdivenlerden düşen bir davul seti gibi ses çıkaracaktır. Çözüm ne mi? Zor parçaları önce çok daha yavaş bir tempoda çalışın. Bagetlerinizde rahat olduğunuzda ve her notayı yavaş bir hızda temiz bir şekilde çalabildiğinizde, yavaş yavaş hedef temponuza doğru ilerleyebilirsiniz. Daha yavaş tempolar ilk başta zor olabilir, ancak biraz sabredin ve direnin. Sonucunda çaldıklarınız çok daha sıkı olacak ve en yüksek hıza ulaştığınızda parçalarınızı çok daha rahat hissedeceksiniz…

7. Tarzınızı Geliştirmeden Önce Temel Konularda Uzmanlaşın

Farklı türleri inceleyin; pop, rock, caz, Latin, klasik vb. Her türden en sevdiğiniz davulcuyu seçin ve çalma biçimleriyle ilgili sevdiğiniz şeylere odaklanın. Temel konularda ustalaştıktan sonra, kendi tarzınızı birleştirmeye çalışın.

8. İki Elinizi De Geliştirin

Bagetleri tutarken ellerinizi gevşetin. Baskın eliniz ilk başta doğal olarak daha güçlü olacaktır, ancak zayıf elinizi geliştirmek için çalışabilirsiniz. Yumuşak notalara vurmak için sağ elinizi kullanın ve daha belirgin vuruşları çalmak için de sol elinizi kullanın. Şimdi, bagetlerinizi ters çevirin ve daha agresif oynamak için şişman ucu kullanın.

Ardından, yumuşak, balad benzeri bir stil çalmak için fırçaları kullanmayı deneyin. Bu şekilde müzikte doğal olarak oluşan dinamikleri fark ederek ve onları kullanarak notalar oluşturabilirsiniz…

Bateri setiniz gözlerinizin, ellerinizin ve ayaklarınızın bir uzantısıdır, bu yüzden onları hem birlikte hem de ayrı ayrı çalıştırmaya çalışın. Gözleriniz, kitin etrafında ellerinizi takip edecektir ve beyniniz de ayaklarınızın hi-hat ve kick davul ile işini yapmasına izin vereceğini bilir.

Bu ipuçlarını tutarlı uygulama ile birleştirirseniz, menzilinizi genişletir ve bateri çalma becerilerinizi rahatlıkla geliştirebilirsiniz. Unutmayın, bir şeyi iyileştirmek için çalışma ve çaba gerekir, ancak zahmetiniz buna değecektir. Bateri çalmak fiziksel olarak zorlayıcıdır ama aynı zamanda zihinsel olarak da oldukça tatmin edicidir. Şimdi sadece çalma ve biraz da eğlenme zamanı. Yaratıcılığınızı keşfetmekten ve maceraya atılmaktan korkmayınız!!

Daha Fazlası İçin Bize Ulaşın

Daha fazla enstrüman bilgilerine ulaşmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizi 0507 95 96 333 numaralı telefonumuzu arayabilir ya da mesaj bırakabilirsiniz.

Aklınızda oluşan soru işaretlerini gidermek için direk sanat merkezimize de gelebilirsiniz. Özellikle önceden arayıp randevu alarak ücretsiz bir şekilde hocalarımıza danışabilirsiniz.

Erturgut Sanat Merkezine Nasıl Gelebilirim?

Sanat merkezimize İzmir’in her yerinden metroyla, otobüsle, vapurla ulaşım çok kolaydır. Karşıyaka dışından gelmek zor diye düşünmeyin sanat merkezimizin ulaşımı çok kolay, konumu da çok merkezidir.

İzmir’in neresinden isterseniz kolaylıkla gelebilirsiniz. Kaliteli bir eğitim istiyorsanız, mesafe bana uzak diye düşünmeden önce kesinlikle bir kez sanat merkezimizi ziyaret etmeli ve en azından bizimle bir kahve, bir çay içip sanat merkezimizde gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi alıp, sıcak, samimi, eğlenceli sanat ortamımızı kendiniz görmelisiniz.

Karşıyaka Yelken Klübünün 300 metre, Bostanlı tarafına doğru  ilerisinde, halı sahaların çaprazında, Lion Kafe’nin yanında  zemin katta, Karşıyaka Yalı’ da sahilde yer almaktadır.

Aynı zamanda msn@erturgutsanatmerkezi.com mail adresimizden de bize ulaşıp hemen geri dönüş ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Mutlu, umutlu, sağlıklı, sanat ve sağlıkla dolu günler dileriz..

+ Telefon – Sabit: 0232 368 88 08    / Sabit telefonumuza 12.00 ile 20.00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.

+ Telefon – Mobil: 0507 95 96 333   / Mobil telefonumuza  9.00 ile 23.00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz, veya istediğiniz her saat sizi aramamız için mesaj bırakabilirsiniz.
+ Whatsapp: 0507 95 96 333
+ Mail: msn@erturgutsanatmerkezi.com

Sosyal Medya:

+ Twitter: www.twitter.com/ErturgutSanat
+ Instagram: 
www.instagram.com/ErturgutSanat
+Facebook: 
www.facebook.com/ErturgutSanat  + Youtube: www.youtube.com/ErturgutSanat
Foursquare: Erturgut Sanat
Skype: erturgutsanat (online dersler için)
+ Grup: Erturgut Sanat
+ Android Uygulama: Erturgut Sanat

Adres / Erturgut Sanat Merkezi Nerede?

Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Caddesi) No: 426 Bayerler Apartmanı – Zemin Kat Daire. 1 Karşıyaka / İzmir